Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme van annak a sok...

Mi értelme van annak a sok "jehovázásnak/istázásnak"?

Figyelt kérdés
Mi értelme van az "istának"!? Ugyan úgy 4 betű tartalmazza a "Tanú" szót mint az "ista"szót. Csak a jó akarat hiányzik, hogy ista helyett Jehova Tanút írjon,nem igaz?

2016. jún. 24. 23:24
1 2 3 4 5
 21/44 szp72 ***** válasza:

Persze ha ők nem akarják akkor ne szólítsuk őket annak, de attól még az maradnak.

A katolikusokat régen pápistáknak, a reformátusokat kálvinistának nevezték vagyis a pápa illetve Kálvin követőknek. Ebben számomra nincs semmi sértő, a kívülállónak én pápista vagyok, s tulajdonképpen ezt vállalom is még ha nem is ezt a jelzőt tartom a legfontosabbnak.

2016. jún. 25. 11:12
 22/44 A kérdező kommentje:

Cirmoscica haj!

Azt nem értem, hogy mindent amit te írtál a vérrel kapcsolatban mi köze van a kérdéshez? És egyáltalán mi közöd neked ahhoz, hogy én mit fogadok el és mit nem!?

Engem nem érdekel, hogy te mit vallsz, még az sem érdekel ha az ISIS-el szimpatizál, addig amíg nem ártasz nekem vagy a hozzám tartozókhoz. Mi ez a nagy gyűlölködés itt.

Felnőtt enber vagyok és ha úgy döntök, hogy ki állok a Biblia mellett akkor nem válogatom ki,hogy mi tetszik nekem és mi nem és csak azt tartom meg ammi tetszik a többit meg elvetem. Egyébként az ókorban a legtöbb embert nem zavarta a vérevés, amint az Tertullianus írásaiból is kitűnik (i. sz. második és harmadik század). A keresztényeket ért hamis vádakra válaszolva, mely szerint ők vért fogyasztanak, Tertullianus olyan törzseket említ meg, amelyek a szerződéseket vér ízlelésével pecsételték meg. Azt is megjegyezte, hogy „ha előbuggyan az arénában kivégzett gonosztevők torkából a meleg vér, [némelyek] mohó szomjúsággal kapnak rája, hogy a nyavalyatörés gyógyítására meregessék”.

A keresztények helytelennek tekintették ezeket a szokásokat, még akkor is, ha a rómaiak egészségi okokból gyakorolták őket. „Mi még az állatok vérét is kizárjuk élvezhető eledeleinkből” — írta Tertullianus. A rómaiak a vért tartalmazó ételeket arra használták, hogy próbára tegyék az igaz keresztények feddhetetlenségét. Tertullianus hozzátette: „No de hát micsoda eljárás! Akikről [a keresztényekről] elhiszitek: irtóznak a barmok vérétől, egyúttal hiszitek, hogy sóvárognak az emberi vérre.”

Kevesen gondolnának ma arra, hogy a Mindenható Isten törvényei érintve vannak, amikor az orvos azt javasolja nekik, hogy fogadjanak el vért. Noha Jehova Tanúi természetesen szeretnének életben maradni, elkötelezték magukat, hogy engedelmeskednek Jehova vérrel kapcsolatos törvényének. És itt a pont! Ha valaki elkötelezi magát valakinek vagy valaminek akkor ahhoz senkinek nincs beleszólása addig amig nem árt vele a társadalomnak.

Mégegyszer hangsúlyozom, hogy semmi közöd hozzá, hogy mit fogadok el és mit nem.

És nem vagyunk gyerekgyilkosok!!

"Azt állítjátok.tietek az egyetlen igaz vallás. Ez judeo-keresztény eredetű. Egész Ázsia,Afrika nem keresztény:iszlám,taoista,konfucionista,buddhista,törzsi vallású. Őket Isten- aki szerető- mind el fogja veszejteni az utolsó napon?"

Ki!? Mert én nem mondtam ilyent és nem hiszem, hogy valaha is mondott volna ilyent egy testvér. Nem tisztünk az ítélkezés, mert Jehováé az ítélet, mi csak azt mondjuk amit a Bibliai is mond és ha neked fáj az igazság akkor ne minket vádolj hanem keresd meg a hibát önmagadba. A Teremtő nem személyválogató, aki megérdemli az élni fog aki meg nem az nem.

2016. jún. 25. 12:08
 23/44 anonim ***** válasza:
90%

Lehet, hogy bennem van a hiba, de ha valaki a Legfelsőbb Isten Hiteles Küldöttjének akarja neveztetni magát, csak akkor engedek a kérésének, ha meg vagyok róla győződve, hogy valóban köze van Őhozzá, és Ő küldte hozzám. De kétségeim vannak afelől, hogy akit valóban Isten küld, az kiírja a homlokára, hogy engem Isten küldött, ugyanis mindenkit Isten hitelesít, aki hiteles, ezért nincs rászorulva a címkékre. Amennyiben úgy látom, hogy valaki önmagát hívta el, küldte ki, és tisztelte meg a fenti címmel, akkor fenn tartom magamnak a jogot, hogy felülbíráljam.

De Erzsikét én is hajlandó vagyok úgy szólítani, ahogy kéri, de azért nála is van határ. Nem fogom méltóságos asszonyomnak, vagy királyi felségnek szólítani, akkor sem, ha nagyon szeretné, és szét manipulálja ezért a környezetét. Mivel azonban akár hiba, akár nem, de bennem van ez a dolog, nem vagyok hajlandó változtatni a magatartásomon, amíg valaki be nem bizonyítja, hogy ez rossz dolog.

A másik ember nevén azonban nem változtatok, nem szoktam gúnyneveket aggatni másokra, mert az emberi méltóságát mindenkinek tiszteletben tartom, de ami ennél több, azt nem, ha én máshogy látom. A jehovisták olyat kívánnak tőlem, amit lelkiismereti okokból nem teljesíthetek. Azt azonban elfogadom, hogy ők magukat valóban a Biblia Istenének küldötteinek hiszik, én azonban ezt vitatom. Talán nincs hozzá Isten adta jogom? Talán előálltak valamilyen bizonyítékkal? Megállnak a tanításaik más Biblia-fordítások fényében is? Megállnak a görög és héber nyelvű szövegek szerint? Nem. Látni rajtuk a szellem gyümölcseit. Nem. Akkor miről beszélünk? Mi a sértő ebben? Az önérzetükön kívül mi sérül?

2016. jún. 25. 12:19
 24/44 anonim ***** válasza:
Kérdező: gyűlölködésről szó sem volt,csak kérdeztem,mivel kíváncsi vagyok. Sajnálom,ha megsértettelek,ez nem volt célom.
2016. jún. 25. 12:29
 25/44 anonim ***** válasza:
76%

Nem kell sértegetni, hisztizik ő önmagától. Állandóan mindenért kiborul, üldözési mániában szenved, az ilyennek nem tudsz jót mondani.

És én teljesen egyet értek Asperrismus-szal.

2016. jún. 25. 12:43
 26/44 A kérdező kommentje:

Az Asperrimus(elnézést, hogy ha nem jól írom a neved) az, hogy ha már kereszténynek vallod magad nem veszed figyelembe felebarátod kérését. Teljesen mindegy ebből a szempontból, hogy kinek van igaza! A fontos ebben a kérdésben az, hogy "ne akarj másoknak azt amit saját magadnak sem akarnál"

"Mt 22:39 A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.

" (Károli)

Én nem tudom, hogy te milyen valláshoz tartozol, de ÉN soha nem sértenélek meg szántszándékkal, de ha véletlenűl mégis megtörténik akkor bocsánatot kérek keresztényhez méltóan.

2016. jún. 25. 13:01
 27/44 anonim ***** válasza:

Kedves Cirmoscica,haj!

Hol mond olyat a Korán, hogy az emberiség egyetemes problémája a bűn, és hol kínál rá egyetemes megoldást. Az iszlám nem ismeri a megváltás fogalmát. Azt tanítja a Korán, és tudomásom szerint az van kiírva a jeruzsálemi mecset falára gyönyörű mozaikkal, hogy "Istennek nincs fia". Ők Jézust nem Isten Fiaként tisztelik, hanem csak úgy, mint egyet a próféták közül.

Továbbá a Korán egyértelműen megfogalmazza, hogy a hitetleneknek adót kell fizetniük, illetve meg kell ölni őket, ha nem hajlandóak felvenni az iszlámot, vagy akkor, ha zsidók. A Bibliából általad idézett történetek mind Izrael honfoglalásának az idején voltak, vagy még régebben, illetve önvédelmi jellegűek, amelyek később voltak, de a Biblia egyértelműen leszögezi, hogy adott történelmi korszakhoz tartoztak, és az embereknek nincs joguk a más meggyőződésű embereket, legyilkolni. Az általad felvetett esetekben sem az volt a probléma, hogy azok a nemzetek nem fogadták el a Biblia Istenét, hanem az, hogy olyan dolgokat fogadtak el, ami jóval túlmutat a puszta hitetlenségen,és azon, hogy nem kértek Istenből. Nem tudom, tanulmányoztad-e külön a témát, de a kánaáni nemzetek szexuális szempontból mindenevők voltak, akiknél nem volt szempont, hogy a szexpartnerük, milyen nemű, felnőtt-e, vagy gyermek, ember-e, vagy állat, ahogyan az sem, hogy a másik fél önkéntesen vesz-e részt az aktusban, vagy akár az élete árán is ellenáll, és esetleg már nem is él. A mai iszlám államhoz hasonlóan bántak a gyenge és kiszolgáltatott emberekkel. A gyermekeiket Molochnak áldozták, olyan módon, hogy egy belülről felizzított fémszobor kezébe tették őket, ahol iszonyatos kínok között élve elégtek. De voltak, akik beépítették a saját gyermekeiket a házuk falába, mint Kőműves Kelemen a feleségét, hogy a ház falazata erős legyen. Szerintem méltán háborodott fel Isten a rémtetteiken, de te gondolhatod azt, hogy elragadtatta Magát.

[link]

Azt mondta Isten Ábrahámnak, hogy az emoreusok gonoszsága még nem teljesedett be, ezért kell négyszáz évet Egyiptomban tölteniük. Míg azonban odavoltak, nyilvánvaló, hogy a kánaáni nemzetek sokkal romlottabbakká váltak, mint Ábrahám idejében. A kivonulás után történtek az általad vitatott népirtások, ahol is maga Isten volt a kezdeményező, de Isten konkréten meghatározta, hogy melyik népeket kell eltávolítani a Föld színéről, és a többi nemzetre ez nem volt, és ma sem kiterjeszthető. Nem találsz a Bibliában egyetlen olyan hiteles utalást sem, ami alapján ezt meg lehetne tenni. Ez a Koránról nem mondható el, de onnan is látható, ahogyan a Koránt életük vezérfonalának tekintő emberek cselekszenek. Amikor a középkori egyház elkövette a rémtetteit, akkor a Biblia hosszú évszázadokra eldugott könyvtárak mélyére lett száműzve, és külön püspöki engedély birtokában volt csak tanulmányozható, akit rajtakaptak a Biblia birtoklásán, olvasásán vagy tanításán, annak lerombolták a házát, illetve más módokon bántak csúnyán velük, mindezt Isten nevében. Éppen ezért nem kis csúsztatás, ha valaki a középkori egyház rémtetteit a Bibliának tudja be, ugyanis nem voltak tisztában az emberek a Biblia tartalmával. Ma sem más a helyzet, csak annyival jobb, hogy ma nem a Biblia elérhetetlensége az oka, hogy az emberek rossz információkkal rendelkeznek a Bibliával kapcsolatban, hanem az, hogy elhiszik, hogy három rövid tőmondattal össze tudja foglalni a lényegét egy olyan ember, aki maga sem igazán olvasta, de már látott olyat, aki nézegette a Képes Bibliát.

2016. jún. 25. 13:11
 28/44 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, én nem kívánok tőled olyasmit, amit te vonakodsz teljesíteni. Te se kívánj ilyet tőlem, és mindenki boldog. Hol itt a probléma? Mit nem tettem meg a békesség kedvéért, ami rajtam állt? Az nem rajtam áll, amit szeretnél. Én nem fogadom el az általad képviselt közösség üzenetét, és a Biblia alapján úgy látom, hogy nagyot tévednek. Azt azonban feltételezem, hogy jóhiszeműen teszik ezt, amit respektálok is, de nem fogom őket úgy szólítani, ahogyan szeretnék, mert akkor elárulnám azt, akiben, és amiben hiszek. Azt nem mondhatod, hogy ti azt gondoljátok rólam, hogy valódi kapcsolatom van Istennel, ugyanis a leghangsúlyosabb tanításaitokat nem fogadom el. Vagyis hasonlóan gondolkodom rólatok, ahogyan ti rólam. Miért tartod ezt méltatlannak?
2016. jún. 25. 13:22
 29/44 anonim ***** válasza:

"Emberek milliói vannak megsértve, nem beszélve arról, hogy a Teremtő nevéből űznek gúnyt!"

"Csak a jó akarat hiányzik, hogy ista helyett Jehova Tanút írjon,nem igaz?"

Nektek meg jó lenne eldöntenetek,hogy kik is vagytok valójában.Most akkor mégsem a ti kiválasztottságotokat igazolja a sok rosszindulatú ember? Mert ha azt igazolná,nem lennél így kikelve magadból.Lehet,hogy a vének félrevezetnek titeket?

Ha tévedek,szólj.

2016. jún. 25. 14:17
 30/44 Inkviziciós detektív ***** válasza:

Kedves Cirmoscica, haj 20. válaszára:

Ezek amiket mutattál, valóban minden időben, minden zsidóra vonatkozó egyetemes érvényű parancsok? Mert én csak arra gondoltam és azt is kértem. :)

Ma ha a zsidók hadmüveletbe indulnak akkor is olvassák ezeket? Nem mert nem nekik szóló örök parancsok. Viszont ha egy muszlim napjainkban elvágja egy hitetlen nyakát ország-világ előtt, akkor fel tudja lapozni a Koránt, és meg tudja mutatni, hogy ott van leírva a parancs. Ilyet nem tud csináni se egy zsidó, se egy keresztény.

2016. jún. 25. 14:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!