A wing chun kung fu-t tanulni bűn?
Már régen szerettem volna Wing Chunozni, és most már egy idelye járok, és nagyon meg szerettem, sőt az életem részévé vált!
Intenzíven gyakorlok, akár több órát is és naponta járok edzésre... ha nem bántok vele ártatlanokat hanem jó célra használom fel... így is bűn isten szemébe?
Alex hogy te mekkora egy gyökér vagy... már csak forognod kéne.. xD
Attól hogy valaki meditál, azzal NEM telik meg démonokkal... inkább eléri a belső békét, és egyesül a "felső-énnel".. persze nem mindenki, de páran.
Ha neked ez démonizálódás, akkor nem tudod, hogy mi az a démon.
Persze ha mondjuk neked mint entitás az a célod hogy sötétségbe taszítsd az emberiséget, akkor neked a meditáció nagyon is "ördögi" annak ellenére, hogy inkább te magad, illetve a cselekedeteid azok.
Darton !
Nekem nincs szükségem meditációra ugyanis a szívemben fogadtam Jézust ő békességet és örömöt adott és ad az életemben olyat amiről fogalmad sincs.
Senkit sincs szándékom a sötétségben taszítani hanem inkább a célom az hogy megismerjék Jézus az ÉLET forrását.
Ez a csoda ez lelkiállapot nem gyógyszerekkel,kábítószerekkel, pszichiáterekkel, meditációval érhető el.
Üdv: Alex
Tehát azt gondolod, hogy aki keresztény, annak nincs szüksége meditációra?Talán igazad van, a hited kiválthatja számodra, mert ugyanazt adja neked, mint valaki másnak a meditáció.
De milyen alapon hasonlítod a meditációt a droghoz?Vagy egy pszichiáterhez?Vagy egyáltalán milyen meggyőződésből tartod démoninak és a te módszerednél alacsonyabb rendűnek?Csináltad valaha is egyáltalán, persze rendesen(mert a törökülés és hümmögés valóban nem vezet sehova)?
Ez is csak egy fajtája a meditációnak.Eléred vele a belső békédet, relaxálsz és a végére egy jobb és gondtalanabb ember leszel.Nem tudom, hogy ez mitől démoni, vagy rosszabb annál, mint amiről te írsz.
T. Kérdező!
Először térjél meg! Az ige váljon az életed részévé, ne a wing chun... Okkult erőnek pedig azt nevezzük a Bibliai világnézet alapján, amikor emberek nem Isten Szelleme, vagy általa küldött szellemi lényekkel kerülnek bármilyen kapcsolatba, hanem a sátán királyságának, a hierarchia legalján lévő gonosz test nélküli, de testre vágyó szellemi lényekkel, amiket démonoknak is nevez.
A kung-fu nem csak fizikai sport, hanem van spirituális része is. Megváltoztatja a világnézeted, és ez által a gondolkodás módodat is. Van egy egykori kung-fu edzőnek egy remek rövid kis könyve, amit szívesen elküldök neked pdf-ben ha érdekel. Abból meg fogod érteni. Ha elolvasnád akkor küldj egy privátot, és email címet benne ahová küldhetem.
De számodra a legelső üzenetem az lenne hogy térjél meg teljes szívedből az élő Istenhez!
Addig is Isten áldjon!
De milyen alapon hasonlítod..... ?
Olyan alapon, hogy az én esetemben a lelkiállapotomat egy természetfeletti személytől kaptam Istentől míg mások Isten nélkül pótszerekkel próbálják elérni ugyanazt próbálják beállítani az általuk-általatok használt módszerek
legálisak és nincs szükség megtérésre meg a kapcsolat rendezésére Istennel szemben.
Meg démonok sincsenek akik okozzák a
problémájukat-problémátokat.
Egy példa mióta gyakorlom a megbocsájtásokat mások felé szeretetben járok nem kap el indulat, harag, gyűlölködés mások felé azóta sosem fáj a fejem mások meg inkább csinálják ezeket és bevesznek egy tablettát de a démonok akik állításotok szerint nincsenek ott vannak az életükben ráadásul legális az ott-tartózkodásuk a BŰNÖK miatt.
Üdv: Alex
"pótszerekkel próbálják elérni ugyanazt"
Miért lenne a meditáció "pótszer"?Azért, mert te mást gyakorolsz?Én nem nevezem a te hitedet pótszernek, pedig ugyanilyen alapon megtehetném.attól, hogy te arra esküszöl, még nem lesz az az original módszer, a többi meg csak valami pótló.Mindegyik egyenrangú.Bár a tabletta messze nem ugyanazt nyújtja, mint a másik kettő, az tényleg csak stresszoldó.Ennél a meditáció klasszisokkal többre hivatott.A távol keleten sem pótolták a meditációt zöld teával, mert a kettő nem ugyanazt nyújtja.
"az én esetemben a lelkiállapotomat egy természetfeletti személytől kaptam"
Én meg a természettől, attól, hogy a saját lényemre koncentrálok és nem engedem elhatalmasodni magamon a negatív behatásokat.Egy rövid időre teljes harmóniába hozom magam a természettel.Nem gondolom, hogy ez rosszabb lenne.
"és nincs szükség megtérésre meg a kapcsolat rendezésére Istennel szemben"
hogyan is lehetne szükség?Olyan kultúrában alakult ki, ahol nem létezett istenképekkel rendelkező vallás.Nagyrészt az emberek buddhisták voltak, az pedig inkább filozófia és életszemlélet.Tehát a meditációnak semmi köze a valláshoz.De komolyan, sosem találkoztak egymással, mert a távol keleti kultúrákban, ahol ez kialakult, nem volt olyan vallás, ami istennel rendelkezett volna.A meditáció inkább spiritualitás, nem vallásos okokból gyakorolják, hanem mert vagy a kultúra része, vagy mert egyszerűen jó, pihentető és stresszoldó.
"Egy példa mióta gyakorlom a megbocsájtásokat mások felé szeretetben járok nem kap el indulat, harag, gyűlölködés mások felé azóta sosem fáj a fejem mások meg inkább csinálják ezeket és bevesznek egy tablettát de a démonok akik állításotok szerint nincsenek ott vannak az életükben ráadásul legális az ott-tartózkodásuk a BŰNÖK miatt. "
Én is jobban érzem magam, kevesebbet fáj a fejem, könnyebben veszem az akadályokat és jobban kezelem, ha probléma ér, mert megerősítem vele a belsőmet.Nem hiszem, hogy erre létezne tabletta(ami még mindig teljesen más, mint a meditáció, maximum az is oldja egy időre stresszt).Azt sem hiszem, hogy démonok lennének az életemben.Inkább úgy gondolom , hogy nincsenek, mert nem hiszek bennük, nem fogom rájuk, ha rossz történik az életemben.A bűneimről nem tudok nyilatkozni, mert nem vagyok vallásos.Viszont abban biztos vagyok, hogy a meditáció nem rossz dolog és nem bűn.Mégis mi tenné azzá?Semmi a világon.
Még annyit utolsó, hogy én ezt ingyen az Isten jóindulatából ajándékként kaptam ezt a lelkiállapot mert szereti Isten az embert semmit nem tettem érte nem vettem fel különböző pózokat nem kellet órákig jóga gyakorlatokat végeznem, zümmögnöm sem és semmilyen meditációs technikával erőfeszítéseket tenni egyszerűen beleköltözött a szívemben mert Isten jó.
Üdv:Alex
>"a kung-fu gyakorlatok végzése közben megtelik démonokkal így természetfeletti ördögi eredetű erőre tesz szert."
Ha már az okkultizmus felmerült: Szerintem neked vannak okkult nézeteid, ami kicsit sem keresztény hozzáállás. Gondold végig, miben hiszel és miben nem.
>"én is harcos lettem de nem kung-fu hanem a szellemi harcossá."
Hát az tény, hogy a logikád fáj. :)
Isten szava az Ézsaiás könyvében ezt mondja.
". Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak."
Tehát ahoz hogy Isten most és majd helyeselni tudjon minket ahoz a hadakozást el kel felejteni. Isten új világában nem lesz rá szükség. Valamilyen formában nem tetsző Istennek az ilyen, viszont nem mondhatom hogy bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!