Miért konvertáltatok protestánsról katolikusra?
Az aki azt hiszi hogy halottakhoz imádkozunk, az nem érti a keresztény hitet...
Én halott vagyok. A keresztségben meghaltam a bűnnek, és Krisztussal feltámadtam, olvasd Pált: római levél, galaták, stb. A keresztség után már nincs halál, az már csak elalvás.
Hogy mondhatjátok hogy halottak a szentek, hisz ők azok, akik igazán élnek, és a keresztségben történt újjászületésünk óta ugyanazon az oldalon állunk, ahol a megdicsőültek.
John Henry Newmann mondja: a megkeresztelt ember és a "természetes" ember között nagyobb a különbség, mint az ember és az állat között. Mi már most szentek vagyunk, mert a Szenttel vagyunk életközösségben. Emiatt a már elszenderült szentek közbenjárását nyugodtan kérhetjük.
Itt a válasz a kérdésedre: ezért lettem katolikus, mert a katolikus hit logikus.
"Egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus"
"Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy a ti örömetek teljes legyen.
Egyszer sem olvasunk olyat az Írásban, hogy bármely hívő elköltözöttekhez imádkozott vagy ilyesmire buzdított volna. Jézus sem tanított ilyet sehol, csak egyet: az Atyához.
A közvetítő és a közbenjáró nem azonos szavak, csak az első 3 betű azonos, onnantól már más jön!
Jézus felhívott minket a közös imára nem? : Ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben... stb. Megkérni egy szentet, hogy imádkozzon értem, szerintem nem rossz. Nem gyakorlom sűrűn, nem kötelező, de lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!