Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Ti hisztek a...

Keresztények! Ti hisztek a reinkarnácioban?

Figyelt kérdés
Ha nem elmondannátok ,hogy miért?

2014. febr. 19. 12:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/84 Szeressük egymást ***** válasza:

Pokolba vagy mennybe kerülünk.

Márk 16:16 Aki hiszen és megkeresztelkedik, üdvözül; aki pedig nem hiszen, elkárhozik.

2014. febr. 19. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/84 A kérdező kommentje:

Koszonom szépen! Azért kérdezetem mert már ossze vagyok zavarodva...Van pár ismerosom ,akik ezekben hiszek és valamilyen mondon rám eroltetik ezt a nézetett...

Az egyik azt mondja minden vallás ugyan az csak a nevek másak stb..és addig szuletunk újjá ,amíg nem leszunk tokéletsek olyanok mint Isten!(Ez szerintem hulyeség a Bibliában is az van senki sem lehet Isten csak egyetlen egy Isten van még a tobbi vallásban sem úgy tubom)

-A másik meg azt beszéli létezik reinkarnácio ,de csak azok szuletnek újja ,akik nem lettek ongyilkosok azok szellemek maradnak...

-A harmadik meg azt beszéli lehet választanni ,hogy kik leszunk a másik életunkben fiú vagy lány stb... és ha újja szuletunk a régi lelkunk elrohad a foldben a testunkel egyutt...és ,aki nem akar tobbé reinkálodni az szellem lesz ebben nem hiszek... Nektek mi errol a véleményetek?

Nagyon osszezavarodtam és nem tudom kiigazodni ezen.

2014. febr. 19. 12:55
 3/84 anonim ***** válasza:
Szívesen, majd este vagy holnap délelőtt.
2014. febr. 19. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/84 ttrezi ***** válasza:

Én úgy gondolom, keresztyéni értékrendem van, és reménykedek abban, hogy van a halál után valami újratestesülés (reinkarnáció, újratestesülés, feltámadás ... nevezzük, aminek akarjuk)


A biblia sem tartja teljesen kizártnak a reinkarnáció gondolatát...

2014. febr. 19. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia
 5/84 anonim ***** válasza:
Ha kereszténynek érzed magad, akkor hiszel Jézusban. Ő mindenki bűnét magára vette és megadta a lehetőséget, hogy ebben az életben elérd, hogy lelked megtisztuljon segítségével. Ha átadod bűneid neki nem kell újabb életeket végig élned, hogy mennyországba juss. A túlvilágon is van lehetőség megtisztulásra, de az nagyon nehéz. Mert ott saját lelki erődből,-ami gyenge a sok bűntől- kell Jézusra rátalálnod.Az élet lelki fejlődésről szól. Egy újabb életet elkezdeni, mindent elfelejtve, visszalépést jelent a fejlődésben és lehetőség az elbukásra. Jézusnak az a célja, hogy mindenki tökéletes legyen szellemileg és nem az, hogy bukdácsoljon.
2014. febr. 19. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/84 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!


Nem hiszek benne. A legegyszerűbb válasz erre az, hogy azért nem, mert a bibliának más a történelemszemlélete, mint a keleti vallásoknak.


A kelei vallásoknak ciklikus történelemszemlélete van, ezért is tartják lehetségesnek a reinkarnációt. A Bibliának azonban lineáris történelemszemélete, ebben pedig - ezért is - nem kaphat helyet a reinkarnáció.

2014. febr. 19. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/84 anonim ***** válasza:
0%

Véleményem szerint azoktól a válaszoktól amit itt fogsz kapni, csak még nagyobb zavar lesz a fejedben, ezért azt tanácsolom neked, hogy tedd fel a kérdéseid Istennek, hogy mi az igazság, légy nyitott a válaszokra és megkapod azokat.Figyelj az érzéseidre. Figyeld a legmagasztosabb gondolataidat. Figyelj a tapasztalataidra.

És ha bármelyik is különbözik attól, amivel a tanítóid teletömték a fejedet,akkor felejtsd el azokat a szavakat.

Én is így tettem és a válasz számomra az volt, hogy igen, létezik reinkarnáció. Számomra nem is lehetne másként, hiszen a tapasztalatom Istenről az, hogy Ő a feltétel nélküli szeretet.

2014. febr. 20. 01:11
Hasznos számodra ez a válasz?
Spirulina Alga tabletta
 8/84 feketepeter ***** válasza:
A valasz egyszeru. A kulonbozo vallasok kulonbozo dolgokat tanitanak, es mashova vezetnek. A keresztenyseg a Jezushoz valo eljutas utja. A buddhizmus a szenvedestol valo megszabadulas utja. Sekelyes megertesrol arulkodik, ha valaki azt allitja, hogy ezek ugyanazok.
2014. febr. 20. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/84 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, mit értesz megtérés alatt.
2014. febr. 20. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/84 anonim ***** válasza:
94%
A nagyi ne csak a tévét nézze!

Röviden. A reinkarnáció nem bibliai. Akik Keresztelő Jánosra hivatkoznak, hogy a Biblia szerint ő Illés volt, azaz Illés újra megtestesülése, megfeledkeznek pár dologról - szerintem azért, mert szeretnék, ha a Biblia tanítaná a reinkarnációt. Mindjárt az első az, amiről elfeledkeznek, hogy a Biblia szerint Illés nem is halt meg, hanem testben ragadtatott el az égbe Elizeus próféta mellől (2Kir 2,11-13). Ha pedig Illés nem halt meg, hanem testben ment fel az Úrhoz, akkor hogyan születhetett volna meg Keresztelő Jánosként? Ráadásul, amikor Jézus felment a hegyre, és megjelent neki Mózes és Illés, akkor egyiknek sem volt identitási zavara: Illés Illés volt, Mózes pedig Mózes (Mt 17,3). A reinkarnáció tanítása szerint az ember számos életen keresztül tökéletesedik és nem azonosul valamelyik inkarnációjával, hanem mindig továbblép. Illés mintegy nyolcszáz évvel korábban élt, azaz a reinkarnáció logikája szerint már több emberi sorsot kellett volna volna addig leélnie, a Biblia mégis egyértelműen Illésként azonosítja.


Ha Illés elragadtatása után továbbolvasunk, akkor megláthatjuk, hogy az a kenet, ami Illésen volt, rászállt Elizeusra, méghozzá kettős mértékben, és ugyanazokat a csodákat tette meg a továbbiakban, mint előtte Illés, csak mindegyiket kétszeres mértékben. A Biblia így kommentálja a történetet:"Az Illés lelke megnyugodt Elizeuson. " (2Kir 2,15) Gábriel azt mondta Zakariásnak, Keresztelő János apjának a születendő gyermekről, hogy:"És az Izrael fiai közül sokakat megtérít az Úrhoz, az ő Istenükhöz. És ez Ő előtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a fiakhoz térítse, és az engedetleneket az igazak bölcsességére, hogy készítsen az Úrnak tökéletes népet." (Lk 1,16-17) A Biblia értelmezése szerint Elizeuson megnyugodott Illés szelleme. Gábriel azt mondta, hogy Keresztelő János Illés szellemével és erejével fog szolgálni. Érdekes, hogy noha Elizeussal kapcsolatban senki sem mondta, hogy átdiffundált volna Illés őbelé, de Keresztelő János esetében, azt gondolják, hogy az, hogy Illés szellemével és erejével fogja végezni a szolgálatát, többet jelent, mint Elizeus esetében, akin megnyugodott Illés szelleme, és láthatólag Illés erejével szolgált.


Fel kell ébredni! A reinkarnáció egy antikrisztusi tanítás. Arra adatott igazából, hogy az emberek felvegyenek egy fatalista életfilozófiát, és az életük problémáira a bizonytalan távoli jövőben, egy következő életben reméljenek megoldást. A Biblia azonban azt állítja, hogy:"És miképpen elvégezett dolog, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután az ítélet: Azonképpen Krisztus is egyszer megáldoztatván sokak bűneinek eltörlése végett, másodszor bűn nélkül jelen meg azoknak, akik őt várják idvességökre." (Zsd 9,27-28) Az embernek ez az egy földi élet adatott arra, hogy megkeresse a megoldást. A Biblia kijelentése szerint ez a megoldás az Evangélium. Aki hisz az Evangéliumban, az nem hisz a reinkarnációban. Istennek nincs szüksége emberöltőkre ahhoz, hogy az embert megtisztítsa, megigazítsa és megszentelje. A buddhistáknak és egyéb keleti filozófiákba belegabalyodott embereknek van erre szükségük, de nekik is csak egyetlen élet adatott. Ha meg nem térnek, ők is együtt énekelhetnek majd az Omegával: "Nincs meg az alagút vége, Hamis fény felé rohantunk."

2014. febr. 20. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!