Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mért bűn ha valaki meleg? Ez...

Mért bűn ha valaki meleg? Ez értelmetlenség!

Figyelt kérdés

Szerintem ezt csak az egyház találta ki, és a Biblia máshogy értelmezi...

Ateisták kíméljenek!2012. febr. 6. 23:49
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
71%

Szia!


Erről a kérdésről Luther Márton híres példája jut eszembe a bűnről: „nem tehetünk arról, ha elrepül fejünk felett egy madár, de arról igen ha fészket rak a fejünkre”.


A bűn mindig cselekedetekben nyilvánul meg. Minden ember bűn által megrontott emberi természettel születik meg, mindannyiunknak vannak gyengeségei. A lényeg, hogy belássuk: segítségre szorulunk, és Isten képes megszabadítani minden gyengeségünktől.


Üdv. Péter

2012. febr. 7. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/45 anonim ***** válasza:
58%

"Nem gyarapítják a társadalmat és ezért a megélhetést veszélyeztetik!Ki fog dolgozni ha megöregszel? Éhenhalsz a nagy szeretetben?"


Így is túl vagyunk népesedve, perpill hosszú távon az, hogy a társadalmunk kb. 10%-a meleg, hasznos. Nem kell több, de ennyi kell.

2012. febr. 7. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/45 anonim ***** válasza:
73%

Az alapból nem bűn, ha melegnek születik. Nyilván. Az a bűn, ha valaki parázna - akár hetero, akár meleg.

Több helyen írja a Biblia, hogy Isten előtt utálatos dolog az, amikor azonos neműek egymással paráználkodnak. Aki meleg - és keresztény - az jobb, ha megtartóztatja magát.

2012. febr. 7. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/45 anonim ***** válasza:
61%

Lehet, hogy most erősen fog hangzani, de egy másik kérdéshez adott válaszomat vágnám ide, némileg módosítva.


A szexuális vágy kielégítése végett nyer teret a homoszexualitás(a vágy hiányérzet kielégítésére való erős lelki törekvés, amikor is az egyén személyes érdeket teljesít az adott pillanatban, mit sem törődve az egységgel, az Egésszel, vagyis bűnt követ el, hiszen önzően viselkedik erre az időtartamra). Alapvetően ez a vágy beteljesítésére nagyon sok eszköz szolgál...ez egyszerűen azért van, mert a testi élvezetet kívánja az egyén, s úgy gondolja ez ösztönös, hogy ki kell adni, és hogy örömteli. Na most ha valaki sokat volt/van az másik nemmel, és már nem találja kielégítőnek azt, akkor új eszközhöz nyúl...ismerünk sok ilyet, lehet akár állat, különböző tárgyak, még saját magunk is és a többi. A "b" esetben van, aki nem juthat hozzá a másik nemhez, így beletörődésből választja az alternatív lehetőségeket, mert vágyát akarja teljesíteni, aminek előjövetelét tök természetesnek tartja. A homoszexualitás esetében a társadalmak(nyilván nem mind) elfogadottnak tartják ezt a fajta nemi hozzáállást, így nem is csoda, hogy a hajlam, ami mindenkiben megvan, erre irányul(hat)...


Röviden és tömören azért van homoszexualitás, mert az egyén így ítéli meg tapasztalatát, s mivel a homoszexualitás nem számít már a nagyobb országokban(amik média közelben vannak) erkölcstelennek, ezért az egyén elereszti magát és vágyát az azonos neműre koncentrálja, és a vágyódásból kifolyólag bűn(lásd első bekezdés), ugyanis a szexuális vágyakozás a paráznaságnak felel meg, és a bűn pedig az, ami elválaszt az egységtől, így Istentől.


ui.: remélem nem sértettem meg senkit


üdv

27/F

LastOne.Left

2012. febr. 7. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/45 anonim ***** válasza:
36%

bocsi egy dolog lemaradt.


Nem melegnek születik, hanem melegségre ítéli magát az egyén tévedésében, de van kiút. A homoszexualitás nem hormonális zavar, hanem szellemi, nem fizikai betegség, hanem lelki.


üdv

27/F

LastOne.Left

2012. febr. 7. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/45 hollófernyiges ***** válasza:
39%
Az egyház szemében minden olyan szexuális tevékenység, ami nem gyereknemzésre irányul paráználkodásnak, ergo bűnnek számít. Ilyen a homoszexuálisokon túl a maszturbálás, orális/anális szex általában, még a fogamzásgátlás is.
2012. febr. 7. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/45 anonim ***** válasza:
60%

A bűn a törvényszegés, és igenis ki van jelentve erről a törvényben, hogy utálatos az Isten előtt, és a büntetése halál.


III. Móz. 18:22. Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonynyal hálnak: útálatosság az.


III. Móz 20,13 És ha valaki férfival hál, úgy a mint asszonynyal hálnak: útálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérök rajtok.


Pál pedig egyenesen az Isten elleni bálványimádásba fajult emberiség egyik betegségének mondja ezt az elfajulást, amire Isten adja oda a lázadó emberiséget:


Róm 1:23 És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával. 24. Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék; 25. Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen. 26. Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre: 27. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban. 28. És a miképen nem méltatták az Istent arra, hogy ismeretökben megtartsák, azonképen oda adta őket az Isten méltatlan gondolkozásra, hogy illetlen dolgokat cselekedjenek; 29. A kik teljesek minden hamissággal, paráznasággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal; rakvák, írigységgel, gyilkossággal, versengéssel, álnoksággal, rossz erkölcscsel; 30. Súsárlók, rágalmazók, istengyűlölők, dölyfösek, kevélyek, dicsekedők, rosszban mesterkedők, szüleiknek engedetlenek, 31. Balgatagok, összeférhetetlenek, szeretet nélkül valók, engesztelhetetlenek, irgalmatlanok. 32. Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképen cselekvőkkel EGYET IS ÉRTENEK.

2012. febr. 7. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/45 anonim ***** válasza:
73%

"Ma a társadalom szülte meg azt a nézetet, hogy ez bűn."


500 éve a b.zikat élve elégették. Nem a mai társadalom szüleménye ez,hanem nagyon régóta bűn. Nekem meg alapvetően nem a búzákkal van bajom,hanem ahogyan ki akarja némelyik kürtölni a világnak, hogy ő b.zi-lásd melegfelvonulások-az ilyen menetek az emberiség egyik szégyene.

2012. febr. 7. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/45 anonim ***** válasza:
66%
Amit 17-es válaszoló linkelt idézetet azt akartam én is, de már kétszer nem lenne értelme. Szóval elég komoly kijelentés, hogy "Szerintem ezt csak az egyház találta ki". Mert ezzel Isten szavait cáfolod meg.
2012. febr. 7. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/45 anonim ***** válasza:
56%
Természetesen önmagában nem bűn, ha valaki melegnek születik. Ha megnézed az előző, belinkelt igéket a cselekedetet ítéli el a Biblia. Egy szó sincs arról, hogy ha valaki a saját neme felé lesz szerelemes és ezzel együtt szexuális vonzódást érez ez önmagában bűn lenne. Aztán értelmezni kéne a Bibla elítélő passzusait, kikre miért, hogyan vonatkoztak, vonatkoztatható-e a monogám, szeretett teljes párkapcsolatban élőkre is. Na ez utóbbi nem történt meg, vagy vitatkoznak rajta. A kulcs a Biblia értelmezése, de hát azt meg annyi féleképpen (és nem csak ebben a kérdésben), ahány felekezet létezik. Számomra is értelmetlen az, hogy monogám párkapcsolatban a melegek bűnt követnek el, de egyszer csak kiderül hogyan is kéne.
2012. febr. 7. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!