Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Hogyan "nyerjen el" a hit ajándékát?

Szeretnék hinni Istenben, de egyszerűen nem megy. Bármilyen érvet mondanak, találok rá ellenérvek, vagy egyszerűen nem hiszem el. Vagy ha Isten létezik, van akinek nem akarja odaadni a "hit" ajándékát?

Keress kérdéseket hasonló témákban: hit ajándéka, ajándék, Biblia, vallás, Isten, hit

 2018. dec. 7. 01:47  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
A kérdező kommentje:

Nyerjem*, Ellenérvet*

# 1/14Időpont 2018. dec. 7. 01:49 Privát üzenet

A kérdésed -egzisztencialista és spirituális értelemben egyaránt- fontos, lényegi, és prokatív. Szimpatikus!


A hozzáállásod (ti. találsz ellenérveket stb) viszont gyengusz. Érvekre és ellenérvekre a fejnek van szüksége, ööö, és mióta is lakik a hit a fejben? Tapasztalatom szerint a hit a szívben lakik. Bár érvelni én is tudok ellene -fejben.A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/14Időpont 2018. dec. 7. 05:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A HIT ajándékát már a lelked megteremtésekkor megkaptad, de mivel nem használtad megfelelően ezért "elsatnyult". Ezért a megoldás nem az, hogy Te kéred a hitet Istentől (mert ezt már megadta), mivel valójában az Isten kéri tőled a HIT-tet, azt amit már megkaptál. Olyan lenne ez, mintha a nyitott kaput döngeted, hogy nyissák ki, nyissák ki.


A HIT növelését csak gyakorlás által lehet növelni, vagyis kezdő gyakorlatokként úgy kell csinálnod, mint aki HISZ. És minél többször csinálsz úgy mintha hinnél, annál jobban fogsz kezdeni hinni! :)"Drága Gyermekem!


Ne keresd régi önmagadat. Ne nosztalgiázz! Neked nem régi önmagadra van szükséged, hanem megújult önmagadra. Ezt pedig nem kell keresned. Ezt élned kell!


Hidd el, van abban valami nagyon nagyszerű, hogy minden bukdácsolás, botladozás, nyugtalanság ellenére, egyre közelebb kerülsz ahhoz a pillanathoz, amikor Velem színről színre találkozni fogsz, s átélheted, hogy célba jutottál. A te életedet nem a múlt lendíti, hanem a jövő vonzza. Jövődet a naponkénti szeretet-döntéseid feszítik ki végtelenné. Amit Értem teszel, az olyan érték, melyet moly, rozsda meg nem emészthet, s tolvaj el nem lophat.


Valójában nem is az érdekes, amit teszel, hanem az, hogy Értem tedd, amit tenni döntöttél.


Hitedet nem tudom növelni. Ezt nyilván te is tudod. Mivel a hit nem más, mint benső látásképesség, ezért e képességet is, mint minden más képességet, gyakorlás által tudod növelni, tisztítani magadban.


Ha úgy élsz, mintha elhinnéd, hogy veled vagyok, mintha elhinnéd, hogy szeretlek, és te is szeretsz engem, mintha elhinnéd, hogy senki által nem vagy helyettesíthető szívemben, akkor hited automatikusan növekedni fog, minden különösebb erőfeszítés nélkül.


A benned felmerülő gondolataimat viszont nem lehet feltételek nélkül, automatikusan kiszűrni a többi gondolatból. Két feltételnek kell meglennie benned, hogy tisztábban halld hangomat. Az egyik egy passzív magatartás, melyet tanulékonyságnak neveznek. A másik egy aktív magatartás, melyet tanulásnak hívnak. Aki tehát állapotszerűen nyitott arra, hogy minél jobb és több ismeret jusson Rólam szívébe, és rendszeres szellemi munkát is vállal ennek érdekében, az éppen úgy, mint a hit esetében, e téren is automatikusan tisztultabban fogja hallani önmagában hangomat.


Megáldalak a REMÉNYSÉG LELKÉVEL!"

Jézus; A HANG könyv 430A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 32%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/14Időpont 2018. dec. 7. 07:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Lehet, hogy ha egy kicsit "lazábban" vennéd, nem "akarnád" annyira, megéreznéd a kegyelem áradását.

"vagy ha isten létezik" - ezt is elhagynám, ezt nem lehet kigondolni. (nem létezik egyébként- hanem Isten a LÉT.)

Miként a Nap ragyog mindenre, úgy árad a kegyelem fénye, válogatás nélkül. És miként a Nap sugarait is másképpen fogadják a létezők, úgy van ennél a kérdésnél is. Van, ami átengedi a fényt - üveg, aranyfüstlemez, van a mi fényben felragyogtatja szépségét - virág, van ami elzárkózik és árnyékot vet és csak az árnyékról vesz tudomást, amit ő vetett.A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/14Időpont 2018. dec. 7. 07:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
kituggya nevű felhasználó válasza:

"Tapasztalatom szerint a hit a szívben lakik."

Az agyam azt kérdést tette fel nekem, hogy mi történik, ha valakinek átültetik a szívét, vagy mesterséges szívet kap? :)A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/14Időpont 2018. dec. 7. 08:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
hát 'tuggyad', hogy elképzelhető, hogy az új-szíves ugyanúgy szereti anyját, mint a műtét előtt. Egyébként ne társalogj magaddal, agyaddal, a belső monológok akadályt jelentenek a szellemi úton. Ahogy egy zen-mester mondotta volt: 'Ne hívd meg a gondolataid teázásra.'

A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/14Időpont 2018. dec. 7. 08:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KZitus nevű felhasználó válasza:

Szia

Hogyan hihetnél annak, abban, ha nem ismered. Íme a Biblia így határozza meg, mi a hit: Héberek 11:1 "A hit a remélt dolgokba vetett megalapozott bizalom, és a nem látható dolgokról való meggyőződés."

A hit olyan dolgokat érint, amelyeket nem látunk. Egyrészt hiszünk a remélt dolgokban, vagyis olyan ígéretekben, amelyek még nem valósultak meg, például abban, hogy megszűnik a gonoszság, és eljön az új világ. Másrészt a nem látható valóságokban is hiszünk. Ebben a szövegkörnyezetben a „nyilvánvaló bizonyítás” kifejezéssel fordított görög szó a láthatatlan valóságok meggyőző bizonyítékaira utal. Ilyen valóság például Jehova Isten, Jézus Krisztus és az angyalok létezése, vagy az égi királyság tevékenysége (Héb 11:3 Hit által fogjuk fel, hogy a világrendszerek Isten szavára szerveződtek rendbe, úgyhogy amik láthatók, azokból lettek, amik nem láthatók.") Hogyan fejezhetjük ki, hogy a reménységünk élő, és hiszünk az Isten Szavában leírt láthatatlan dolgokban? A szavainkkal és a tetteinkkel. Ezek nélkül a hitünk nem lenne teljes.

Ezen kellene "dolgoznod".A válaszíró 31%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/14Időpont 2018. dec. 7. 09:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Csak a hívő engedelmes, és csak az engedelmes hisz." - írja Bonhöffer a Követés című könyvében, és megkockáztatja: az első lépés az engedelmesség oldalán kell történjen.

Sok ember szeretne hinni, szeretne Isten közelségébe kerülni, áldásokban részesülni, de az utat, ami oda vezet, azt már nem akarja: nem akarja alárendelni magát, az életét, a gondolkodását Isten gondolatainak és parancsolatainak, nem akarja kiengedni a kezéből az irányítást, azt az illúziót, hogy ő tudja a dolgokat, érti a dolgokat és egymaga is képes megoldani azokat, nem akar függni valaki mástól (akkor sem, ha az maga a tökéletesen szerető szent Isten), nem akarja feladni a vágyait, terveit, elképzeléseit és üres kancsóként menni Isten elé.

Pedig csak azt lehet megtölteni, ami üres.

Amíg a magunk feltételeihez ragaszkodunk, addig nem fogunk tudni közelebb kerülni Istenhez. Amíg nem vagyunk nyitottak elfogadni az Ő útját, az Ő feltételeit, addig mindig találni fogunk kifogásokat, érveket.

Mit gondolsz? Te hogy állsz ezen a téren? (Ha könnyebb, válaszolhatsz privátban is.)A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/14Időpont 2018. dec. 7. 10:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az helyesen észrevetted, hogy a hit egy ajándék, amit Isten ad. Viszont ezt az ajándékot kérni kell, hogy adja.

Itt egy rövid írás a hitről (pontosabban beszéd, de leírva):

[link]A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/14Időpont 2018. dec. 7. 11:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
engedni kell, hogy adja az Ajándékozó. (ajándékot nem kell kérni, csak tudni kell fogadni - az ima erre a tiszta szívű fogadásra készít fel)

A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/14Időpont 2018. dec. 7. 12:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
"Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát. " (Csel.2:38)?
Káin ajándékát miért nem fogadta jó szívvel az Úr?
Ha a Szent Szellem a gyógyítás ajándékát adja egy Jehova tanújának, akkor hogy mi jogon tiltja a szervezetük Isten akaratát?
Aki kapta a Szent Szellem ajándékát, a nyelveken szólást, az az illető maga érti is amit más nyelven beszél, vagy csak mondja a szavakat anélkül, hogy értené?
Isten miért nem fogadja el Kain ajándékát?
Az igaz hogy ha valaki szűzen hal meg azzal Isten ajándékát utasitja vissza? Magyarul:

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!