Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Mit fognak az emberek csinálni a mennyországban?

Találkozhatnék ott a családommal, a gyerekem a gyerekem lenne, édesanyám az édesanyám? Háziállataink ott lennének?

Mindenki másféle kötnyezetben érzi jól magát, mástól lesz boldog. Tehát nyilván nem jó ha egyforma körülmények közé kerülünk. De akkor nem is egy helyre kerülünk?

Ír ezekről bármit a Biblia? 2018. okt. 7. 16:38  Privát üzenet  

A válaszok

Fizikailag nem létezik Mennyország.

Tehát a szószoros értelmében nem csinálunk semmit.A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/8Időpont 2018. okt. 7. 16:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

2 Péter levél:


12

Akik várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, amelyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak!

13

De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, amelyekben igazság lakozik.

14

Annakokáért szeretteim, ezeket várván, igyekezzetek, hogy szeplő nélkül és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben.


Jel 21

1

Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.

2

És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, amely az Istentől szálla alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony.

3

És hallék nagy szózatot, amely ezt mondja vala az égből: Ímé az Isten sátora az emberekkel van, és velök lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velök, az ő Istenök.

4

És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.

5

És monda az, aki a királyiszéken ül vala: Ímé mindent újjá teszek. És monda nékem: Írd meg, mert e beszédek hívek és igazak.

6

És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.

7

Aki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nékem.

8

A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, ami a második halál.A válasz 8%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 24%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/8Időpont 2018. okt. 7. 16:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Természetesen semmit, hiszen csak egy mesebeli hely, nem létezik. A halál után a test az enyészeté, nincs semmi.

A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/8Időpont 2018. okt. 7. 17:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Egy egészen új világ, számos bolygóval, hogy sok hely legyen. Csak akkor találkozhatsz a családoddal, ha ők is oda kerültek, a kárhozottakat a pokolban láthatod viszont. Amíg van tisztítótűz, addig azt is láthatod, és imádkozhatsz az ott levőkért. Előbb-utóbb szabadulnak. Ha bánkódsz a kárhozottak miatt, Isten megvigasztal.

Jézus azt ígéri, hogy akkora boldogságban lesz részünk, amit nem tudunk elképzelni. Mindent csinálhatunk majd, amit itt szerettünk, de még sok más tevékenységet is megismerhetünk és megkedvelhetünk.A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/8Időpont 2018. okt. 7. 17:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KZitus nevű felhasználó válasza:

Szia


Utolsó kérdésedre elsősorban. Mit ír a Biblia

"Mit fognak az emberek csinálni a mennyországban?" - „Az én királyságom nem része e világnak” – mondta Jézus Júdea kormányzójának, Poncius Pilátusnak a János 18:36-ban. Isten Királysága, melynek Krisztus a Királya, nem emberi képviselők által fog uralkodni. Jézus újra és újra „az egek királysága”* kifejezéssel utalt Isten Királyságára a Máté 4:17; 5:3, 10, 19, 20-ban. Isten Királysága(mennyország) tehát egy égi kormányzat.

Jézus biztos volt benne, hogy a földön töltött időszak után vissza fog térni az égbe. Azt mondta, hogy ott ’helyet készít’, vagyis megnyitja az utat a társuralkodói előtt, hogy csatlakozzanak hozzá a János 14:2, 3 szerint.

Akik az égbe kerülnek, róluk azt írta János:„az Isten és a Krisztus papjai lesznek, és királyokként fognak uralkodni vele az ezer év alatt” a Jel 20:6ban. nem lesz unalmas az életük...


"Találkozhatnék ott a családommal, a gyerekem a gyerekem lenne, édesanyám az édesanyám? Háziállataink ott lennének?" -az állatok nem támadnak fel, de az emberek igen. Mindenki azzal a gondolkodással, emlékkkel támad fel, amelyel a halála előtt rendelkezett, mert másként senki nem ismerné fel a rokonait, gyermekeit, testvérét...stb. Mindazok is feltámadnak, akik Krisztus előtt haltak meg. Erről Pál apostol is írt, a Héberek 11. fejezetében.

Valóban mindenki másféle környezetben érzi jól magát. De van elképzelésed milyen lesz az a paradicsomi föld, amelyet Isten készít az őt szeretőknek? Ezt írja róla a Biblia:"De mint ahogy meg van írva: „Szem nem látta, fül nem hallotta, és senki sem gondolt mindarra, amit Isten azoknak készített, akik szeretik őt.” 1Kor.2:9A válasz 25%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 31%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/8Időpont 2018. okt. 7. 18:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

2+:


Nem jehovisták lesznek az új égben és új földön, ők szerintem sajnos a 'hazugok' kategóriába esnek, szórólapjaikkal hirdetik a hazugságaikat, hogy nincs pokol, Jézus csak egy teremtmény, világvége dátumok (1914) és hasonlóak.A válasz 70%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 24%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/8Időpont 2018. okt. 7. 18:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az emberek semmit, mivel hús és vér nem örökölheti Isten országát.

Vajon meggyőződtél már Isten szava alapján, hogy a mennyországot tervezte Isten az emberi teremtményeinek?

Hiszen a kezdetekben Isten az embereket a Földre hozta létre, olyan elemekből amik ide valók.

Egyáltalán nem gondolta, hogy az emberek ott legyenek, mivel a halál sem volt terve az emberek számára.


Ádám a Földi örökélet lehetőségét szúrta el, és nem az égit, Jézus pedig ezért halt meg emberként, hogy ezt az Isteni szándékot vissza állítsa az eredeti medrében.

ezért a feltámadás is itt lesz, és igen itt találkozhatnak az emberek elhunyt szeretteikkel.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/8Időpont 2018. okt. 7. 21:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hat, leginkabb unatkozni. Mondjuk meg az elso parezer ev meg biztosan erdekes lesz, nehany leleknek meg talan az elso nehany millio is, de aztan meg ott lesz utana vegtelen ev, egy egesz orokkevalosag. Akarmilyen elvezetes is lehet az Urat imadni meg egi harsonakat fujkalni naphosszat, azert szerintem nehany millio, milliard ev utan azt is el lehet unni...

A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/8Időpont 2018. okt. 7. 22:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
A Biblia hányadik oldalán írnak arról, hogy hogy kell vízből bort csinálni?
A mennyországban elveszítünk minden jó és rossz emléket, vagy örökre emlékezni fog mindenki a bűneinkre?
Mit fogunk csinálni egy örökkévalóságon át?
Milyen érzés a Mennyországban lenni?
Isten és Jézus mit szoktak csinálni, vagy most épp ebben a percben mit csinálnak a Mennyországban, ők is szoktak unatkozni, a földlakókat szokták nézni, hogy mit csinálnak fogadják az imádságokat?
A mennyországban mit fogunk csinálni?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!