Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a muszlim...

Mit gondoltok a muszlim vallasrol?

Figyelt kérdés
Az van hogy en kereszteny vagyok. De a muszlim vallas valahogy,valamiert jobban vonz. Semmi rosszat nem gondolok azokrol az emberekrol.Nem bannam ha a ferjem muszlim lenne..Mar regebb ota bennem van az hogy viselnem a csadort,es atternek..Mit gondoltok errol az egeszrol?

2015. okt. 17. 21:22
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:

ismerd meg szerintem jobban, nem csak muszlimoktól, engem is nagyon vonzott az iszlám régen, sok könyvet olvastam, többek közt a Koránt is, és ahogy egyre inkáb megismertem arra jöttm rá ,hogy az én muszlim ismerőseim és az ő kis toleráns, felvilágosult közösségük a kivétel, ahogy egy fasiszta keresztény eltér a saját hitétől egy toleráns muszlim is eltér a sajátjától


sokmindenről amiről azt hittem csak emberi gonoszság, de az Iszlám nem tartalmazza valójában, igazából nagyon is az eredeti Iszlám, ezt a Koránt olvasva tudtam meg, a legtöbb dolog amiről azt hittem olyasmi lehet mint a kereszténységben az ikvizíció, tehát valami ami teljesen ellentmond a vallásnak, az bizony nyíltan, nem is csak utalásszerűen a Koránban olvasható, az ISIS bizonyos szempontból a jelenlegi leghitelesebb muzulmán közösség (más szempontból meg a legkevésbé hiteles persze)


egyébként ateista vagyok, mielőtt valami más vallás ügynökének hinnél

2015. okt. 17. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/45 anonim ***** válasza:
A kereszténység rítusait itthon nem kötelező gyakorolnod ,pedig ebbe a közegbe születtél . A más népek viselete szemlélete nem formai dolog ,ezt nem lehet felvenni , másrészt szigorú szabályok rendszere . Elnyomó az iszlám , tanulmányozd a kellemetlen meglepetések elkerülése végett . Természetesen ha csupán kíváncsiság miatt írtál akkor ez lényegtelen .
2015. okt. 17. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/45 anonim ***** válasza:
2015. okt. 17. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/45 Roland G. ***** válasza:
73%
Ha unod a hagyományos keresztrejtvényeket

Szia!


Szerintem jobban meg kellene ismerned az Iszlám vallást és a hozzá fűzött kommentárirodalmat,amit a muszlimok komolyan vesznek!


Íme egy kis ízelítő a kommentárirodalomból!


A Korán a férfiak és nők különbségéről


• A férfi a nőhöz képest felsőbbrendű. (Korán 2:228, 4:34)


• A férj isteni eredetű jogokkal rendelkezik felesége fölött. (Hadith Miskat al-Maszabih)


• A nők intelligencia, háládatosság és vallás tekintetében csökkent képességűek. (Hadith Sahih al-Bukhari)


• A nők „játékszerek”. (Hadith No. 919)


• A nők tévelygése elképesztő, gonoszságuk ragályos, legfőbb jellemvonásuk a rossz természet és a csekély értelem. (Hadith Ihj’a ’Uloum ed-Din)


• Két nő tanúvallomása egy férfi tanúvallomásával ér fel. (Korán 2:282)


• Ha egy nő kilép a házból, az örömet okoz az ördögnek. (Hadith Ihj’a ’Uloum el-Din)


• A nőknek nemcsak azért kell „hidzsabot” (fátylat, leplet) hordaniuk, hogy a maguk erkölcsi tisztaságát megőrizzék, hanem azokét a férfiakét is, akik megláthatják őket. (Mohamed Sza’id Ramadan al-Buti hadithja)


• Egy férfi négy nőt vehet feleségül (egyes szövegek szerint kilencet, mások szerint bármennyit), és korlátlan számú rabszolgalánnyal létesíthet szexuális kapcsolatot. (Korán 4:3)


• A férjnek joga van a feleségét megakadályozni abban, hogy az asszony az előző házasságából származó gyermekéről gondot viseljen. (Hadith al Figh ’ala al-Mazahib al-Arba’a)


• A férfiak a Paradicsomban folyamatos szexuális élvezetben részesülhetnek páratlan szépségű szűz nőkkel és fiatal fiúkkal. (Korán 44:51-54, 55:56-58, 55:72, 56:17)


• Ha a feleség templomba viszi a gyerekét, a férjnek joga van elvenni tőle a gyermeket. (Hadith al Figh ’ala al-Mazahib al-Arba’a)


• A férfi részéről leereszkedés az, hogy életét egy nővel tölti. A nő ezt a kegyet, bármilyen áldozatot is hoz, nem tudja meghálálni. (Szujuti hadithja)


• A férfitől elvárható, hogy támogassa feleségét „cserében azért, hogy az asszony a férfi házában be van zárva”. Ezt a támogatást a férfi megvonhatja, ha a nő engedély nélkül elhagyja a házat; nem hajlandó szexuális kapcsolatra; úgy csókolja meg a fiát, ami a férj szemében kéjelgésnek tűnik; ha súlyosan megbetegszik; vagy ha egy másik férfi megerőszakolja. (Hadith al Figh ’ala al-Mazahib al-Arba’a, Az Iszlám Enciklopédiája)


• A nők nagy része pokolba fog jutni. (Hadith No.33 és 301)


A Hadit Mohamed életéről, személyéről és tanításairól, és más korabeli muzulmánok tetteiről és szavairól összegyűjtött szájhagyomány útján terjesztett közlések gyűjteménye. Az iszlám legtöbb irányzatában az isteni kinyilatkoztatás hiteles forrásának tartják, a Koránt követően, másodikként !Legtöbbször a béke vallásának tüntetik föl,mivel engedélyezett,hogy a hitetleneket megtévesszék!

2015. okt. 17. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/45 anonim ***** válasza:
2015. okt. 18. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/45 anonim ***** válasza:

Mindenki azt kezd az életével, amit akar.

De az én életembe nem szólhat. Mindegy mire vagy kire mutogat.

2015. okt. 18. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/45 Pietrosol ***** válasza:
61%
Szépség és egészség

Sziasztok!


Roland G.!


"Szerintem jobban meg kellene ismerned az Iszlám vallást és a hozzá fűzött kommentárirodalmat,amit a muszlimok komolyan vesznek!"


Illendő ugyanezt alkalmaznod az ószövetségi hittételekre és elkerülheted a kettős mércével való szemlélődést!


Már a teremtés könyve másodlagas teremtményként mutatja be a nőt, hiszen az elsődleges, közvetlen termtményből vétetett, mintha valamiféle szekunder termék lenne.


"Bocsáta tehát az Úr Isten mély álmot az emberre, és ez elaluvék. Akkor kivőn egyet annak oldalbordái közűl, és hússal tölté be annak helyét. És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, a melyet kivett vala az emberből, asszonynyá, és vivé az emberhez."


A bűnbeesés története is úgy mutatja be az nőt, mint kísérthető és a férfit kísértő lényt.


Továbbá!


"Az asszonynak monda: Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szűlsz magzatokat; és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad."


"Ha valaki asszonyt vesz magához, és feleségévé teszi azt, és ha azután nem találja azt kedvére valónak, mivelhogy valami illetlenséget talál benne, és ír néki váló levelet, és kezébe adja azt annak, és elküldi őt házától; És kimegy az ő házából, és elmegy és más férfiúé lesz; És a második férfiú is meggyűlöli őt, és ír néki váló levelet, és kezébe adja azt, és elküldi őt házától; vagy ha meghal az a második férfi, a ki elvette azt magának feleségül; Az első férje, a ki elküldte őt, nem veheti őt másodszor is magához, hogy feleségévé legyen, minekutána megfertéztetett; mert útálatosság ez az Úr előtt; te pedig ne tedd bűnössé a földet, a melyet az Úr, a te Istened ád néked örökségül."


Érdemes figyelni és korrektnek maradni!

2015. okt. 18. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/45 anonim ***** válasza:
Majd jol el fog verni a férjurad. De ha neked ez kell, akkor egészségedre.
2015. okt. 18. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/45 anonim ***** válasza:
Ajánlom neked az ISIS területeit, ott jó tömény formában megtalálod az iszlám hitet.
2015. okt. 18. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/45 Roland G. ***** válasza:
Szerelmes levél

Nem érten,hogy ha nem tetszik neked egy válasz,akkor miért kell előjönni egy olyan témával,ami OFF?Ennek ellenére válaszolok röviden,a többiektől pedig elnézést kérek.


Az,hogy a nő másodikként lett teremtve,nem jelenti azt,hogy másodlagos teremtmény lenne,sőt az mind az Ó,mind az Újszövetségben találhatsz Istentől elhívott női prófétákat,szolgálókat,akik a hit hőseiként vannak bemutatva.Pál pedig aki a mózesi Törvényt Istentől ihletettnek tartotta,a következőt állítja:~Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan EGYEK vagytok a Krisztus Jézusban.~ (Galata 3:28)


"Ha valaki asszonyt vesz magához, és feleségévé teszi azt, és ha azután nem találja azt kedvére valónak, mivelhogy valami illetlenséget talál benne, és ír néki váló levelet, és kezébe adja azt annak, és elküldi őt házától;..."


Az itt található illetlenség héber szó csak itt található a Szentírásban,ezért maguk a zsidó sem tudták,hogy ez igazából mit jelent.2 vélemény volt erről a rabbik között:Hillél rabbi tanítványai azt mondták,hogy ha egy nő nem tud főzni és elsózza az ételt,akkor a férfi elválhat.Sammáj tanítványai szerint pedig kizárólag a titkos szexuális bűnökre vonatkozik a szó.Jézus az utóbbi értelmezést erősítette meg~Én pedig azt mondom néktek: Valaki elbocsátja feleségét, PARÁZNASÁG OKÁN KÍVÜL, paráznává teszi azt; és aki elbocsátott asszonyt veszen el, paráználkodik.~ (Máté 5:32)


Érdemes utánajárni és korrekt maradni!

2015. okt. 18. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!