Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért tiltja az okkultiz...

Isten miért tiltja az okkultizmus minden formáját?

Figyelt kérdés

2014. márc. 13. 19:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Mert azt Enki mutatta meg nekünk? Vagy mert nem az egyszerű földi élethez tartozik? A lényeg, hogy bűn a használata. Bevallom és vétkeztem. És most kérdezhetem, hogy megérte-e? Igen. Mert nem ártottam senkinek de megvédhetek másokat. Feltéve hogy ismerem. Úgy gondolom ez így megbocsájtható bűn.
2014. márc. 13. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Logikusan végiggondolva azért, mert az fenyegeti az ő hatalmát.
2014. márc. 13. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 Hoffman József ***** válasza:
100%
Azért, amiért te megtiltod a gyermekednek, hogy belenyúljon a konnektorba.
2014. márc. 13. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:

Szia.


Mert az nem tőle származik, hanem Sátán által támogatott nézetek, illetve tanítások.

Persze gyakorolhatod, De azt a bünetést fogod kapni amit Ő.

Sátán nem tudja a jövőt úgy befolyásolni ahogy Jehova, bár Ő is tud az emberi szemek láttára természet feletti dolgokat tenni, amivel maga felé fordítja az embereket, és ezt akár jótékony célúnak is feltüntetheti.


A kérdés az, hogy a teremtő Istenhez akarunk tartozni aki szép jövőt biztosítana nekünk, vagy Sátánhoz, aki csak ideig óráig nyújt érdekes dolgokat az életünkben aztán vele pusztulunk?


Kty Weaver

2014. márc. 13. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 nagylzs ***** válasza:
40%

Ez a kérdés kinek lett címezve? (Más szavakkal: honnan veszed hogy van Isten és hogy mit tilt?)


Amíg azt sem tudni hogy kit kérdezel és mi alapján, addig a kérdés környezet nélkül lóg a levegőben és bárki azt ír rá amit akar, miközben semmit nem tudunk meg abból hogy te mit is akartál kérdezni, és arról sem hogy a kérdésről ki mit gondol.

2014. márc. 13. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
57%
Nem Isten tiltja, hanem az egyház. Mégpedig azért, hogy nehogy hozzáfogj kísérletezni bármivel is, okosodni kicsit, mert akkor nehezebben lehetne átmosni az elmédet az ahítatos dumával. Régen (középkorban) már az is okkultizmusnak számított volna, ha a paraszt egy vasdarabkát egy levélre, majd ezt a vízre helyezte volna. Magától mozog, biztos az ördög műve, ezért okkult dolog, égessük meg érte!
2014. márc. 13. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

Bár Én nem vagyok egyház tag, és nem is szeretnék oda tartozni, de:


Tévedsz utolsó válaszoló, mert sajnos az egyház is némely dologban benne van az okkultizmusban, és Isten tiltja,, mert benne van a bibliában, Tehát nem az egyház találta ki.


ezért akik Igaz kereszténynek tartják magukat, azok a spiritiszta és az okkultizmus minden formáját távol tartják maguktól.


(5Mózes 18:10–12) 10 Ne lehessen találni közötted olyat, aki átviszi fiát vagy lányát a tűzön, sem olyat, aki jóslással foglalkozik, mágiát űz, vagy aki előjelek után kutat, varázsló, 11 vagy aki másokat megigéz, aki szellemidézőtől vagy jövendőmondótól tudakozódik, vagy aki halottaktól kérdez. 12 Mert mindaz, aki ilyesmiket tesz, utálatos Jehovának; és az ilyen utálatosságok miatt űzi el őket Jehova, a te Istened előled.


(3Mózes 20:27) 27 Ha egy férfiban vagy nőben szellemidézés szelleme vagy jövendőmondó szellem van, halállal kell lakolnia. Halálra kell őket kövezni. Vérük rajtuk.«”


(Cselekedetek 16:16–18) 16 Történt pedig, hogy amikor arra a helyre mentünk, ahol imádkozni szoktak, szembejött velünk egy szolgálólány, akiben szellem, jövendőmondó démon volt. Ő mindig nagy nyereséghez juttatta urait azzal, hogy a jövendölés mesterségét űzte. 17 Ez a lány kitartóan követte Pált és minket, és ezekkel a szavakkal kiáltozott: „Ezek az emberek a legfelségesebb Isten rabszolgái, akik a megmentés útját hirdetik nektek!” 18 Ezt sok napon át folytatta. Pál végül belefáradt, megfordult, és így szólt a szellemhez: „Jézus Krisztus nevében megparancsolom neked, hogy menj ki belőle!” Ki is ment még abban az órában.


s ez csak néhány vers, és Mózes idejében pedig nem is volt még egyház.


Katy Weaver

2014. márc. 13. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
Katy, az is le van írva a Bibliában, hogy mely dolgok végzése minősül okkult tevékenységnek?
2014. márc. 13. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Oké, hogy le vannak írva ezekben a litániákban hogy aki mágiát űz, meg varázsló, meg hasonlók, de vajon pl. az általam írt kis kísérlet szerinted nem varázslásnak, mágiahasználatnak tűnt volna egy középkori, gyakorlatilag analfabéta ember szemében?
2014. márc. 13. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Kedves Barátom, most 2014-et írunk.


A sötét középkornak vége, Egy film jutott eszemben a megjegyzéseddel kapcsolatban.

Kincs, ami nincs.

a Japán ember még akkor is háborúzott amikor már vége volt a háborúnak. Csak nem tudott róla... :)


De mi tudunk róla. ez a különbség.


Katy Weaver

2014. márc. 14. 00:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!