Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

A Fenevad bélyege a chip?

http://www.youtube.com/watch?v=ZXgAsSrMmAQ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VPCyI..

Még ha a Bibliai jóslattól el is tekintünk, ez nem tenne minket valóban 'robotokká', rabszolgákká és irányíthatókká akár akaratunk ellenére is?

Amennyiben bevezetésre kerülnek ezek az emberekbe beültethető chipek, hogyan lehetne mégis elkerülni?

Én félek ettől, ha valósággá válik, pl. kötelezik a beültetést, vagy egy betegség során oltóanyaggal juttatják belém úgy, hogy nem is tudok róla?!

Ti mit gondoltok?

 2012-01-22 18:58  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2
Ez valós veszély, de ha köteleznék, akkor se ültetnék magamba. Nagyon is kinézem a világ kormányaiból, hogy megművelnek ilyesmit az emberekkel...mégis ki akadályozhatná meg őket benne?

Ez a Fenevadas dolog viszont ugyanakkora baromság mint a sumér-magyar-reptilián Jézus az Uránuszról...

A válasz 34%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 48%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/17Időpont 2012-01-22 19:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Amúgy nyugodtan tekintsünk el a "Fenevad bélyege" megnevezéstől.

A kérdésem lényege ez: amennyiben kötelezik ezt a beültetést, hogyan tudnám kikerülni?

Ahogyan az első válaszadó, te is írod, hogy te bizony ezt nem engednéd...okés, DE hogyan akadályoznád meg? Éppen a HOGYANra irányul a kérdésem lényege. Privátban is írhatsz.

# 2/17Időpont 2012-01-22 19:19 Privát üzenet
Hogyan? Nem engedem, ilyen egyszerű. Ha kell, erőszakkal is ellenállok.

A válaszíró 48%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/17Időpont 2012-01-22 19:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A dolog nem ilyen egyszerű. Ez nem csak a személyi igazolványt és az útlevelet helyettesítheti, hanem a bankkártyádat is.
Ezért fogják az emberek egy idő után kérni a chipet, mert féltik a pénzüket, a bankkártyával ugye vissza lehet élni, ellopni, vásárolni vele, a készpénzért meg leütnek az utcán.

Sajnos valós a veszély, hogy a terrorizmustól való (túllihegett) félelmet össze fogják kötni még valami politikai indokkal és jön a chip. És nem tehetsz ellene semmit, ahogyan a személyi igazolványodat is meg kell csináltatnod, különben semmilyen ügyet nem tudsz intézni.

A bankszámla régen választható opció volt. Most is az, de a legtöbb munkahelyen nem alkalmaznak bankszámla nélkül, oda megy a lóvéd. Nincs többé barna boríték. Pedig alkotmányos jogunk kéne legyen, hogy ne kelljen bankszámlát nyitnunk, és nem tehetjük. Ha jön a chip, nem sokáig tudunk neki ellenállni.

A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/17Időpont 2012-01-22 19:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Evele123 nevű felhasználó válasza:

Van egy oldal, ha rákeresel a google-ban, keresztényfilek. Én ott találtam több filmet is az antikrisztus korában megélt dolgokról és valami hasonló lehet majd a valóság is. Mivel sokan tudnak az utolsó időkről, fondorlatosan kell elterelni erről az emberek figyelmét, pl. ne olvass Bibliát, de szerintem naponta kellene olvasni, hogy felkészüljünk az utolsó időkre. Ez nem egy new age-es hülyeség!

A válasz 47%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/17Időpont 2012-01-22 19:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szia!

Nem, a fenevad bélyege nem a chip, ez csupán belemagyarázás. Észrevételeim szerint az emberek többségébel az a probléma, hogy még a fenevadat sem azonosítják rendesen. Rendszerint Sátánnal azonosítják, noha a Jelenések könyvében Sátán szimbóluma a sárkány (Jel 12,9) A fenevad egy adott hatalmat jelképez, az azonosításához pedig ajánlatos olvasni a Bibliát, Isten segítségét kérve, hogy tárja fel az igazságot. Ha megtörtént a fenevad azonosítása, akkor a bélyeg szimbólumának a feloldása is könnyebb lesz.

Minden jót!

A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/17Időpont 2012-01-22 20:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
most is fogadjunk körül vagy véve elektromos kütyükkel mobiltelefon,óra stb. Hidd el ha annyira megakarnának figyelni nem kell ahhoz beépített chip. Isten is ezt teszi a hited szerint.Valamilyen szinten most is figyelhetnek.

Elég fura hogy a bibliát hozod fel mert azzal is tök jól lehet irányítani az embereket csak kicsit közvetlenebb módszerrel.

A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/17Időpont 2012-01-22 20:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
"Még ha a Bibliai jóslattól el is tekintünk, ez nem tenne minket valóban 'robotokká', rabszolgákká és irányíthatókká akár akaratunk ellenére is?"
Nem, nincs semmmi egy ilyen chipben, ami téged irányíthatóvá tenne.

"Amennyiben bevezetésre kerülnek ezek az emberekbe beültethető chipek, hogyan lehetne mégis elkerülni?"
Nem hinném, hogy kötelezővé tennék, maximum egyes munkakörökben. Amúgy is tök egyszerű lenne kiiktatni, elég egy kis elektromos impulzus hozzá (bocs, de nem vagyok szakmabeli, de a jelenség létezik) és vége a chipnek. Meg kérdező, gondolod hackereknek nem az lenne az első dolga, hogy feltörjék??

"Én félek ettől, ha valósággá válik, pl. kötelezik a beültetést, vagy egy betegség során oltóanyaggal juttatják belém úgy, hogy nem is tudok róla?!"
De nem juttatják akaratod ellenére beléd. Főleg nem injekcióval, átverve téged, mivel ez bőr alá megy és nem a véráramba. Így eléggé korlátozott lenne belédjuttatni. Másrészt a visszaélésekkel az ombudsman köteles foglalkozni, olyan nincs, hogy nem. Már most is egy csomó banki adat helytelen "tárolása" miatt csipognak, nem csak az ombudsmanok, de egy csomó szakszervezet és jogvédő is. Ez nem lenne másképp chip esetén sem.

"Ti mit gondoltok?"
Én azt, hogy ezzel is annyira lehet visszaélni, mint a személyiddel, banki adataiddal, mobiloddal és a facebook profiloddal. Ez van, fejlődik a technológia, ez egyenes következménye a félvezetőknek, processzoroknak és a miniatürizálásnak és nem pedig egy előre eltervezett ármány. A félelmed alaptalan. Nem hinném, hogy kötelező lenne, ilyen nincs. Olyan szempontból én üdvösnek tartom a technológiát, hogy gyerekekbe bele lehetne injektálni és a pedofiloknak nem lennének kitéve. Volt múltkor egy eset: Portugáliában egy angol házaspár gyerekét elrabolta egy pedofil k*csög, ezzel a technológiával ez elkerülhető lett volna.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/17Időpont 2012-01-22 20:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szerinted a bank nem tudja a pénzügyeidet, hogy mikor mennyit hová és kinek? A bank nem állhat semmilyen összeköttetésben a kormánnyal?

Szűntesd meg a folyószámládat, a bankkártyádat is ezáltal, szüntesd meg a kapcsolatodat minden banki intézménnyel. Feltéve, hogy ezt meg is tudod tenni, mert nincs személyi hiteled, hitelkártyád, lakáshiteled, folyószámlahiteled. Ugyanis ezek miatt nem szüntetheted meg a folyószámládat. Viszont, ha meg sikerűl szűntetned, nem kapsz hitelt, sőt sok munkahelyen már kézpénzfizetési havi fizetés sincs, folyószámlára utalják a fizetésedet.

Tehát a bizonyos bőr alatti chip vagy a zsebedben lapuló bankkártya között mi is a különbség? Szerintem csak a mód más, a lényeg ugyan az.

A Bibliai példád azért sántít, mert a fenevad bélyegénél nem az a probléma, hogy irányítana, hanem, hogy nem tudsz venni és eladni semmit, csak az, akin a fenevad bélyege van. (Itt jegyezném meg, hogy nem akiben, hanem akin) Ez mára már a folyószámlával szinte teljesűlt is.

De ettől függetlenűl nem kérek belőle.

A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/17Időpont 2012-01-23 01:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kérdező, én sajnos (vagyis hát én nem sajnálom :D) nem tudok eltekinteni a bibliai próféciáktól, mivel hiszem, hogy be fognak teljesedni.
Ha ezeket figyelmesen olvassuk, többé-kevésbé tiszta választ kaphatunk a kérdéseid közül néhányra, bár hogy konkrétan valamiféle chip vagy más lesz-e a "bélyeg", valószínűleg most még senki nem tudná megválaszolni.

A Jelenésekben a földből feljövő fenevadról szóló részben le van írva a "bélyeg" rendeltetése is, amit ha összevetünk a mai világpiac működésével és a kereskedelemben megfigyelhető tendenciákkal, akkor nagyon is valószínűnek tűnik, hogy valamilyen elektronikai (fizető)eszközről van szó:

"Jel 13:16 Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;
Jel 13:17 És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson [semmit], hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma."

Egyértelmű, hogy a "bélyeg" célja és rendeltetése az, hogy kizárja a kereskedelemből azokat, akik nem veszik magukra a "fenevad bélyegét". (Ehhez nyilván az is kell, hogy az eszköz személyazonosításra is alkalmas legyen, sőt, technikailag semmi akadálya, hogy - mint a mostanában többfelé bevezetett kutyachipeknél - a nyomonkövetést is lehetővé tegye.)
Mivel a mai világban gyakorlatilag a teljes egzisztenciális ellehetetlenüléssel egyenlő az, ha valaki teljesen ki van zárva a kereskedelemből (mivel önellátásra nem is vagyunk képesek és nincsenek is meg hozzá a kellő lehetőségeink, pl. elegendő földterület...), ezért nyilvánvaló, hogy borzasztó nehéz lesz meghozni azt a döntést bárkinek, hogy nem veszi fel a "bélyeget". Igazából mindegy is, hogy formailag ez hogy fog kinézni: csak képzeld el az életedet mindenféle bank/hitelkártya és készpénz nélkül, és már látod is, milyen lesz a bélyeg felvétele nélkül.

Ugyanakkor, ha még ez a gazdasági kényszer nem lenne elég, a Jelenések egyértelművé teszi, hogy ebben az antikrisztusi rendszerben "nem lesz kecmec": aki nem imádja a fenevadat, azt ki fogják végezni.

"Jel 13:12 És az előbbi fenevadnak minden hatalmasságát cselekszi ő előtte; és azt is cselekszi, hogy a föld és annak lakosai imádják az első fenevadat, amelynek halálos sebe meggyógyult vala;
Jel 13:13 És nagy jeleket tesz, annyira, hogy tüzet is hoz alá az égből a földre, az emberek láttára.
Jel 13:14 És elhiteti a földnek lakosait a jelekkel, amelyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevadnak képét, aki fegyverrel megsebesíttetett vala, de megelevenedett.
Jel 13:15 És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, akik nem imádják a fenevad képét, megölessenek..."

Mindezek alapján, összegzésképpen, a kifejtésben szereplő kérdéseidre a következő feleleteket lehet adni:
- a Jelenések 13:12 nem véletlenül fogalmaz így: "azt is CSELEKSZI, hogy a föld és annak lakosai imádják az első fenevadat" --> ebben benne van a szellemi kényszer lehetősége. (Szomorú, de az az igazság, hogy tulajdonképpen a "nagy nyomorúság" emberiségéről úgy beszél a Biblia, mint egy szellemileg teljesen a fenevad igézete alá került, identitását és józan eszét végképp elveszítő gyilkos hordáról.)

- A bélyeg felvételét elkerülni az ember valószínűleg csak az élete árán tudja. Ha tegyük fel nem is tudnak mindenkit kivégezni, aki nem veszi fel a bélyeget, a maradéknak akkor is bujkálnia, éheznie és küszködnie kell. Én a legéletszerűbbnek egy olyan rendszert látok, amelyben a "bélyeg" egy "forradalmi újításként" jelenik meg a kereskedelmi rendszerben, amely az összes más kereskedelmi lehetőséget hirtelen ki fogja szorítani, ezért az egzisztenciájukért aggódó emberek nagy többsége gyorsan felveszi. Talán lesz egy kezdeti időszak, ameddig eltart ez az átállás, és ennek során még nem zaklatják fizikailag az ellenállókat. Viszont eljön az idő, amikor ezeket az embereket "inkvizíciós" módszerekkel akarják kényszeríteni a bélyeg felvételére. Ennek hatására valószínűleg sok ellenálló végül meg fog törni, és mégis behódol a rendszernek. Akik még ennek ellenére is tiltakoznak, azokat pedig valamilyen ürüggyel kivégzik. (Érdemes megjegyezni, hogy a Jel. 20:4 alapján esetleg valószínűsíthető, hogy lefejezéses kivégzések lesznek.)

- A "valamilyen módon úgy juttatják belém, hogy nem is tudok róla" módszer, nagyon úgy tűnik, nem történhet meg. Én úgy gondolom, hogy egyrészt azért nem, mert az ítéletkor nem eshetne *minden* egyes olyan ember egységes kárhoztató ítélet alá (ld.: Jel. 13:8, 14:9-11, 20:4), aki a bélyeget felvette - ami azt jelenti, hogy az isteni igazságosság alapján minden embernek saját maga kell hogy döntsön arról, felveszi-e a bélyeget vagy sem. Magyarul én úgy gondolom, hogy a Sátánnak és a fenevadnak nem lesz megengedve, hogy a bélyeget fizikai erővel bárkire rákényszerítse. Mindenképp kelleni fog az illető szellemi döntése.
Másrészt, ha megtehetnék, hogy kényszerrel beültetik a "bélyeget" az emberekre, akkor nem végeznék ki az ellenállókat, hanem egyszerűen csak lefognák őket és rájuk tennék a "bélyeget". Már említettem korábban, de még egyszer mondom, hogy szerintem az egész módszer nagyon fog hasonlítani a középkori inkvizícióhoz. A katolikus egyház minden létező eszközt bevetett az "eretnekek" (meggyőződésem, hogy közülük nagyon sokan a Biblia mércéjével nem eretnekek, hanem vértanúk voltak) ellen, hogy kikényszerítse belőlük az "eretnek" tanaik megtagadását, a katolikus egyház hivatalos álláspontjához való visszatérését. S bár erősen alkalmaztak fizikai kényszerítő eszközöket, de a legellenállóbb "eretnekekből" nem tudtak katolikust "csinálni", ez esetben nem volt más hátra, ki kellett végezni őket. Szerintem a fenevad bélyegével is így lesz: aki a végletekig kitart amellett, hogy márpedig ő nem veszi fel a bélyeget, azzal egyszerűen nem éri meg fáradni: egyszerűbb fizikailag likvidálni.

A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/17Időpont 2012-01-23 13:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Az RFID mikrochip lesz a fenevad bélyege?
Az Antikrisztus és a Fenevad ugyanaz a személy?
Mi a fenevad bélyege?
Milyen ismert számítási módszerek vannak a fenevad számának (666) a kiszámítására és ellenőrzésére?
Ki lehet a fenevad és a hamis próféta?
Tényleg az egyház lenne a fenevad?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu