Miért bűn/ciki és nevetséges, ha hiszünk Istenben?
Egyre többszőr látok gyűlöködő embereket és kritikákat. Szeretnélek megkérdezni titeket, hogy miert van ez?
L\17
"mutass bizonyítékot"
Itt nem, mert itt nem ez volt a kérdés. Azért meg végképp nem írok, hogy aztán csakazértis tagadd a nyilvánvaló bizonyítékokat. Keress nyugodtan vissza.
Amúgy a kérdés az volt, hogy MIÉRT bűn/ciki/nevetséges ma a keresztény istenhit.
Erre az a válasz, hogy MINDEN hit ilyen, amelyik nyilvánvaló és bizonyított tényekkel megy szembe.
Mint ahogy ezt remekül bemutatják az itteni hívők is, akik közül egyetlen olyan sincs, akivel minden rendben lenne. Valami komoly probléma mindegyikkel van.
Nincs nyilvánvaló bizonyíték isten nem létezésére fogd már fel. Mutathatsz bizonyítékot az élet kialakulására, mutathatsz bizonyítékot az evolúcióra, a csillagok kialakulására, a galaxisok kialakulására, én ezeket nem tagadom, soha nem is tagadtam. De ezek nem isten nem létére bizonyítékok.
81: a stílusomon nem fogok változtatni, még a te kedvedért se.
31%-os (meglepően gyorsan esik vissza, tegnap még 33 volt):
Te valószínűleg találkozhattál Istennel, hogy így tudod, hogy létezik.
Mi vagy te? Próféta? Narkós? Vagy esetleg klinikai eset?
Nem sértésből mondom, de ha isteneket hallucinálsz, talán le kellene állni az anyaggal...
Máskülönben nem lehetsz biztos benne, hogy létezik. Főleg, hogy minden bizonyíték arra mutat, hogy nincs.
"Nincs nyilvánvaló bizonyíték isten nem létezésére"
Arra tényleg nincs, de Isten nem létezésére viszont van. Nézd vissza nyugodtan - NEM írom le ide.
Én bevallom becsületesen, hogy egy kicsit nevetségesnek találom a hívőket. Egy rakat logikai buktatóval és ferdítéssel rendelkező dologban hisznek, amit több száz éve egy rakat beszívott talált ki. De nem bűn és képes vagyok tolerálni. Nincsen velem bajuk, de kerülöm a témát a közelükben, ennyi. Azonban ne akarjon senki sem meggyőzni az ellenkezőjéről.
Egyébként, így elolvasgatva a kommenteket, eszembe jutott, hogy a monoteizmussal van alapból problémám. Miért hiheti egyetlen vallási szekta is, hogy az övé az egyetlen és igaz istenség? Mert ráfogták egy szerencsétlen kiscsajra, hogy tőle terhes, mert valaki felcsinálta a házassága előtt? Aha... ez nem egyedi eset, de nagy visszhangja lett. Én elfogadom, hogy Jézus élt. Történelmi személy, mert imádom a történelmet és azt is elhiszem, hogy a világ legnagyobb átverését hajtotta végre, ami miatt még mindig ölik egymást az emberek. Hogyha a haverjai nem terjesztik el róla, hogy feltámadt, csak egy zsidó szekta marad a kereszténység, egy nagyon vicces mesekönyvvel.
De ez még mindig nem emeli a többi vallás főle. Mivel lesz a ti istenetek jobb, mint Odin, Buddha, Zeusz, Mars stb. több? Ez a baj a hívőkkel, azt hiszik, hogyha hangosabban mondják a többieknél a saját sületlenségüket, attól nekik lesz igazuk.
Magával a vallásossággal is problémáim vannak. Ez egy hatalmas biznisz, amivel rengeteg pénz kerestek az emberek. A nácizmushoz tudnám hasonlítani. Ott is nagyon kevesen hittek benne igazán, de sokan meggazdagodtak belőle. Hiszek abban, hogyha valami isten valóban létezne és szeretné az emberiséget, akkor nem adott volna neki vallást.
Azonban ugyanazon az elven, amelyen egy istenséget imádtok, imádhatnátok mondjuk az irodalmat. Templomokat emelhetnétek Oscar Wilde-nak (mert ennyi erővel én kijelentem, hogy ő egy hihetetlen erejű ember volt, akiben azért kell hinni, mert valóban élt és bárki, bármit mond, ő azért csodás, mert én elhiszem, hogy az), minden nap felolvashatnátok egy Jókai-regényből és mormoghatnátok esténként, meg rossz pillanatokban egy-egy odaillő idézetet. Én ezt támogatnám. Sokkal nagyobb értelme lenne és igazából még hasznukra is válna az embereknek.
Összességében, hiszek Martin Amis, csodálatos író szavainak: "Mivel immár nem engedhető meg egy-egy hit vagy credo becsmérlése, kezdjük el becsmérelni valamennyit. Hogy világos legyek: az ideológia olyan hiedelemrendsze, amelynek hiányos a valóságalapja, a vallás pedig olyan hiedelemrendszer, amelynek semmilyen valóságalapja nincs."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!