Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van Istennek kiválasztott...

Van Istennek kiválasztott népe napjainkban, és kik ők?

Figyelt kérdés

2016. jún. 24. 16:23
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

9 miért nekem nem szabad tudnom, hogy más mit gondol erről?

Talán neked nincs előre "tudott" válaszod erre a kérdésre?

Dehogy nincs! csak most szőrszál hasogató vagy és kell egy ok amivel ellen írhatsz nekem.

Hát igazán...mit ne mondjak.

2016. jún. 24. 21:35
 12/23 anonim ***** válasza:
Te Isten gyermekének vallod magad, vagy pedig ragaszkodsz a hamis két osztály tanításhoz?
2016. jún. 24. 21:51
 13/23 A kérdező kommentje:

Én Jehova hűséges szolgájának és Jézus Krisztus hű követőjének trtom magam minden hibámmal. De neked nincs jogod ezeket felhozni mint ahogyan nekem sincs jogom a te hitedbe beleavatkozni.

Én feltettem egy kérdést te meg belém kötötzél minden ok nélkül.

Szerinted ezekszerint azért mert én Jehova Tanúja vagyok nincs jogo m kérdést kiírni!?

Hát nagyszerű! Isten próféciái lassan de bizton be teljesednek és te a dühödön kivül semmit nem tehetsz csak annyit amit eddig is tettél, újjal mutogatni és vádaskodni.

Dícséretet érdemelszz!!!!

2016. jún. 24. 22:08
 14/23 anonim ***** válasza:
53%

A 6,7-es válaszolónak, és nem azért mert fényezem a Tanúkat.

[link]

[link]

És ott voltunk az országban történt Vörös iszapnál katasztrófánál, zsákokat tömtünk az áradásoknál, s más emberek házát is megjavítottuk nem csak a Testvérekét.

KANADÁBAN egy hűséges, vendégszerető özvegyasszony élt, de nem volt pénze a Házát kijavítani.

Nem Jehova Tanúja.

Tervet készítettek, hogy az özvegyasszony utazzon el gyermekeivel öt napra. A gyülekezetből több mint 80-an segítettek teljes szívből, anyagot, pénzt és időt ajándékozva. Percekkel azután, hogy a család elment, buzgó munkások nyüzsögtek a házban, mint a méhecskék. A ház külsejét teljesen rendbe hozták. A falakat kijavították és lefestették. A padlót lecsiszolták és lelakkozták. Új padlóburkoló mozaiklapot raktak le és új szőnyegeket terítettek le. Minden elektromos szerkezeten és világítóberendezésen elvégezték a szükséges felújítást. Még az elhasználódott bútorokat is kicserélték. Mindössze öt nap alatt teljesen renoválták a házat!

A lelkes zsivaj lázba hozta a szomszédságot. Egy 80 éves szomszédot olyannyira megindítottak a Tanúk erőfeszítései, hogy áthozta a pemzlijét, és ragaszkodott hozzá, hogy segít. Az egyik önkéntes munkás főnöke egy szagelszívót ajándékozott a tűzhely fölé. Egy másik munkaadó új konyhaszekrényeket adományozott.

(Galácia 6:10) 10 Azért tehát, amíg kedvező időnk van rá, tegyünk jót mindenkivel, de kiváltképp azokkal, akik hozzánk tartoznak a hitben.

A Testvérek igaz hogy elsőként a vers alapján a hit testvéreknek segítenek, de másokat sem hagynak ki.

Vagy Te előbb segítesz idegeneknek, mint a Saját családodnak?

Nem kellene gonoszkodni.

2016. jún. 24. 22:57
 15/23 anonim ***** válasza:

"9 miért nekem nem szabad tudnom, hogy más mit gondol erről?

Talán neked nincs előre "tudott" válaszod erre a kérdésre?

Dehogy nincs! csak most szőrszál hasogató vagy és kell egy ok amivel ellen írhatsz nekem.

Hát igazán...mit ne mondjak."

Most nem az én válaszomról van szó,te tetted fel a kérdést,nem én.De szólj,ha nem így van.

Szabad tudnod,hogy mit gondol róla más.Kérdeztem,hogy mi a célod vele.Valamiért erre nem akarsz őszintén válaszolni? Nekem ezt nem szabad tudnom?

Tehát akkor mi benne a szőrszál hasogatás? Ha nincs titkolni valód.

Hát igazán....mit ne mondjak.

2016. jún. 25. 07:23
 16/23 anonim ***** válasza:
90%
Igen, azok akik hisznek Őbenne és elfogadták Őt megváltójukká.
2016. jún. 25. 10:28
 17/23 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ma sincs és korábban sem volt. A rasszizmus, kiválasztottság mítosza az emberi psziché működészavara.

2016. jún. 25. 10:58
 18/23 pelgrim ***** válasza:
Pietrosol (# 17) jól látja, nincs és soha nem volt Istennek kiválasztott népe. De az ókori zsidó nép vezérei egy nagyszerű lehetőséget láttak ebben a fogalomban hogy a népnek megadják a szívóságot, a kitartást a küzdelemben az őket körülvevő, náluk gyakran sokkal nagyobb létszámú népekkel szemben.
2016. jún. 25. 13:44
 19/23 A kérdező kommentje:

"Most nem az én válaszomról van szó,te tetted fel a kérdést,nem én.De szólj,ha nem így van.

Szabad tudnod,hogy mit gondol róla más.Kérdeztem,hogy mi a célod vele.Valamiért erre nem akarsz őszintén válaszolni? Nekem ezt nem szabad tudnom?

Tehát akkor mi benne a szőrszál hasogatás? Ha nincs titkolni valód.

Hát igazán....mit ne mondjak."

Hogy nem akarok öszintén válaszolni!? :) Ezt miből gondolod?

De elárulom, hogy nincs "célom" vele csak egyszerün érdekel a kérdés. Érdekel, hogy ki mit tud erről mert sokan vannak akik nincsenek tisztában ezzel és téves az ismeretük. Ez a célom! Elég kielégítő a válaszom?

Én nem azért tettem fel a kérdést, hogy lejárassak valakit, vagy, hogy piszkáljak embereket hanem azért mert ÉRDEKEL!

2016. jún. 25. 14:13
 20/23 anonim ***** válasza:

"De elárulom, hogy nincs "célom" vele csak egyszerün érdekel a kérdés. Érdekel, hogy ki mit tud erről mert sokan vannak akik nincsenek tisztában ezzel és téves az ismeretük. Ez a célom! Elég kielégítő a válaszom?"

Akkor téríteni akarsz burkoltan,jól látom?

Vagy ezzel ellenőrzöd,hogy mennyire végeztek sikeres térítői munkát az emberek között?

Na még egy kicsit legyél őszintébb:)

2016. jún. 25. 14:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!