Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Miért vagytok...

Keresztények! Miért vagytok olyan biztosak abban hogy a tiétek az igaz vallás?

Figyelt kérdés

2016. jún. 15. 15:12
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
56%
Minden vallás képviselői biztosak abban, hogy csak az övék az igaz. Nézd meg mit tesznek ezért most a muszlimok!
2016. jún. 15. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel most mit akarsz kérdezni tulajdonképpen? Minden ember meg van róla győződve, hogy a saját vallása/világépe az igazi valllás/világkép.


Te talán nem? Ha nem lennél meggyőződve a saját igazadról, akkor te is másik vallásban/világképben hinnél, nem?

2016. jún. 15. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Öhm... hát, erről szól a hit. Mi is a kérdés tulajdonképp?
2016. jún. 15. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
18%

"igaz vallás"


Isten nem vallást hozott létre, hanem erkölcsi alapelveket, amiket be kell tartani, és ez egyben az Istennek járó imádatot is bemutatja.


Jehova, a Fiát azért küldte, hogy az embereket megbékéltesse magával, és visszájára fordítsa azt, amit az első ember miatt el kell szenvednünk.

Ábrahámnak tett ígérete:


(1Mózes 22:18) 18 És a te magod által nyer áldást a föld minden nemzete, mert hallgattál a szavamra.«”

(Zakariás 8:23) 23 Ezt mondja a seregek Jehovája: »Azokban a napokban mindenféle nyelvű nemzetek közül tíz ember ragadja meg, igen, megragadja egy zsidó férfi ruhájának szárnyát, és ezt mondja: ,Veletek megyünk, mert hallottuk, hogy veletek van az Isten!’«”


Mindenki nyilvánvalóan megfigyelheti, hogy a megígért Messiás nem uralkodik Közel-Keleten, a földi Jeruzsálemben, az ábrahámi szövetség teljesítése végett.

(Galácia 3:7, 8) . . .. 8 Az Írás pedig, előre látva, hogy az Isten a hit folytán igazságossá fogja nyilvánítani a nemzetekből valókat, előre hirdette Ábrahámnak a jó hírt, nevezetesen: „Általad megáldatik majd az összes nemzet.”


S az ígéretek teljesednek ezt jól lehet látni szerte a lakott földön minden nemzetben

2016. jún. 15. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A kérdésed elég provokatív - maradnék a stílusnál: Ha úgy gondolod, hogy nem mi gondoljuk jól, akkor érdekelne, hogy mire alapozod ezt az állításodat? :)

Béke!

2016. jún. 15. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 anonim ***** válasza:
Mert minden más vallásnak az ősi isteni kinyilatkoztatás az alapja, viszont emberi fantázia termékekkel (mivel a valódi, eredeti isteni kinyilatkoztatás valami oknál fogva elhomályosult az emberi elmében) van kiszínezve.
2016. jún. 15. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/21 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok azzal hogy mindenki azt hiszi hogy az övé az igaz vallás. Célom nem a provokáció én őszintén kíváncsi vagyok arra, hogy van-e itt olyan aki észérvekkel megtudja indokolni hogy miért gondolja így.

Mielőtt bárki olyat írna, a 4. válasz nem tartozik az észérv kategóriába, ettől függetlenül nem én pontoztam le.

Ez a kérdés most a keresztényekhez szólna, de lehet hogy majd felteszem ezt a kérdést a muszlimoknak vagy más vallásúaknak is.

2016. jún. 15. 19:18
 8/21 anonim ***** válasza:

A hit megélése meghatározó lehet egy hívő ember számára. Tehát amit személyesen megtapasztalt és abból következtetheti hogy az övé a legjobb hitrendszer. Természetesen egzakt módon nem lehet ez alá támasztani.

És ugye más vallásnál is jelen van ez.


A négyes válaszoló meg nagy eséllyel a "hírhedt" Tanú. Akinek nehezére esik hogy saját szavaival, észérveket fogalmazzon meg.

A mantrája, felesleges különcködése még mindig nem helytálló, ugye Jehova Tanúi még mindig vallási irányzat. Ahol jelen van egy bizonyos teológia is.

Mondjuk sok mindent elárul róla hogy itt válaszolt, míg a korábbi(tegnapi) két Tanús kérdésnél elsunnyogott. Büszke lehet magára!

2016. jún. 15. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 anonim ***** válasza:
Még valami, a hit megélése mellett a teológiai felépítés, nézet is fontos lehet. Hogy a hívő úgymond biztos legyen hitében.
2016. jún. 15. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/21 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 8. válaszolóval. Objektív, mindenki számára elfogadható érvet nem tudunk mondani. Ha valóságosan megéled a hited, akkor onnantól számodra az a valóság maga. Ugyanannyira nem tudod elképzelni, hogy téves dologban hiszel, mint amennyire azt se nagyon tudja elképzelni az ember, hogy amit a szemével lát, az talán mégsincs ott, különösen, ha mondjuk ki is tud nyúlni a kezével és meg is tudja érinteni.

A különbség, hogy Istent a szememmel nem látom és a kezemmel nem tudom megérinteni, de van bennem egy olyan rész (szellem? szív?) amelyik "látja", és ha ezzel a részemmel "kinyúlok" felé, akkor meg is tudom érinteni, illetve Ő érint meg engem. :)


Egy nem ennyire misztikus, de igazából még mindig személyes jellegű "érv" az, hogy hiszek az abszolút igazságban. Ha valaki az igazságban hisz, hinnie kell azt is, hogy van örök ítélőbíró (igazságszolgáltatás) is, aki egyszer igazságot fog tenni ebben az igazságtalansággal teli világban. Ha nem lesz ítélet, ami minden múltbeli igazságtalanságot felfed és megszüntet, akkor nem létezik és sohasem lesz igazság, és ennek tudata számomra elviselhetetlen lenne.

De amint Jézus is megmondta: "boldogok, akik éhezik és szomjúhozzák az igazságot: mert ők megelégíttetnek." Ezért van reményem :) De nem ebben a világban, hanem az eljövendőben.

2016. jún. 15. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!