Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Cionizmus vagy vallásos zsidók?

Cionizmus vagy vallásos zsidók?

Figyelt kérdés
Lehet tájékozatlan vagyok, de amikor azokról az elméletekről van szó, hogy a zsidók irányítanak mindent, illetve mindenütt ott vannak (erről most ne vitatkozzunk), tegyük fel így van, akkor miért a cionista, cionizmus stb kifejezéseket hazsnálják. Csak mert a cionizmus mozgalom lényege, amennyire én tudom, az volt letelepedjenek, legyen saját államuk Izraelben (arról megint ne vitatkozzunk, hogy a palesztinoktól veszik-e el vagy nem). Ahogy én olvastam viszont az ortodox vallásos zsidók vallják azt, hogy csak az Isten teremtheti újra az államukat, vagy vaami ilyesmi. Tehát a kérdésem hogy nem a cionista zsidók zavarnák kevésbé azokat, akik nem szeretnék hogy itt legyenek, itt éljenek, itt irányítsanak? Azt most hadjuk, hogy 21. században nem szükséges fizikailag is adott helyen lenni a befolyás gyakorlásához, de amikor a cionizmus kezdődött, nem volt még internet, repülőgép, stb...

2014. júl. 30. 10:05
 1/7 A kérdező kommentje:
*hagyjuk, nem hadjuk
2014. júl. 30. 10:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyik sem. Ez politika, és szélsőséges nacionalizmus.
2014. júl. 30. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 Ozmium42 ***** válasza:
53%

A cionizmus eredeti céljai között nem csak Izrael létrehozása és a diaszpóra összegyűjtése és betelepítése volt, hanem a diaszpóra zsidók érdekvédelme is az egész világon. Fogalmilag a cionizmus nem más, mint a zsidó nacionalizmus, illetve gyakorlatilag a zsidókra jellemző harsány gátlástalanság és sunyiság adja meg ennek a politikai vonulatnak a sajátos arculatát.


A vallást csak annyiban érdemes belekeverni, hogy az említett, Izrael léte ellen tiltakozó zsidók a diaszpóra létet kívánják konzerválni, és nem a zsidó nacionalizmussal, etnosovinizmussal, a globális zsidó érdekérvényesítés létével és nemtelen eszközeivel van a bajuk. Ezeket éppenséggel bátorítják, ők is szerves részei, amennyire tehetik.

2014. júl. 30. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Na erre irányult a kérdésem, hogy az általad nevezett "diaszpóra létnek" konzerválása kellene ellenszenves legyen, azoknak akiknek ellenszenves, nem a cionizmus, ami eredeti céljánál fogva pont egy innen messzi államba tömörítené a zsidókat. Ezekszerint nincs ilyen éles határvonal, illetve az eredeti, "hazaalapítás" tervei helyett valójában a világban szétszóródott zsidók érdekvédelmi mozgalma?
2014. júl. 30. 22:26
 5/7 Ozmium42 ***** válasza:

"illetve az eredeti, "hazaalapítás" tervei helyett valójában a világban szétszóródott zsidók érdekvédelmi mozgalma?"


Nem azt írtam, hogy helyett, hanem hogy mellett. Aki nem akar menni, azt nem kényszeríthetik, de attól még ott helyben megvédhetik és segíthetik egymást. Az ellentét is csak itt van: menni vagy maradni. De akár megy, akár marad, az együttműködés mindig szoros és összehangolt.

2014. júl. 30. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

"Cionizmus vagy vallásos zsidók?"


Ez így rossz kérdés, ugyanis van vallásos cionizmus is, sõt a cionisták között sokszorosan több a vallásos, mint ahányan vannak azaltald említettek, akiket a legtöbb mértékadó rabbi minimum tévelygõnek tart.


"a zsidók irányítanak mindent"

Röviden: marhaság. Részletesebben: nagyon nagy marhaság.


"a cionizmus mozgalom lényege, amennyire én tudom, az volt letelepedjenek, legyen saját államuk Izraelben "

PONTOSAN.


"Ahogy én olvastam viszont az ortodox vallásos zsidók vallják azt, hogy csak az Isten teremtheti újra az államukat"


TÉVEDÉS az, hogy "az ortodox vallásos zsidók vallják". Úgy pontos, hogy "vannak ortodox vallásos zsidók, akik azt vallják".

Vannak, de kevesen. Õk azt mondják, a Biblíából ez következik. De nem tudják világosan elmagyarázni, hogy pontosan melyik versekbõl. Világszerte csak néhányezren vannak, de ha igaz volna, amit némelyik honlapjukon írnak, hogy 2-300 ezren, akkor is elenyészõ, akár az Izraelben élõ 6 és félmillió izraeli állampolgárságú zsidóhoz képest, és akkor az Izraelen kívül élõket nem is számoltam. Azért írtam úgy, hogy "izraeli állampolgárságú zsidók", mert akikrõl olvastál, azok nem ismerik el Izrael Államot, így nincs is izraeli állampolgárságuk akkor sem, ha ott élnek. Nem fizetnek adót sem és nem vesznek igenybe semmilyen állami támogatást, gazdag zsidók adományaiból élnek.

A rossznyelvek szerint azonkívül Izrael ellenségei is pénzelik õket, így a "Palesztin Hatóság", Irán, stb.


Az, hogy a cionizmus valamiféle "világuralmi törekvés" volna, megint csak marhaság, részletesbben: nagyon nagy marhaság.


Az viszont igaz, hogy Izrael Állam kiáll a zsidókért, azokért is, akik Izraelen kívül élnek. Ezt úgy kell érteni, hogy, ha a zsidót valahol atrocitás éri azért, mert zsidó ( mint nem rég Belgimban v Franciaországban ), akkor Izrael Állam diplomáciai uton követeli az illetõ államtól a bûnösök felkutatását és megbüntetését, természetesen az illtõ állam jogrendje szerint.

Ehhez szükség esetén Izrael Állam jogi ( ügyvédi ) segítséget is nyújt.


Hogy kinek, miért, mi baja a zsidókkal, azt természetesen õ tudja, általában véve az a baja a zsidókkal, hogy zsidók. Fõleg persze a kudarcos ebereknek van baja a zsid´kkal, mert szükségük van bûnbakra.

Gaz lenne azt mondani: "lusta voltam tanulni, dolgozni, ezét sz..ban vagyok", sokkal jobb, hogy "a zsidók miatt".


Mivel azonban kb a 2.vh óta közvetlenül, nyíltan zsidózni nem általában menõ, mondhatni gáz, ezért helyette Izraeleznek meg cionistáznak.


"a zsidókra jellemző harsány gátlástalanság és sunyiság"

Ez természetesen otromba, alaptalan pimaszság.

2014. aug. 12. 01:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

"a zsidókra jellemző harsány gátlástalanság és sunyiság"

Szerintem erre gondolt, de nem mindenki ilyen. https://www.youtube.com/watch?v=Oe9aThIpB1E Na, itt van elnyomva egy Magyar.

2014. dec. 18. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!