Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Focikatalógus VB tippjáték 200x200
Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Különböző keresztény gyülekezet tagok, feláldoznátok magatokat ellenségeitekért is?


 2017. okt. 12. 21:13  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Istenért, a hazáért áldozzák fel magukat az emberek - az ellenséget meg lekaszabolni kell, ahogy a hős Hunyadi tette!

[link]A válasz 23%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/13Időpont 2017. okt. 12. 21:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem tudom.

A válaszíró 53%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/13Időpont 2017. okt. 12. 21:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mert szerinted ezt kellene tennünk? Mond olyat a Biblia, hogy szeresd ellenségedet, mint önmagadat? Annyit mond, hogy szeresd ellenségedet, és jót tegyél vele. Ám ez nem azt jelenti, hogy legyél balek, hanem azt, hogy tápláld ellenségedet hozzá illő eledellel. Pál ezt mondja: ha éhezik a te ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia. Azt azonban sehol nem várja el a Biblia, hogy áldozd fel magadat ellenségedért.

A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/13Időpont 2017. okt. 12. 22:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Mond olyat a Biblia, hogy szeresd ellenségedet, mint önmagadat?"


Igen, Jézus mondja, azt tegyél az emberekkel, amit szeretnél hogy tegyenek veled. Ez pont az, hogy szeresd úgy az embereket (amiben az ellenség is beletartozik, nem csak a barátot említi) ahogy önmagadat.


Másik helyen:

Mt 5,46

Mert ha azokat szeretitek, a kik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedők is nem ugyanazt cselekeszik-é?


Igen asperrimus, pontosan benne van, Jézus szólt, úgy szeresd ellenségedet, ahogy önmagadat!A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/13Időpont 2017. okt. 13. 07:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Pál ezt mondja: ha éhezik a te ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia"


Pál soha nem volt ilyen bölcs Salamontól idézett.


„Ha éhezik, a ki téged gyűlöl: adj enni néki kenyeret; és ha szomjúhozik: adj néki inni vizet; Mert elevenszenet gyűjtesz az ő fejére, és az Úr megfizeti néked.” (Péld. 25,21-22.)A válasz 19%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/13Időpont 2017. okt. 13. 07:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az emberek válság helyzetben a barátaiért sem áldozza fel magát, alapvető élni akaró, önmagát megmentő mechanizmus van az emberben. Vezetésnél automatikusan az autó jobb oldalát védi a vezető balesetnél, ezért is érdemes a vezető mögötti ülésre tenni a babát, és ezért halál szék az anyós ülés.


Milyen választ vársz? Általában pont azok az arcok mentik elsőre a bőrünket, akik béke helyzetben az életüket adnák másokért, és szájjal akkora emberek, hogy csak na. És azok mentenek téged meg, akiről soha nem hallottál.A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/13Időpont 2017. okt. 13. 08:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
×Bal oldalát, nem jobb...

A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/13Időpont 2017. okt. 13. 08:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

4-5 ezekben nincs ott hogy "áldozd fel ÉRTÜK magad - és kivált nincs ott, ha rád támad és harcos vagy, ne vedd fel a küzdelmet és győzd le Isten segedelmével.

Ez az ötlet a kereszténygyűlölők agyában született - milyen praktikus is lenne, hogy tapossák alázzák Istent, Krisztust és őt és ő meg csak mosolyog, mert ha nem, akkor belerúgnak még egyet: hát milyen keresztény vagy te, hol a szeretet? - (ITT a gyakorin nagyon jól látható ez.)

Jó ezt tisztázni: abszolút nem érdekel egy keresztényellenes milyen kereszténynek tart, nincs is semmi jelentősége, és nem kell hagyni hogy agyontapossák és alázzák a hitét, Istent, Krisztust.


A 'kitűnő' ötlet, miszerint ezt tűrnie kellene bárkinek is onnan ered, hogy ha Lk 6 "Ha megütik arcod jobb felét, fordítsd oda a balt is."

Erre Augustinus azt írja, ha megüti másodszor is, nem kell tovább odatartania -

ugyanis Krisztus NEM azt akarta ezzel, hogy követőit laposra verjék, hanem a rivalizálást akarta leállítani, az "úgy kezdődött, hogy visszaütött" kocsmai verekedést.

De ha nem megy, akkor nem.


A "szeresd az ellenségedet" sem ezt jelenti - hanem hogy "imádkozz érte", próbáld ezt az ellenségeskedést leállítani, és a jó felé fordítani és hogy "Legyetek tehát irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas." Őket is megváltotta ugyanis Krisztus - csak eldobták maguktól. Semmiképp nem azt jelenti mindez, hogy "áldozd fel magad érte".


Az életet a Létért kell feláldozni. Isten a Lét - Esse est Deus - ahogy a skolasztikusok ezt már nagyon rég kifejtették.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/13Időpont 2017. okt. 13. 08:18 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

#8 Ha Jézust tovább kínozták volna, akkor a szavaiddal élve, ő is visszaütött volna?

# 9/13Időpont 2017. okt. 13. 08:25 Privát üzenet
Nem. ÉS imádkozott ellenségeiért. Ennek ellenére fenntartom a 8-ban írottakat.

A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/13Időpont 2017. okt. 13. 08:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
A keresztény egyházak, mint Hit Gyülekezet, stb. megszabják a házasélet szabályait. Mit, hogyan tehet egy férfi és nő a hitvesi ágyban? Én nem találtam ezen a területen igéket a Bibliában.
Hit Gyülekezet! A Biblia szerint ha megbocsájtunk mindenkinek, akik vétkeztek ellenünk, akkor nekünk is megbocsájt Isten. De mi van pl. azokkal az emberekkel, akik alattomos...
Mit gondoltok a keresztény közösségekről, ahol diszkófényben dicsőítik Istent, aztán van egy tanítás, aztán megint basszusgitáros dicsőítés?
Nemrég olvastam Bartus László: Fesz van című könyvét. Szerintetek mennyire igazak benne a leírások arról az emberről, akiről a könyv nagyrészt szól?
Hívők, ti szerettek templomba, gyülekezetbe járni?
Hit Gyülekezet! Ha valaki magányos és depressziós, és elmegy abba a zsúfolt gyülekezetbe, hogyan tud ott ismerkedni vagy tanácsot kérni olyan embertől, aki alkalmas rá?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!