Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Élhete az aki halott?

Élhete az aki halott?

Figyelt kérdés

#élet #halott.
2016. jún. 22. 22:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem.
2016. jún. 22. 23:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
"Ami halott, nem halhat meg többé, de felkél, keményebben és erősebben."
2016. jún. 22. 23:27
 3/12 anonim ***** válasza:
50%
A Walking dead-ben igen. A való életben még nem volt rá példa.
2016. jún. 22. 23:29
 4/12 anonim ***** válasza:
Persze ha nem elvontan értelmezed az "élet" fogalmát. Mert ha igen, akkor élhet, hiszen egyetlen, az egyén számára meghatározó történelmi személyiség tevékenysége sem múlik el nyomtalanul. Erre szokták mondani, hogy "Kádár apánk köztünk él." De a neve helyébe bármelyik meghatározó jellemű történelmi személyiség neve beilleszthető, legyen az bárki (pl. Mátyás, Árpád, Jézus, akárki).
2016. jún. 22. 23:31
 5/12 anonim ***** válasza:
56%

Igen!

Itt egy példa, hogy Jézus fizikailag élő, de szellemileg halott emberekről beszélt:

"Egy másik pedig az ő tanítványai közül monda néki: Uram, engedd meg nékem, hogy előbb elmenjek és eltemessem az én atyámat. Jézus pedig monda néki: Kövess engem, és hagyd, hogy a halottak temessék el az ő halottaikat." Mt 8:21-22

Itt pedig egy példa, amikor fizikailag halott, de szellemileg élő emberekről beszélt:

"Én vagyok az Ábrahám Istene, és az Izsák Istene, és a Jákób Istene; az Isten nem holtaknak, hanem élőknek Istene." Mt 22:32

Üdv.

2016. jún. 22. 23:37
 6/12 anonim ***** válasza:
nem
2016. jún. 23. 00:11
 7/12 Ozmium42 ***** válasza:
Nem igazán. Bár egy rövid ideig még újra lehet éleszteni.
2016. jún. 23. 01:23
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen, lásd ötös választ.
2016. jún. 23. 06:04
 9/12 anonim ***** válasza:
38%

Szia!

Az életet Isten adja, és veszi el. Ha feltámasztja Isten, akkor élhet, de halott állapotában értelemszerűen nem.

A halottak a feltámadásra várnak. Mindenki fel fog támadni, kérdés, hogy mikor.

Üdv. Péter

2016. jún. 23. 06:45
 10/12 anonim ***** válasza:
Mivel kétszer hal meg az ember (először: mikor eltemetik, végleg: mikor elfeledik), az első és második halála közt élőnek tekinHETő.
2016. jún. 23. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!