Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény vallásban isten...

A keresztény vallásban isten miért tiltja meg az okkultizmus minden formáját?

Figyelt kérdés

2015. máj. 28. 18:19
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

Szia!


Lenne egy kérdésem: Te muszlim vagy? Hónapok óta beszélgetek vallási témákról egy muszlimmal, nagyon közeli az álláspontotok.


Mi nem Jézus Krisztust követjük, hanem az Egy Istent. Az Egy Isten testté lett bár, de attól még nem lett fontosabb Jézus, mint maga Isten. Tehát egy igaz kereszténynek nem szabad csak Jézusra fókuszálnia, hanem Istennek kell lennie a középpontban.

A nyilván egy más kérdés, hogy az egész Biblia Jézus, azaz a Messiás felé mutat, de elég nagy butaság azt mondani, hogy a keresztényre csak azok a tanítások vonatkoznak, amiket személy szerint Jézus adott nekünk, a többit el lehet vetni.


Hidd el, elég részletesen ismerem a Biblia létrejöttél, a muszlim ismerősöm számtalanszor előhozta és leírta már nekem, hogy mennyire nagy az összevisszaság, ezeket mind egy nagyon egyszerű érveléssel le lehet állítani.


Ahogy ez a muszlim illető, úgy Te is azt állítod, hogy az evangéliumok hitelesek, a többi pedig nem. Illetve azok Isteni ihletettségűek, a többi pedig nem. Pál kitalálmánya minden szinte, amit a jelenlegi kereszténység hit és vall és Ő formálta a saját szájíze szerint a tanokat. Ő találta ki a szentháromságot is, azt hogy Jézus Isten volt, az utolsó vacsorát is csak Pál említi éssatöbbi éssatöbbi.


Én meg erre azt mondom, hogy a Biblia vagy teljes egészében és minden porcikájában Isten terve szerint van összerakva, vagy pedig egyetlen betűről sem Isten gondoskodott, hogy benne legyen, az egész emberi szerkesztés eredménye.


Ha ismerjük Isten természetét tudjuk, hogy igazságos és sosem hazudik.

Igazságos lenne Isten, ha nem lehetne őt megismerni? Nem, ezt le is írta a Bibliában, hogy mindig lehetőséget fog biztosítani az emberiségnek, hogy hozzá közelebb kerüljenek. A Biblia szerint ez maga a Biblia. A Könyv, ami által meg lehet ismerni Istent. Namost ha a világon egyetlen ilyen könyv létezik, amiből Istent meg lehet ismerni, Ő engedné, hogy az emberek beszennyezzék? De nem is így kérdezem...

Engedné, hogy elhalványuljon az igaz üzenet?

Soha. Mert akkor én joggal mondhatnám előtte állva, hogy bocsi, de nem is volt rá lehetőségem, hogy megismerjelek, miért büntetsz?

Tehát, az igaz üzenet jelenleg fellelhető. Ha nem így lenne, akkor Isten nem is létezhetne.


Az igaz üzenet nem szennyezett emberek által, nem lett megváltoztatva, mindig is az volt, ami most. Ha nem így lenne, akkor ismételten nem létezhetne Isten.


Tehát kijelenthetjük ezen érvelés mentén, hogy a Biblia örök és igaz, nem lett megváltoztatva, és Isten tervei szerint lett összeállítva. Minden, ami benne van, Isten szava, ennélfogva egyenrangú. A teremtés leírása teljesen egyenrangú a jelenésekkel, mindkettő Isten szava.


Nyilván, ez az egész csak akkor igaz, ha nem állítod, hogy a Bibliában semmi Isteni nincs. Ezt állítják az ateisták, emberek találták ki a vallást, ők rakták össze a Bibliát aztán mindenkivel megetették, hogy valójában Isten csinálta mindezt.


Ezért írtam, hogy ha a Bibliát nem tartod hitelesnek, akkor nincs miről beszélnünk, mert ez a vallás topik, ahol vallásosak beszélgetnek, nem pedig a valláskritika, ahol legtöbbször ateisták és Istenhívők vitatkoznak.

2015. máj. 31. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 42/48 Pietrosol ***** válasza:

Szia!


Nem tudok róla, hogy muszlim lennék.


"Mi nem Jézus Krisztust követjük, hanem az Egy Istent....Tehát egy igaz kereszténynek nem szabad csak Jézusra fókuszálnia, hanem Istennek kell lennie a középpontban."


"Én és az Atya egy vagyunk.", tehát Jézus Krisztus tanítása Isten tanítása. Nyilván ezt is ismered: "Ez az én szerelmes Fiam, a kiben én gyönyörködöm: õt hallgassátok."


Mindamellett, ha számodra a könyvismeret egyenlő Istennel, akkor legyen ahogy akarod! Ha nem zavar, hogy ez nem a te ismereted, hanem tulajdonképpen más ismeretét vallod a sajátodnak, legyen, de ez nem Isten, hanem egy könyv. Ha nem zavar, hogy mikor Istenről beszélsz, akkor egy könyvről beszélsz a közvetlen ismeret hiányának okán, akkor tekints a könyvre Istenként. Ebben lesznek társaid, hiszen tömegek hisznek Isten helyett könyvekben.

2015. máj. 31. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 43/48 anonim ***** válasza:

Az igeversek amiket beidéztél az én igazamat igazolják. Jézus és az Atya egy. Tehát ha valamit mondott az Atya, azt Jézus is mondta és ha Jézus mondott valamit, akkor az ugyan úgy at Atya szava is.


Én nem egy könyvben hiszek, hanem Istenben. Bárki kitalálhat bármit, hogy beszél hozzá Isten. Egy biztos van a világon, az Ő szava, a Biblia. Mert Ő igazságos, nem hagyja a híveit mankó nélkül. Én az igazságos, szerető Istenben hiszek. Ha Te nem, akkor nem ugyan azt az Istent imádjuk.

2015. jún. 1. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 44/48 Pietrosol ***** válasza:

# 43!


Nem tudom mi a te igazad, de ha akarod legyen igazad.


"Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki Őt."


A Fiú Jézus Krisztus, nem Mózes vagy Pál. Azért vannak a különböző nevek, hogy ügyesen meg tudd különböztetni őket.


Még egyszer! A Biblia nem létezett akkor amikor Pál leírta azokat a szavakat. Ugyanígy nem léteztek az evangéliumok, stb...! Kívánom, hogy legyél képes ezt feldolgozni. Nem értem, hogy honnét a túróból vetted, hogy a Biblia Isten szava?

2015. jún. 1. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 45/48 Pietrosol ***** válasza:

Bocsánat # 43, kicsit el kellett mennem!


Valójában, ha Istent könyvből ismerted meg, akkor nem te ismerted meg Istent, hanem azt ismerted meg ahogy arról beszámoltak neked. Te semmit nem tudsz Istenről. Ne ess kétségbe! Ismerd fel, hogy ez milyen csodálatos és imerd fel a szabadságot, hogy mindaz amiben hittél nem köt többé meg. Itt kezdődik minden. Avilai Szent Teréz 15 év imádkozás után tette fel a kérdést, hogy "tulajdonképpen kihez imádkozom én?".

2015. jún. 1. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 46/48 anonim ***** válasza:

Erre egy nagyon szép érvelést olvastam valamikor.


Mivel Isten végtelen, ezt a mi véges értelmünkkel nem vagyunk képesek felfogni. Végtelent a véges nem tud befogni. Ennélfogva Istennek ki kell jelentenie magát nekünk ahhoz, hogy megismerhessük. Jelenleg egyetlen formáját ismerjük Isten kijelentésének és ez a Biblia. Ha viszont Te találtál más formát is Isten kijelentésének, kérlek oszd meg velem! :)

2015. jún. 2. 00:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 47/48 anonim válasza:

hmmm...

Végig olvastam az imént lefolytatott vitát, és annak ellenére, hogy nem Pietrosol oldalán vagyok véleményben(nem szeretnék beszállni a vitába), szeretném elmondani Pietrosol, hogy le vagyok nyűgözve a nyugodt, kimért, asszertív vitakultúrádtól.

Fantasztikus türelemmel kezelted az ellened személyeskedéssel, lenézéssel és arroganciával támadó vitapartnered. Nem zavart, hogy harmadszorra is ugyanolyan buta dolgokat ír fölényeskedve, mintha okosabb volna, és Te türelmes voltál, és újra meg újra feltetted ugyanazt a kérdést, amire nem válaszolt.


Tanultam sokat vitakultúrát, és szeretek vitatkozni (persze olyanokkal, akikkel lehet, és van vitakultúrájuk. Olyanokkal nem, akik csak kiabálnak behunyt szemmel...), és úgy gondolom, hogy elég jó a vita kultúrám, és nyugodt típus vagyok.

Ellenben, ahogy olvastam a vitapartnered sorait, ahol becsmérel Téged, és nem képes igazolni saját magát, az engem is kihozott a sodromból, és meglepetten láttam, hogy mégis milyen jól, milyen türelemmel kezelted. Pedig tudom, hogy én nem valószínű, hogy képes lettem volna erre :)

Légy büszke magadra!


Szeretném kifejezni elismerésem.

Hajrá, csak így tovább :)


GorPius

2015. jún. 2. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 48/48 Pietrosol ***** válasza:

# 46!


Bocsánat, hogy eltűntem.


"Jelenleg egyetlen formáját ismerjük Isten kijelentésének és ez a Biblia."


Ezt a gondolatod dobd ki az ablakon, mert csak megköt!


Rumi a perzsa költő ezt írja: "Kopogtatok az ajtón, kinyílik és belülről kopogtattam."


Keresed Istent, de ki az aki látja ezt a keresést? Tudomásod van arról, hogy keresés van benned, látod ezt a mozgást. Ki az aki látja? Tudomásod van a gondolataidról, érzelmeidről, testedről. Ki az akiben a tudás felmerül? Meghallasz-e bármilyen hangot, ha nem te magad vagy a csend, amiben a hang felmerül?


A keresés a létezés játéka önmagában, önmagával, önmagáról. Valójában akit keresel az vagy.


# 47!


Az én, egó sok látszólagos gondot okoz. Ahogy oszlik a köd és a belső zümmögés halkul, már a külső zümmögés sem olyan fontos. A versengés sem, amely tulajdonképp a vita.


Minden jót, mindkettőtöknek!

2015. jún. 7. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!