Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Kérhetek segítséget Istennel kapcsolatban?

Segítséget szeretnék kérni! Nem is tudom, h hol kezdjem. Megingott Istenbe vetett hitem, kételkedek a szeretetében, összezavarodtam, sok a kérdés bennem, és nincsenek válaszok.

Hogyan tudom megismerni Istent? Hogyan tudom őt keresni? Hogyan tudom az én kapcsolatomat Istennel, és az Isten ember kapcsolat működését megérteni?


Olvastam ezzel kapcsolatosan több könyvet is( A hang, Isten keresése, a többi címe nem jut eszembe). Mindenhol azt írják, hogy a "könyvek könyvét" a Bibliát olvassuk, ott megtalálunk mindent amire szükségünk van. De tartok tőle, hogy ez nem így van, mivel az általam olvasott irományok elég hétköznapiasan, sematizáltabban, akár hétköznapi példákon keresztül is rávezet Isten működésére, érthetően, de nem értem. Bevágtam a könyvet a sarokba, összevesztem Istennel. Ezért a Bibliának neki sem merek kezdeni, mivel annak nyelvezete, és az egész eszmerendszere, morális értékei, sokkal nagyobb "értelmet", vagy értelmi, vallási szintet követel véleményem szerint. Ha ezeket az egyszerű könyveket nem értem, vagy inkább nem értek vele egyet, akkor a bibliát?


Ahogyan írtam is megingott az Istenbe vetett hitem, kételkedem a szeretetében. De ezeket a könyveket olvasva csak még jobban feldühítettem magam, és néha nemhogy közelebb vinnének, a teljes káosz, és kérdőjelek közepette néha csak távolabb rontanak a helyzeten, és arra döbbennek rá, hogy Isten a legbeképzeltebb személy akit valaha "ismertem"!

Amikor már hetekig nem jártam templomba, nem is nagyon imádkoztam, nem szóltam hozzá, egyik ismerősömnél, véletlen ráakadtam egy könyvre ami abban az időszakban nemek szólt. Az volt a címe "Isten megismerése"(de nem biztos). Jól van, mondtam, megjegyeztem az írót, címet majd utánajárok és elolvasom. Teltek a napok, eszembe jutott a könyv, de elfelejtettem az írót és a pontos címet is, és még a fáradságot sem vettem h utánajárjak. Néhány nap múlva volt egy egér a spájzban, ezért nekiláttam kipakolni, kitakarítani, kivinni az egeret. A por és koszban találtam egy másik könyvet "Isten keresése" címen. No, gondoltam ezzel az időzítéssel, ebben a lelkiállapotban ez már nem lehet véletlen. Leporoltam és nekiláttam olvasni, pedig a vizsgámra készülés fontosabb lett volna. Azt olvastam egész nap, vártam a válaszokat, de csak felidegesítettem magam rajta. Minden irományban, több könyvben is, ugyanazon könyvben, néhány oldal különbséggel egyik sor teljesen kiüti, vagy ellentmondásban áll a másikkal.


Isten szemében minden ember egyenlő írta, ,majd 5 oldallal arrébb, aki Istennek tetsző életet él, tanítása szerint cselekszik, annak a mennyek országában kiváltságos helye lesz. Akkor hogy is van ez a minden ember egyenlő szöveg? Hogy lenne egyenlő, ha vannak kiválasztottak?A tanítványok is kiválasztottak voltak? miért? valami oka volt!Ha Isten szemében minden ember egyforma akkor Hitler és a Pápák, vagy akik végigimádkozták az életüket ugyan azon a szinten vannak?


Isten szeretete végtelen, fel sem tudjuk fogni mennyire szeret minket, egyszülött fiát küldte szenvedésbe miattunk.


Írja az összes ilyen könyv,-ami így is van. hiszem-. Ha isten végtelenül szeret minket, és megbocsát végigbűnözhetem az életem, úgy is megbocsát alapon. Akkor nem törekszek, a jóra, erkölcsre, embertársaim odafigyelésére, stb. Önző leszek, stb. úgy is megbocsát! nem?


10 oldallal később, idézem: " Óvakodjunk Isten Atyaiságának attól a kényelmes felfogásátol, mely szerint Isten jó és szretetteljes, hogy biztosan megbocsát nekünk"????


Aztán a következőket írta egy másik könyv: Jézus a keresztfán ember számára felfoghatatlan halált halt, kínok között... -ami így is van, ebben egy percig nem kételkedem, ennek borzalmaiba, mind fiziológiailag, mind lelkileg-, majd folytatja: Jézus halála egy földi ember halálával sem hasonlítható össze. Úgy példálózott, hogy egy Rembrandt festmény tönkretételét sem lehet egy piszkos papírdarab széttépéséhez sem hasonlítani. Nos, ha Isten szemében minden ember egyenlő, akkor Jézus halála miért értékesebb bármely ember halálánál? Ha mondjuk én meghalnék, az ő halála miért több? Hitler sajnálta a golyót is az emberekre, így az olcsóbb megioldást választotta és egy kis mélyedésbe a több száz élő emberen végig gázolt tankkal. És ez az ember ugyanannyit ér mint az aki imádkozik, minden erejével megpróbál Istennek tetsző, Istenkereső életet élni? Akkor Jézus halálának is egy szinten kellene lennie "Jóskának" a halálával is nem?


Ezek eléggé durva dolgok, de én csak meg akarom ismerni Isten működését. Sok helyen azt írják, ne kételkedj, ne keresd a válaszokat, ne kötözködj, hanem higgy! Igen ez jól hangzik, de ez inkább hasonlít egy agymosáshoz, egy szekta szerű agymosáshoz, mintsem a feltétel nélküli hitre. Feltétel nélküli hit? Lehet úgy tűnik, h kukacoskodok, és lehet úgy is van, de csak megérteni akarom. Ha pl. matekórán ülsz és az általad megoldott egyenletre nem azt a végeredményt kapod mint a matektanár, feltétel nélkül elhiszed h az ő megoldása a jó, de mégis kérdésekkel bombázod! miért? hogy megértsd...


Ha valami jó történik Isten szeretete végtelen, Isten így akarta, ha valami rossz óóó... Isten útjai kifürkészhetetlenek!


Emlékszem amikor szentmisén ültem, és hallgattam a papot példabeszéd közben. Isten végtelen szeretetéről volt szó, hogy minket az Isten mennyire szeret stb. eszembe jutott, hogy kiknek mondja ezt a pap? Nekünk hívőknek, akik ott ülnek a templomban. Azoknak az embereknek, akik ha hazamennek, várja őket az ebéd, meleg víz folyik a csapból, ha kinyitják a hűtőt vélhetően van benne némi finomság. Nyilván ezeknek az embereknek is megvannak a maguk problémai, de mondja a pap azoknak az embereket akik a föld különböző részein éheznek, a saját szarjukat eszik meg, mondja annak a nőnek "hogy téged szeret az Isten" akinek a családját, gyermekeit a szeme láttára erőszakolták meg, majd megcsonkították és megölték. Ártatlan, még az is lehet hívő emberek... vagy csak nézzünk szét a világban mennyi-mennyi borzalom történik. Kapcsoljuk be a híradót, mondanom sem kell. Ilyenkor hol van az Isten végtelen szeretete? Én az utóbbi időbe elfordultam Istentől, úgy érzem elhagyott, pedig a a fentiekhez még csak megközelítőleg, köszönő viszonyban lévő problémáim sincsenek. De az életemben most úgy érzem nem segít az úr. Egy ilyen a fentiekhez képest "csekély" jelentőségű életkrízisnél meginoig a hitem, mit tennék- vélhetően semmi reális esélye nincs ennek remélem- ha hasonló szörnyűség történne velem, családommal? Hát ha ott ülnék a misén, és ezt mondaná a pap "Isten szeret téged" még jól szájba is verném!


Röviden, én Istenhez akarok tartozni,de televagyok kérdésekkel, aggályokkal. Az a bajom nem tudom hogy a megismeréséhez jó úton haladok e? Minden általam olvasott vallásos könyv első néhány oldala úgy kezdődik, hogy vigyázz a távutakra, sokan megpróbálnak félrevezetni, sok olyan írás van ami nem az Istenhez vezet, csak látszólag stb. honnan tudjam, hogy pont az a könyv amit a kezemben tartok, és egy eszköz h Istenhez közelebb kerüljek, nem e az vezet félre?


Sokszor úgy vagyok már vele, hogy hagyom a fenébe a könyveket és majd én megbeszélem Istennel, saját magam!

Mert ha igazak azojk a dolgok és jó könyveket olvasok, akkor bizony még kevés vagyok még ehhez. Ez olyan mintha alapszintű angol tudásom van, de a felsőfokú vizsga könyveit bogarászom.

Vagy tudtok jó könyveket ajánlani? Egyáltalán hogyan ismerhetem meg Istent, hogyan ápolhatom a kapcsolatom?


Riasztó, de a buszon találkoztam egy osztálytársammal aki hitoktató is, és ő mondta pl, hogy amit olvastam könyvet-az egyiket- pl ők azon fáradoznak hogy az ilyen könyveket betiltsák!!!???? Akkor honnan tudjam hogy melyik az a könyv amit biztosan megéri forgatni?


Eddig személyesen próbáltam beszélgetni vele, kérni őt, mutasson utat, imádkoztam hozzá, sokakért, az emberiségért, h minél több ember arra az útra térjen ami hozzá vezet stb. és így jól is éreztem a kapcsolatunkat, de amióta olvasok vallással kapcsolatos könyveket csak felidegesít és összeveszünk.


Több könyv is írja az önzetlen életet, a jó szórakozás lehetőségeit Istenkeresőknek. Elítélik a különböző zenei irányzatokat a discót stb.. Ha most én teszem fel elmegyek discóba(szeretek discóba járni) bűnös vagyok? megnézném h a discóban tomboló fiatalok közül aznap, v megkockáztatom életükben hányszor fohászkodtak komolyan Istenhez, hány imát mondtak el. És egy Istenkereső ember egyenlő azokkal az őrült fiatalokkal akik a discóban tombolnak? Kb ezek a könyvek azt írják h ne halmozd az élvezeteket a földön, légy alázatos, önzetlen, küzdj, szenvedj stb. Nagyjából azt mondja sok helyen, hogy nehogy már jól érezd magad, nehogy szórakozz, nézz akciófilmet, horrort, discózz, italozz, stb.


Ezek csak néhány bennem felmerülő kérdések gondolatok, de rengeteg van, de sok lenne leírni.


egyedül a mai ige az ami elfogadható, és sok igazságot, szép dolgot vélek felfedezni benne!(de már azzal is összevesztem)


Végezetül, nézzétek meg a "fehér pokol" című filmet, nem Istenről szól, de az utolsó fél órában a főszereplő érdekes dolgokat mond, mindha a jelenlegi állapotomban én mondtam volna.


köszönöm a válaszokat, segítsetek kérlek h Istenhez közelebb kerüljek! 2015. aug. 5. 11:41  Privát üzenet  

A válaszok

Kedves kérdező, "kimerítő" kérdésed mindazonáltal nagyon őszintének tűnik!


Én csak egy dolgot emelnék ki, hiszen rendkívül szerteágazó lenne mindennel egyszerre foglalkozni:


"Ezek eléggé durva dolgok, de én csak meg akarom ismerni Isten működését. Sok helyen azt írják, ne kételkedj, ne keresd a válaszokat, ne kötözködj, hanem higgy! Igen ez jól hangzik, de ez inkább hasonlít egy agymosáshoz, egy szekta szerű agymosáshoz, mintsem a feltétel nélküli hitre."


Amit "sok helyen" mondanak, az a hiszékenység, a biztos alapok nélküli, hiszékeny hit. A Biblia nem vár el ilyen hitet, azaz elutasítja a hiszékenységet! Fontos ezt tudni, sőt meggyőződni arról, hogy pontosan milyen hitet vár el tőlünk Isten.

Ez a fajta hiszékenység a közhiedelemmel ellentétben nem csak egyes "agymosott szektákra" jellemző, hanem a világ vallásos híveinek a túlnyomó többségére! És akkor még a materialista filozófiákról nem beszéltem.


Itt egy link, ami egy érdekes témát tárgyal, rövid, de segít a bibliai alapokra helyezni az életed:


[link]


Jó olvasást.A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/9Időpont 2015. aug. 5. 13:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Sok mindenben magamra ismertem. De ami nekem is segített és Neked is hasznos lehet, hogy ezekkel a kérdésekkel, kétkedéseddel bizalommal keresd meg a helyi plébánosotokat és adott csoportos vagy egyéni foglalkozásokon ki lehet tárgyalni a témát, hiszen ha egyedül vagyunk, akkor könnyen vonunk le rossz következtetéseket az írott/hallott "tanításokból". Én kíváncsiságból elkezdtem egy katekumen képzést. Annyira magával ragadott, hogy kijártam a három évet és még meg is bérmálkodtam. Ott jöttem rá, hogy sokunkat foglalkoztatnak hasonló kérdések és kísértenek a kétkedések. Sőt, sokszor nem mertem kérdezni, mert hogy majd hülyének, tudatlannak néznek, aztán más megkérdezte és kiderült, mást is ezek a dolgok foglalkoztatnak.

A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/9Időpont 2015. aug. 5. 14:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az első válaszoló tud olyan gyógyszert is ajánlani, amitől elmúlnak ezek a zavaró kérdéseid.de, a témára visszatérve:


sokan elkövetik azt a hibát, hogy Istent akarják megismerni, és követni.


Ez nem helyes.


A biblia szerint nekünk Jézust kell követnünk, és rajta keresztül juthatunk csak az Atyához.


Jézust kövesd, az Ő példáját nézd, és ne foglalkozz az ószövetséggel. te már nem vagy annak hatálya alatt.


Az evangéliumokat olvasd, az vonatkozikránk, mivel Jézus BETÖLTÖTTE a törvényt, ezáltal az már hatályát vesztette.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 33%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/9Időpont 2015. aug. 5. 14:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Privátot akartam, de mégis csak nyilvánosan írom meg a válaszom, mert nem titok és ki tudja kinek van még hasonló gondja.


Nem Istennel van a baj, hanem a mi feltételezéseinkkel. A szubjektív elképzeléseinkkel. Azzal, hogy be akarjuk skatulyázni abba a világba, amit mi ismerünk és olyannak látjuk, amilyenek mi vagyunk.


Abszolút jól teszed, ha ezt vele beszéled meg és nem másokat olvasgatsz (legfőképpen nem elmebeteg jehovista tévtanításokat, mer ezeknek az Isten képe egy szörnyű förmedvény, amihez semmi köze sem az Atyának, sem a Fiúnak, se a Szentléleknek!), mert a világ legjobb pedagógusa és képes neked megfelelni.


Nekem évekig volt gondom vele, mert azt hittem, hogy ő az, aki a rosszat teszi velünk, szándékosan kicseszik velem, nehézségeket támaszt, mert azt hiszi, hogy nekem tök erősnek kell lennem, meg szidtam a pokol miatt és azért is, hogy miazhogy ha nem tartom be a játékszabályait, akkor nem kerülök a mennybe? Ismerősek ezek a gondolatok?


Hozzá fordultam, elmondtam neki, hogy mik járnak a fejemben. Nem vádaskodtam, hanem megkértem, hogy adjon látást, hogy megismerhessem, mert belül azt érzem, hogy teljesen tévúton járok mikor ilyennek gondolom.

A válasza: nem ő adja a büntit, mi magunk mászunk bele. Nagyon sokszor még a hívők is elutasítják a segítségét, nem veszik komolyan a szavát, pedig jót akar. Segíteni akar, támogatni akar és mi vagyunk azok, akik nem kérnek belőle. Hiába szól, hogy ezt vagy azt ne tedd meg, magasról tesz rá az ember, de amikor meg szembesül a következménnyel, akkor Istent okolja. Pedig ő szólt...


A pokol nem nekünk lett teremtve, hanem a bukott angyaloknak, de az ember önként megy oda, mert azzal, hogy leköpi Istent, egyben eltaszítja magától. Nézd meg a mai világot, nagyon mocskos. Az ember nem kér belőle, nem kéri Jézus tisztítását, pedig csak ez által lehet Istenhez menni. Hogy miért áldozta fel? Mert ő alkotta a játékszabályokat és ANNYIRA SZERETI AZ EMBERT, HOGY ÖNMAGA VITTE EL A BALHÉT!Téged is szeret, ő alkotott, ő formált.


Nagyon szeret téged, hidd el. Képzeld azt, hogy szülő vagy és rajongasz a gyermekedért. Mindaddig ott vagy neki támasznak, bárhogy is viselkedik, próbálod formálni a jellemét, ha szükséges, míg meg nem vet és faképnél nem hagy. Ha azután nem kíváncsi rád az életben, akkor bármennyire is sírsz utána, nem fogsz neki kelleni, pedig tudod, hogy egyedül meghal.


Nagyon jó úgy élni, hogy csak Krisztusra nézek, hogy csakis neki akarok megfelelni és nem a változékony és legtöbbször igenis bűnös emberi elvárásoknak.

Nem tudom mennyire vagyok érthető, ha van kérdésed, akkor nyugodtan írj akár privátot is.A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/9Időpont 2015. aug. 5. 15:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Amit feltettél, az egy nagyon összetett kérdés.


1. "Isten szemében mindenki egyenlő":

Igen, mert Isten teremtett mindannyiunkat, és egyformán szeret minket. Szereti a jókat, a bűnöseket, a hívőket, a hitetleneket.

De az is igaz, hogy nem minden ember üdvözülhet. Ez azért van, mert vétkeinkkel megbántjuk Istent, megsértjük Őt, aki abszolút szent. Isten jó és igazságos. Viszont, mivel igazságos, ezért a gonoszokat megbünteti. Ő tudja, mi a jó és a rossz, hogy mi lakik a szívünkben, mert Ő mindentudó, és ezek szerint ítél meg.

Isten irgalmas, ezért megbocsát azoknak, akik kérik. Ehhez a protestánsok szerint elég az őszinte bűnbánat és ima, de a katolikusoknál fontos a gyónás is. (A kérdésedben szereplő szentmise szóból úgy gondolom, te is katolikus vagy, ezért, ha nem baj, írok pár szót a gyónásról:) Nem a papnak gyónunk, hanem rajta keresztül Istennek. A pap a gyónáskor tanácsokat is ad, és feloldoz.

Ha hiszünk Isten irgalmában, őszintén megbánjuk vétkeinket, meggyónunk, akkor Isten megbocsát nekünk. Mindegy, hogy csak annyi bűnt követtünk el, hogy néha füllentettünk otthon és megbántottuk a szüleinket, vagy sorozatgyilkosok voltunk. Ha megbánjuk, és meg akarunk változni, Isten látja, mi van a szívünkben, és megbocsát. (Nyilván nem minden bűn egyforma súlyú, ezt nem is mondtam. A füllentés és a gyilkosság között nagy különbség van. Csak azt mondtam, hogy mindenkinek megbocsát, aki kéri. De csak annak, aki kéri, aki be akarja fogadni Isten irgalmát, megbocsátó kegyelmét.)


2. Jézus halála több, mint bárki másé:

Ez azért van, mert Jézus nem csak egy volt az emberek közül. Ő az Istenember, vagyis teljesen isten és teljesen ember.

- Teljesen Isten, de nem egy új isten. A szentháromság szerint egy Isten van (egyetlen isteni természet), de ő három személy: az Atya, a Fiú és a Szentlélek. A Szentlélek az Atya és a Fiú közti szeretet. Mindhárman léteztek a világ kezdete előtt is, mivel egy az Isten, és az egy Isten mindig volt és mindig lesz.

- Teljesen ember. A Szentlélek erejéből fogant meg Szűz Mária méhében, majd megszületett. Nem teremtmény, hanem a megtestesült Második Isteni Személy, vagyis a megtestesült Fiúisten. (Mivel Jézus és a Fiú egy személy, így Mária egy megtestesült isteni személynek adott életet, vagyis Istenanya).

Jézus mindenben hasonlított hozzánk, a bűnt kivéve. Őt is megkísértette a Sátán, de ellenállt. Ismerte az életünket, meg is élt mindent, amit egy ember: dolgozott nevelőapja, József ácsműhelyében, eleinte talán meg is vághatta kezét a szerszámokkal, amíg bele nem, jött. Amikor meleg volt, izzadt, a hidegben fázott, ugyanúgy megéhezett és megszomjazott, mint mi. A kereszten is úgy szenvedett, mint bármelyik ember, de az ő halála sokkal több volt ennél. Ő a Megváltó és az Istenember, akinek vére eltörli vétkeinket, ha hiszünk benne, és akarjuk, hogy megszabaduljunk bűneinktől. Erről már beszéltem ott, ahol a gyónásról. Ő nem "csak" egy ember volt, hanem a Megváltó, az Újszövetség húsvéti Báránya, a kereszténység egyetlen és megismételhetetlen áldozata.


3. Szórakozás:

Isten nem azt akarja, hogy ne legyünk boldogok, hanem azt, hogy tartsunk mértéket. Szabad alkoholt fogyasztani, hisz Jézus és hívei is ittak bort. Szabad inni, de mértékkel. Szabad diszkóba menni, de nem szabad ott mindent csinálni. Táncolhat ott nyugodtan az ember, azért Isten nem haragszik meg, esetleg megihat egy pohár valamit, hogy jobban érezze magát. De ne legyen olyan részeg, hogy alig találjon haza, vagy azt sem tudja, mit csinál, és másnapra mindent elfelejt, és csodálkozik, miért maradt ki a havija, és hogyan esett teherbe.

A lényeg az, hogy mindent csak mértékkel tegyünk. (Drogokat pedig inkább ne próbáljunk ki, mert nagyban módosítják a tudatunkat, károsítják az egészségünket, és egyesek egy használat után függőséget okoznak.) Tartsuk szem előtt, hogy az éjszakai élet, a szórakozás nem boldogságunk forrása. Lehet jó dolog, ha néha jól érezzük magunkat a haverokkal, de az nem vezet boldogsághoz, megnyugváshoz, ha tönkretesszük az agyunkat és az egészségünket az állandó részegeskedéssel. Bármit teszünk, fontos a mértéktartás, így jobban látjuk a dolgok értelmét.


- Szerintem érdemes lenne beszélgetned valakivel. Például, mondtad, hogy van egy hittanár ismerősöd. Ha ő is olyan vallású, mint te, akkor felteheted neki a kérdéseidet. Ha olvasni szeretnél könyveket a témában, akkor kérd az ő tanácsát, mert jobban ért hozzájuk, mint te vagy én.

- Ha a plébánosotok is igaz ember, és nem csak látszatra vallásos, akkor vele is beszélgethetsz. Ha megkéred, biztos mehetsz hozzá lelki beszélgetésre.

- A Bibliát is olvashatod - inkább az Újszövetséget, azon belül is az evangéliumokat és a leveleket -, az is adhat segítséget, de fontos, hogy ne csak saját magad értelmezd a dolgokat. Ha valamit nem értesz, nyugodtan megkérdezheted a tanártól vagy a paptól.

- Az ima is fontos. A hit egy ajándék, kegyelem Istentől, amit mindig kérni kell.


Remélem, tudtam valamennyit segíteni, érthetőek a magyarázataim és tudtam jó tanácsokat adni.A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/9Időpont 2015. aug. 5. 15:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Egyszerű ateista válaszom tudom csak nyújtani neked.

Nincs Isten. (Sokaknak ez valamiért félelmetes,fura és lehetetlen).

Próbáltam beszélgetni vele én is.

Nem válaszolt.

Próbáltam értelem által irányított értelmet adni létezésemnek.

Nem jött össze.

Kutattam az emberiség által ismert vallások 80-90%-át válasz után kutatva.

Nem leltem.A vallásos hiedelmek számára csendes a végtelen Univerzum.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/9Időpont 2015. aug. 5. 18:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az összegzés egyszerű:


NO GOD.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/9Időpont 2015. aug. 5. 18:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Számodra nincs. Így pontosabb. Ha így állsz hozzá, akkor ez az állapot konzerválódni is fog. Nincs ember, aki elkezdte keresni Istent és megtalálta, csak olyan ember van, akire Isten talált rá, akár kereste előtte, akár nem. Az ember semmi többet nem tehet annál, minthogy elérhetővé teszi magát Isten számára és várakozik Őrá. Vagy, azt is megteheti, hogy elzárkózik Előle, és így hatványozódik annak esélye, hogy a találkozó végleg elmarad.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/9Időpont 2015. aug. 5. 22:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Remélem nem fog nagyon fájni, de kell, hogy szembesítselek az igazsággal. Isten nem lakik templomban, és nincs ott egyetlen misén sem, mivel az egy bálványimádó szertartás. (Tévútra vezet...)

Vallásos könyvek helyett kezd el olvasni az evangéliumokat... Istent a beszédén és a közvetlen szemtanúk leírásan keresztül ismerheted meg a legjobban. Ne emberi okoskodásokra próbáld a hitedet épiteni, hanem gyökerezz meg az alapokban -> Ki a názáreti Jézus Krisztus? Amig nem tudod benső meggyőződésből mondani a helyes választ, addig még nem hallottad Isten hangját sem. Az Ő juhai meghallják a hangját. Csak jó helyen keresd azt a hangot. Elsősorban a szentírás tehet bölccsé téged az üdvösségre. A többi könyvet egyenlőre hanyagold.A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/9Időpont 2015. aug. 7. 00:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Szeretnék segítséget kérni azzal kapcsolatban, hogy Dob oktató szeretnék lenni. Viszont nem tudom milyen vagy melyik tanfolyamot, iskolát kellene elvégeznem ehhez?
A concern és concerned szó használatával, jelentésével kapcsolatban kérek segítséget. Mikor mit jelentenek leginkább? Tudom nem egyforma a két szó.
Szeretném kívülállók segítségét kérni a blogommal kapcsolatban. Csak őszintén az mindig építő. Véleményetek?
Biztos francia nyelvtudásúak segítségét szeretném kérni ennek a két mondatnak a lefordításához: "Óvatos vagyok a szép nőkkel kapcsolatban. " "Leszel a feleségem? "
Egy Bahá'i segítségét kérném, néhány kérdés a szabályozásokkal kapcsolatban (? )
BanifPlusz bank hiteles vagyok én is. Valaki segitene hol lehet panaszt tenni? Nem kaptam semmiféle jelzést az elszámolással kapcsolatban. Csak fizetek és fogalmam sincs hol...

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!