Tanúk! A ti gyerekeiteknek nem rossz, hogy ti nem tartotok ünnepeket? Főleg a karácsonyra gondolok.
Nem látjátok a szomorúságot a szemükben??
Igazából lehetetlen az, hogy decemberben ne vegyék észre a karácsonyi forgatagot, nem rossz nekik, hogy ebben nem vehetnek részt??
Mindenféle rosszindulat nélkül, kíváncsiságból kérdezem.
#23: He'? Attól függ ,hogy az ún. "Úrvacsorát" ,hogy vesszük... Mert akkor én személy szerint tartom ,csak nem keresztény vagyok.
Egyébként egy ünnep ,hogy lehet "hamis"? Most nem akarok semmi mellet védelmet nyújtani (bár azzal ,hogy a JT-k világ elképzelés sehogy sem állja meg a heylét ,azzal egyetértek) pusztán kiváncsi vagyok ,hogy a karácsony ,mint Jézus földi születésének az évfordulója mitől lenne "gonosz" ünnep? Mégis miért lenne "bűn" az ,ha valaki tartja? Én ugyan nem tartom ,csak puszta kíváncsiságból kérdezem ,hogy ennek mi lehet az oka ,hogy keresztények között ennyien "okkult","bűnős" és "hamis" ünnepnek találják ,annak ellenére ,hogy pont ,hogy keresztény ünnep.
Vidiripi
24. válaszoló!
"...annak ellenére ,hogy pont ,hogy keresztény ünnep."
Nem keresztény ünnep csak annak hiszik hogy az. S mindezt úgy írom neked hogy nem vagyok Jehova tanúja!
Tény hogy a karácsony az nem egy keresztény ünnep csak annak van beállítva! Pl. milyen oka van a karácsonyfa állításának? Milyen keresztényi vonatkozása van? A Biblia miért nem tesz róla említést? S még egyéb ilyen kérdéseket fel tesz az ember akkor magától is rájöhet hogy bizony van itt egy kis maszlag a karácsony körül.
De újra hangsúlyoznám aki akarja azt megtarthatja a karácsonyt. De én azt állítom hogy a karácsony az nem keresztény ünnep akkor sem ha annak akarják beállítani!
Ami nem az Isten ihletett igéjéböl származik az mind hazugságon alapszik, a hazugság atyja a sátán aki elhitet minden népeket hogy Ő az Isten. Vizsgáljatok meg minden dolgot hogy mi az alapja? Mikor irok vagy irtok valamit Lucifer is látja,Isten is látja.
Az igéböl is nagyon jol tudjuk hogy a sátán nagyon sikeres a kérdések feltevésében.
Vidiripi
"Mindegy min alapszik. Ha pl november 11en az egesz vilag unnepelne a szuletesem, arra gondolnanak amit tanitottam, nekem jol esne hiaba nem akkor szulettem. :) meglrpne ha Jezus vagy az Isten amiatt lenne merges mert idonkent osszeul az emberiseg joresze es megunneplik, meg akkor is ha nem a szuper pontos idopontban."
Istennek nem mind1 hogy min alapszik. Ha az lenne akkor nem foglalkozna pl. azzal hogy az emberek mit hisznek. Azért mert Isten azt szereti ami igaz!
Jézus a Hegyi beszédben szól az igazságról.
A másik dolog meg az hogy isten nem azt akarja hogy arra gondoljanak amit a fián Jézuson keresztül tanított hanem azt hogy az tegyék is. Csak az a baj hogy nem teszik és számomra még az is kétséges hogy gondolnak rá.
Te pl. mit tudsz arról hogy Jézus mit tanított?
Jézus pl. tanított olyat hogy úgy vásároljanak az emberek hogy adósságba verjék magukat? Egyébként meg nincs szuper pontos időpont. De van olyan ünnep ahol van pontos időpont. De nem a karácsony az. Mivel az nem bibliai ünnep és nem Isten szerint való. De azt tudni lehet hogy Jézus nem decemberben született mert a pásztorok és a nyáj a szabad ég alatt tartózkodott. S bizony azon a vidéken is van tél. S télen ott is fedél alá terelik a nyájat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!