Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van más vélemény is erről,...

Van más vélemény is erről, mint ami ide le van írva?

Figyelt kérdés

Kérdés: Jehova Tanúi evangéliuma hatékonyabb, mert többet tanúskodnak?

Válasz: Jehova Tanúi NEM tanúskodnak többet, mint az evangéliumi keresztények. (Csak ők nem jelentik havonta – a ford.) Ez messze nem igaz!! Az igaz, hogy többet járnak házról-házra! Legalábbis az USA-ban így van. Lehet, hogy világszerte is igaz! Ez Jehova Tanúi bevett módszere a tanítványképzésre. Az evangéliumi keresztények hajlamosak NEM ezt használni. Pl: barátkozás-evangélium és más formákban elérni a közösséget. A legtöbb kultúrában odamenni valaki ajtajához, akit nem ismerünk és bekopogni hozzá NEM feltétlen jó dolog. Bemutatni magunkat és hitnézeteinkről beszélni, ez a legtöbb kultúrában NEM elfogadott, mint az emberekkel való kapcsolatba lépés módja. De van, ahol elfogadják. Ha hatékony akarok lenni, valóban kapcsolatba akarok lépni, akkor NEM ez a legjobb módja! Jehova Tanúi több ezer órát töltenek el EGYETLEN tanítványért!! Több időt szánni arra, hogy a szomszédsággal barátkozzanak, hatékonyabb lehet! (Ez egy ingyenes jó tanács nekik!)

A ragaszkodás ehhez a Szervezethez az annak módszereihez való ragaszkodást is jelenti és hűségük kimutatását!! Van sok olyan Tanú, akit a környezete sokkal jobban befogad és szomszédoknak tanúskodik, de a tipikus módszer a házról-házra járás, sarokra kiállás, irodalom-felkínálás, bibliatanulmányozás felajánlása. Így tanítják őket, ez az elvárás. Persze van olyan evangéliumi keresztény, aki semmit nem tud csinálni, és ez gond, ezt kezelni kell. Sok nominalista van! (névleges keresztény – a ford.) De százmillió evangéliumi keresztény van a világon, és ha ilyen nagy a létszám, nő a névleges hívők száma is! Amikor csak néhány millió tag van (5,6, vagy 8), erősebb a „kemény mag”. A vallás jelentős része nagyon elszánt, mert nem maradhat fenn másként! Van száz meg száz évek óta százmilliókat felölelő vallás, lesznek felnövekvő tagok, akik névlegesek. Ez jelentős probléma sok evangéliumi egyházban! DE: NEM igaz, hogy több Tanú evangelizál, mint evangéliumi keresztény!

2016. jún. 25. 14:33
 1/3 Inkviziciós detektív ***** válasza:

Én látom őket mindig amikor a piacon állnak egy tábla mellett egy őrtornyos propaganda-szöveggel, de ez nem evangelizálás, hanem szektás kontraproduktiv viselkedés, amellyel a valódi kereszténységnek is ártanak. A házról-házra járás még kontraproduktívabb. Hogy hatékony-e az szerintem mellékes, de biztos vagyok benne, hogy még ha jóval többet is evangelizálnak akkor se hatékonyak. Már nem a 90-es évek elején élünk hanem az internet korában amikor annyi inger éri az embereket, hogy egy közhelyes vallásos szöveg meg egy táblafelirat elsiklik a fülük mellett.

Igazi erő kellene az evangelizáláshoz és az ébredéshez, nem vallásos erőlködés.

De szerintem a másik véglet se jó, hogy ha nem történnek csodák akkor ne is evangelizáljunk. Ne is rendezzünk semmilyen koncertet, mert csak felkavarja az embereket a hangos zene.

Valamit akkor is kellene csinálni ha egyes embereket idegesit, és nem mindig az emberek kegyeit kéne keresni mert ha rajtuk múlna akkor a kereszténység már rég nem lenne. Pált is országháboritónak nevezték. Most hol van ettől a szinttől az igazi kereszténység?

2016. jún. 25. 14:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Egyetértek, köszönöm a választ.
2016. jún. 25. 15:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Azért annyira nem kontraproduktív ez a működés. Én sem értem, hogy mitől működik nekik, de működik. Sokkal több tagjuk van, mint bármelyik másik nem történelmi kisegyháznak. (ksh.hu)

Engem speciel az sem zavar, ha becsöngetnek minden szökőévben, legfeljebb udvariasan elküldöm őket. Hitgyülis rokonaim folyamatos nyomulása sokkal zavaróbb, akik mindenféle trükkökkel próbálnak elcsábítani a gyülibe. Sehogysem hiszik el, hogy előbb voltam ott, mint ők :)

2016. jún. 25. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!