Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

A genetikai kutatások alapján megbukott volna az evolúció elmélete, hogy majomtól származik az ember? Egyetlen asszonytól (Évától) ered az egész emberiség, mint ahogyan azt a Biblia állítja?

A kutatóknak sikerült egy olyan eljárást kidolgozniuk, amely a mitokondriális DNS-hez hasonló módon törzsfát épített. A végeredmény hihetetlen volt: „Ádám” szintén a fekete kontinens gyermeke volt és egy időben élt „Évával”.


[link] 2018. febr. 13. 12:48  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
A törzsfejlődés (makroevolúció) már rég megbukott, csak egyelőre nincs más helyette. A Bibliában hinni meg nem fognak, tehát egyelőre megy a nagy hazudozás. Egyre többen fordulnak el az evótól. Paradigmaváltásra is számítottak a tudósok, de egyelőre még erős a materialista lobbi

A válasz 21%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 39%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/25Időpont 2018. febr. 13. 13:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Most őszintén, mikor mondta a tudomány,hogy az ember a majomtól származik?

Másik,hogy a mitokondriális Éva pont,hogy alátámasztja az evolúció-elméletet.A válasz 71%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/25Időpont 2018. febr. 13. 13:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az evolúció elmélet mitokondriális "Évával" is számol és rá is épít.


Ez csak annyit jelent, hogy "Éva" és az utódai sikeresek voltak olyan szinten, hogy minden ma élő emberben található a DNS-sükből.


Természetesen az, hogy mindannyian Éva közvetlen leszármazottai lennénk már a kísérlet során megbukott.A válasz 65%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/25Időpont 2018. febr. 13. 13:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Már megint egy hamis önigazolás a hívők részéről...

Ahonnan a cikk származik ilyennek találhatók mint...

"Dór Szellemi Tisztító szertartás"

Mindent elárul az oldal hitelességét illetően...A válasz 36%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/25Időpont 2018. febr. 13. 14:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Pombe nevű felhasználó válasza:

@Kérdező


Nem kreacionista beütésű vallásos oldalakat kell átböngészni egy tudományos kérdés vizsgálatában, hanem a szakértők publikációit. Az ilyen vallási fanatikusok által szerkesztett oldalak készítői általában totálisan járatlanok a témában, ráadásul érdekükben áll folyamatosan ferdíteni (lásd. pl a 40%-ost is itt), hogy az ideológiájukat azzal tegyék hihetőbbé, magyarán hazudnak, mint a vízfolyás.


Itt az Éva és Ádám elnevezés csak egy tréfás utalás. Szó sincs arról, hogy amikor a mitokondriális Éva és a Y kromoszómájú Ádám élt, akkor körülöttük ne éltek volna ugyanúgy emberek, csak azoknak a vérvonalai mára kihaltak.


[link]


Idézve: "Bár a bibliai Éváról nevezték el, de a mitokondriális Éva természetesen nem az egyetlen nő volt, aki abban az időben élt. Az emberi fajnak ebben az időben akár 20 000 egyede is élhetett, de közülük egyedül Éva mitokondriális genetikai vonala maradt fent kizárólag nőági leszármazási sor mentén is."


A mitokondriális Éva bizonyos, hogy nem is ugyanabban az emberi korban élt, amikor az Y kromoszómájú Ádám, ahol meg férfiágon lehet visszavezetni a ma élő emberiség ősapjáig, ami viszont nem azt jelenti, hogy akkoriban nem voltak más férfiak is, csak azok vérvonala mára eltűnt. A két leszármazási ág értelemszerűen más mélységig nyúlik le az ember komplett családfájába, vagyis ez a féle Ádám és Éva nem is találkozhatott egymással.


[link]


Amint láthatod, soha semmilyen olyan kutatás nem létezett, ami a valódi Biblikus Ádám és Éva létezését igazolta volna vissza, csak egyszerűen törvényszerű, hogy ahogy az időben nő a poluláció mérete, ill. ahogy telik a rengeteg idő, és ahogy folyamatosan egyes családi vérvonalak kihalnak (hol megszakad a vérvonal női, hol férfi ágon), végül már csak egyetlen apai és anyai ág vérvonala maradjon meg, ami az éppen élő populáció egyedeiből visszavezethető.


Ilyen vizsgálatot bármilyen más élőlényekre is el lehet végezni, és azok közös anyai és apai ágú őseinek megjelenése a Földön drámaian más időpontokhoz lehet majd kötni, mint az emberé.


Ugyebár mindenkinek két szülője, négy nagyszülője, nyolc dédszülője (és így tovább) van, holott az emberiség létszáma folyamatosan nőtt (legalábbis idővel)


Ezt még ti is elismeritek. Ha nagyon régen egy férfinak volt mondjuk két fiú gyereke, és ezek egyike sem tudott tovább szaporodni (vagy csak leányutódaik lettek), akkor ez az Y kromoszóma ág behalt, vagyis itt az apa már tuti nem lehet a jelenkorunkban élő emberiség Y kromoszómájú Ádámja. De ettől még ő nagyon is létezett.


Tehát ma is tűnnek el családfák vérvonalai, és el fog jönni az idő néhány százezer, vagy millió év múlva (inkább millió, mert ma már nem 20000 vagyunk, amely 20000-ből könnyen elfogyhattak a vérvonalak a hosszú idők alatt), amikor ha ismét megnézik a mitokondriális Éva és Y kromoszómális Ádámot, akkor azok már az időben későbbi keletkezésűek lesznek. Teszem azt, a mi jelen korunkra fog kijönni, hogy ekkoriban élt a mitokondriális Éva és az Y kromoszóma Ádám, vagyis a millió évekkel később létező emberiség genetikai ősanyja és ősapja, de nem a tényleges ősapja és ősanyja.


[link]


Idézve a cikkből: "A média gyakran szenzációként tálalja, hogy „genetikusok bizonyítékot találtak arra, hogy az emberiség egyetlen ősanyától származik.”[4] A hír a Mitokondriális Éva fogalmának meg nem értésén alapszik."A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/25Időpont 2018. febr. 13. 14:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kedves kérdező!


A wikipédia nem mérvadó, mert elfogult materialista szemléletű. Biblikus és kapcsolódó témákban eleve ki is fejti a véleményét, amit elvileg nem tehetne meg, szóval ebben a kérdésben nem hiteles. Nem egy esetben olvastam már voksolni eleve vitatott kérdésekben. Ez pedig elfogultságot jelent.


Ahogy előttem írták, érdemesebb neves tudósoktól tanulmányokat olvasni az evó buktatására. A mitokondriális Éva nem egy nagy dolog, ennél erősebb buktatói vannak az evónak


Amúgy az emberiséget Ádám és Éván kívül Noétól, pontosabban a nyolc túlélőből is levezették.


Az evósok nyugtalanságát az is mutatja, hogy itt ólálkodnak a vallási rovatba, és mindenkire lecsapnak, aki gondolkodni mer, nem pedig a materialista mainstream mantrázója. A tudományos világban ez úgy néz ki, hogy aki kételkedni mer, az búcsúzhat az állásától. Érdemes tudósoktól evóbuktatót olvasniA válasz 18%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 39%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/25Időpont 2018. febr. 13. 14:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Pombe nevű felhasználó válasza:

#: "A törzsfejlődés (makroevolúció) már rég megbukott, csak egyelőre nincs más helyette."


Már hogy az, ami a szemünk láttára megtörténik?


[link]


Egysejtűből többsejtűek alakulnak ki. Ilyet mi nem tudunk csinálni. Az evolúció röhögve mutatja be, hogy milliószor ügyesebb élőlényépítő mérnök, mint bármilyen ember.


Elég sokszor mutattam be neked ezt, és köpni-nyelni nem tudtál eddig erre semmit.


Te amúgy képes vagy reggel a tükörbe nézni, amikor ilyen habzó szájjal tagadod le a csillagokat is az égről? Komolyan. Te hogy nem tudsz magadtól undorodni? Még akkor se, amikor ordenáré módon hamisítod meg a Bibliát is a saját szád íze szerint? (pl. 6000 éves Föld hite, ami sehol sem szerepel a Bibliában)


De tudod mit? Ha erre a makroevolúciós változásra soha nem tudtál lépni eddig semmit se, kivéve, hogy hörögve tagadod meg a tagadhatatlant, akkor mutatok neked még egyet, ami szintén a szemünk láttára zajlik le:


[link]


Ha az első makroevolúciós változás cáfolása sosem sikerült neked, akkor tedd próbára a vallási elvakultságodat ezen is.


Garantáltan ugyanúgy beletörik a bicskád ebbe is, és marad csak a nagyszájú hazudozó hőzöngésed...


:DA válasz 71%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/25Időpont 2018. febr. 13. 14:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Pombe nevű felhasználó válasza:

[link]


Itt van Kérdező, az eredeti tanulmány. A 40%-os ismét pofára esett...


:DA válasz 72%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/25Időpont 2018. febr. 13. 14:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Pombe nevű felhasználó válasza:

"Amúgy az emberiséget Ádám és Éván kívül Noétól, pontosabban a nyolc túlélőből is levezették. "


Mutasd be, arcátlan hazudozó.A válasz 57%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/25Időpont 2018. febr. 13. 14:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Pombe nevű felhasználó válasza:

@Kérdező::


[link]


Amúgy ezt olvasd el erről. Itt az eredeti tanulmányokat is elérheted.A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/25Időpont 2018. febr. 13. 14:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Meik film ez, nm tudok rajonni hiaba gondolkodom, mar lattam is, de nem jjut eszembe a cime, meik film ez?
Hosszú távon főként evolúciós szempontból szerintetek melyik lenne jobb az emberiségnek?
Az miért van, hogy egy madár sem fejlődött legalább olyan szintre az emberiség előtt, mint az emberek?
Lehetséges az emberiség, Istenné válása?
Aki elakad a Bibliában 100%-an hinni, ott, hogy a föld, evolúció, emberiség létrejötte másképp volt ahogy leírja, az tovább hisz teljes mértékben a Bibliában, vagy ilyenkor mi van?
Az evolúcionisták vagy a keresztények elképzelései az emberiség származásáról adtak nagyobb alapot a rasszizmus kialakulásának?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!