Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más népekkel keverdni, házasod...

Más népekkel keverdni, házasodni bűn?

Figyelt kérdés

Sajnos nem tudok idézni,de valami olyasmit olvastam,hogy a jelenések könyvében az áll,hogy a végidőben a népek és nemzetek keverednek egymással.

De úgy jött ke,hogy ez bűn. No meg egy jel,hogy közeledik az ítélet napj, a vég , az armageddon stb. .

Tehát ha a fehár a feketével házasodik akkor az bűn, ha a magyar a szlovákkal, a kínai a japánnal akkor az bűn?

Mindenkinek a saját nemzaténél kellene maradni?

Mint a zsidóknak? Ők egymás közt házasodnak él ia kultúrájuk.

A nagy keveredésben viszont elveszhet?

Mert mindenkit okkal teremtett oda az Úr ahová?

Na és ha más nemzetiségükbe szeretünk bele,más bőrszínűbe, más felekezatűbe? nem lehet, hogy pont őt rendelte mellénk az Isten?2012. jún. 6. 20:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
66%
Nem bun. A zsidok sem csak egymas kozott hazasodnak.
2012. jún. 6. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
68%
Egyáltalán nem bűn, Pál apostol szerint Krisztusban nincs görög, se római, se héber, se férfi, se nő. Tehát nem bűn. Meg miért lenne az, még az Ószövetségben is voltak vegyes házasságok, aminek pozitív hozadéka volt. Újszövetség idején meg nem értem akkor miért lenne bűn?
2012. jún. 6. 20:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 Vree ***** válasza:

A bibliai időkben sokszor utálták a más nemzetekkel keveredést, egyszerűen azért mert azok a férjek és asszonyok sokszor megmaradtak a saját kultúrájuknál és vallásuknál, ami persze fenyegetésként hatott a zsidók saját vallására.


Ha a mai időkben ugyanezt vallod, akkor egyrészt a saját társadalmaid erkölcseit hagyod figyelmen kívül, másrészt azokat a változásokat, amiken a keresztény vallás azóta keresztülment. (Például Jézus tanításait is.)


Ajánlanám elolvasásra Asimov: Lefordítatlanul című írását (megjelent "A Hold tragédiája" című kötetben). Nekem most csak egy ilyen béna linkem van, de ha a Google snapshotot figyelmen kívül hagyod, a szöveg így is olvasható:

****** Automatikusan eltávolított tartalom.
2012. jún. 6. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
Nem bűn. Más nép = "gonosz lélek". Anélkül, hogy utána néztem volna.
2012. jún. 7. 03:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:

A beltenyészet káros, ezért ösztön (a nőben különösen, de a férfiben is), hogy minél idegenebbekkel próbál "keveredni". Ezért vonzza az embereket az "egzotikum", ezért őrülnek meg a fehér nők a fekete férfiakért Európában, és ugyanezért mondjuk Japánban a helyi nők a fehér férfiakért.


Morális vonatkozása ennek az egésznek nincs. A zsidók nem egymás között házasodnak, ellenkezőleg: ugyan náluk a származás számít, de mivel csak az anyai ág fontos, ezért elkerülhető a beltenyészet elvileg (a gyakorlatban nem mindig).

2012. jún. 7. 03:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:

Ezt nem úgy kell érteni, hogy ha összeházasodsz egy nem magyarral, bűnt követsz el. Ez a szentírásrész arra figyelmeztet minket, hogy ha egy gyakorló keresztény egy más hiten levővel köt házasságot, az elég kockázatos, mert előfordulhat, hogy a párja miatt idővel ő is elmarad, eltávolodik Istentől. De még ez sem bűn a szó szoros értelmében, inkább egy saját érdekünkben kerülendő dolog.

Szóval nyugodtan házasodj külföldivel, ez abszolút OK, de ha egy mód van rá, olyan házastársat válassz, aki nem fordít el Istentől.

2012. jún. 7. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
80%
Nem bűn más néppel keveredni, de azzal nem jó házasodni, akinek nagyban különbözhnek a hitbeli nézetei a tieidtől.
2012. jún. 7. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 mustafa33 ***** válasza:
Felemás igába ne fogd a lovad!
2012. jún. 7. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:

Nem bűn az, hogy milyen nemzetiségű valaki, és milyen színü a bőre. Istennél minden ember egyforma.

Isten tiltja, hogy a hívő és a hitetlen összeházasodjon.


2Kor 6,14 Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?


Isten tiltja a hívőknek a hitetlenekkel való házasságát. - Isten népe sohase merészkedjen tiltott területre. Isten tiltja a hívők és hitetlenek közötti házasságot. Azonban a megtéretlen szív nagyon gyakran saját vágyait követi és oly házasságot köt, melyet Isten nem szentesített. Emiatt sok férfi és nő reménység és Isten nélkül él a világon. Nemes törekvéseik kihaltak. A körülmények láncai által Sátán a saját hálójában tartja őket. Akit szenvedély és pillanatnyi érzelem ural, annak keserű termést kell learatnia ez életben, és útja lelke elvesztéséhez vezethet.

Akik vallják az igazságot, hitetlenekkel kötött házasságukkal lábbal tiporják Isten akaratát; elvesztik kegyét és tettüket keservesen megbánják. A hitetlen kiváló erkölcsi jellemmel rendelkezhet, de az a tény, hogy nem válaszolt Isten követelményeire, és megvetette az oly drága üdvösséget; ez elegendő ok arra, hogy miért ne kössön a hívő effajta házasságot. A hitetlen jelleme hasonló lehet annak a fiatal emberéhez, akihez Jézus e szavakat intézte: "Egy fogyatkozásod van..." Ez az egyetlen dolog azonban hiányzott.

Salamon példája. - A gyengeség és sötétség embereinek életét Isten elfogadná és a földön hasznossá, a mennyben pedig dicsőségessé tenné, de Sátán szüntelenül azon munkálkodik, hogy semmivé tegye szándékaikat és romlásba sodorja oly személyekkel kötött házasság által, akiknek olyan a jellemük, hogy az élet útján szinte keresztbe vetik magukat. E bonyodalomból csak nagyon kevesen kerülnek ki győztesen.

2012. jún. 8. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
Ha a felemás iga a házasságra vonatkozik, akkor mi a helyzet ezzel: "A hitetlen férj megszentelődik hívő felesége által, ahogy a hitetlen feleség is hívő férje által". Nem szószeritn tartalmilag idéztem Pál apostol szavait.
2012. jún. 8. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!