Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Szerintem Isten nem szeret egyformán mindenkit. Más is érzi így?

Én tehetek jó dolgokat,nem mondom, hogy sosem tévedtem, mégis a legapróbb dolgokban is ellenem van. És ebből a sok apró dologból jön össze a sok nagy, mitöbb, hatalmas gond. Imádkozás és minden más hiábavaló. Úgy érzem, mintha mostoha gyereke lennék. Én ezek után is szeretem, de ő csak azért se

 2018. dec. 7. 15:35  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Mikor tértél meg a bűneidből Istenhez? Volt ilyen?

Szövetségre léptél valamikor a Mindenhatóval? Mikor? Hogyan?

Azt állítod, hogy te tartod a szövetséget, Ő nem?

Jób könyvében van leírva hasonló, de annak happy end a vége.A válasz 27%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 24%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/18Időpont 2018. dec. 7. 15:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Egy nem létező valami nem tud szeretni senkit. A vallások csak szép mesék, de az alapjuk annyi hogy legyen hited és kész. Hit kell az embernek, de ha nincs semmi amiben hihet, akkor jönnek a vallások. Segíteni tudnak, ha tényleg hited van, hát adsz, meg szeretetet érzel. De persze ez az én véleményem és nem akarok senkibe bele taposni. De ha lenne, és mindenkit egyformán szeretne nem lenne ennyi szörnyűség. Nem lenne ennyi sérült ember (testileg, lelkileg, szellemileg). Nem lenne ennyi öngyilkos.. Stb. Saját képére teremtette elvileg az embert, de ugye a tudást nem akarta megadni. Azt a tudást amivel elméletben ő is rendelkezik. Aztán a büntetés a földi pokol? Na ne már.. Szerintem ezen az alapon a szomszédod is lehet az Isten és öt se istenitenéd. Szóval ha változást akarsz, akkor tegyél érte. Máshogy nem megy.

A válasz 23%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/18Időpont 2018. dec. 7. 16:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
nem

A válaszíró 34%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/18Időpont 2018. dec. 7. 16:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Isten létezik, Ő teremtette az egész világot. Az, hogy nem érzed Isten szeretetét, az a bűneid miatt van, ami elválaszt Tőle. Ha így marad ez az állapot, akkor a pokolban is Isten nélkül fogsz élni, de ott már nem mondja senki, hogy Isten nem létezik. Azt sem mondják ott, hogy a pokol nem létezik, hiszen ott vannak.

A válasz 20%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 24%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/18Időpont 2018. dec. 7. 16:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A kérdés az, hogy ha Isten nem hajlandó "üdítő automatává" válni, amibe bedobsz egy imát, és kijön a vágyva várt akármi, akkor az azt jelenti, hogy nem szeret? És ha hiába dobálod be az imákat, csak nem jön ki semmi, akkor nem szeret?

Hány éves vagy? Lehet, hogy egy ponton túl okos lettél, hogy jobban tudod Istennél, hogy mire van szükséged?

Gondolom, viszonylag fiatal vagy, és nincs gyereked. Ha lesz, akkor rá fogsz jönni, hogy ők is nagyon jól tudni vélik, mi a jó nekik, és mire van szükségük. És dobálják majd beléd a kéréseiket, esetleg bombázni is fognak a hisztivel, hátha elérik, amit ők akarnak, amiről te felnőttként pontosan tudni fogod, hogy nem válna a javukra, vagy MÉG nem válna a javukra. A szeretet ekkor azt diktálná, hogy engedj a gyerekednek, és tedd meg, amit kér?


Egyébként ami egyezik Isten akaratával, azt mindig megadja VALAMIKOR, amikor eljön az ideje. Szóval ha azt akarod, hogy Isten minél többször igent mondjon, arra a módszer, hogy ISMERD MEG AZ Ő AKARATÁT :)


Amúgy úgy imádkozol, ami kedves Neki? Sok példa van pozitívan megválaszolt imákra a Bibliában; instrukciók, hogy hogyan imádkozzunk; maga Jézus is adott egy példát, ami Miatyánk néven fut a köztudatban jelenleg. Úgy gondolom, ő nem azért mondta ezt, hogy mint betanult szöveget szív és ész nélkül mondogassuk...


üdv

StefánA válasz 25%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/18Időpont 2018. dec. 7. 16:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Isten létezik és mindenkit szeret.De azért ne várjuk már tőle hogy minden problémánkat megoldja.Egyébként k.rvára nem érdekli, ki hisz benne, ki nem.

A válasz 36%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/18Időpont 2018. dec. 7. 16:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ha létezik, mindenképp személyválogató. Elég sok olyan ember van aki szívesen fogadná Istent az életébe, csak hát példának okáért én is olyan típus vagyok, hogy "hiszem ha látom". Így hiába mondanám hogy hiszek Istenben és szükségem van megváltásra, csak hazudnék magamnak, hiszen bizonyíték híján úgyis tudnám hogy csak egy mesének látom az egészet.

Ez alapján pedig ugye alapjáraton mehetek is a kárhozatra, ha közben tényleg nem csak mese az egész. Mindezt önhibámon kívül, hisz Isten léte sosem volt bizonyítottabb bármelyik másik mitológiai alaknál, azaz sosem volt lehetőségem választani hogy megfogadom-e a törvényeit vagy sem.A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/18Időpont 2018. dec. 7. 16:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Mivel jött a sok gond, úgy éreztem jobb ha Isten felé fordulok. Addig olyan semleges voltam. Hittem benne, de nem gyakoroltam a vallásomat. Azutan viszont tényleg komolyan vettem. De nem hogy javultak volna a dolgok, igazából nem is arra vágyom, hanem egyre több és több gond és megpróbáltatás ért. Elég volt ezt a sok rosszat átélni és most próbálom valahogy feldolgozni. És akkor most jönnek a pletykák, a "jóakarók". Velük is büntet az Isten. Elhiszem, hogy ez valakinek semmiség, de aki épp próbálja összeszedni az életet, ami már soha nem lesz olyan, mint régen, mert fatális veszteségek is értek, annak ezek is óriási fájdalmat okoznak.

# 8/18Időpont 2018. dec. 7. 16:49 Privát üzenet

Ha nem szeretne egyformán mindenkit, akkor szelektálna, hogy csak egyiknek másiknak adna napfényt, esőt a terméshez, stb stb

Még azok is akik sokkal nehezebb krötülmények között élnek, az imájukra, megfelelő időben és módon jön a válasz, nem biztos, hogy azonnal.

Azzal is számolni kell, hogy amit teszünk a minden napjainkban, az kihatással lehet a jövőnkre, mert lehet hogy rosszul döntöttünk, s annak a következményét aratjuk. S ekkor Istent hibáztatni balgaság.


Soha ne mond, hogy hiába való, mert a megfelelő időben, változik egy helyzet. addig, abból kell kihoznod a legtöbbet, amiben vagy, és ez is erősít a hiteden, és a kitartásodon.

Jézus azt mondta, hogy aki mind végig kitart, az részesül megmentésben.

Soha nem ígérte, hogy nehézségek nélkül fognak a tanítványai a követői Sátán világában élni.

azt ígérte, hogy segít, egy dolog megoldásában, vagy annak cipelésében.A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/18Időpont 2018. dec. 7. 17:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KZitus nevű felhasználó válasza:

Szia

Valamit félreértel Istennel kpcsolatban. Vagy az az igaz amit te állítasz, vagy az, amit Isten leíratott magáról:„nem személyválogató az Isten; hanem minden nemzetben kedves ő előtte, a ki őt féli és igazságot cselekszik” Cselekedetek 10:34, 35

„felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak” Máté 5:45.

„hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson” 2Péter 3:9.A válaszíró 31%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/18Időpont 2018. dec. 7. 18:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ha isten mindenkit okkal teremtett akkor mi értelme van a felesleges embereknek?
Nem muszáj mindenkit szeretnünk és áldanunk az ellenségeink közül?
Isten miért olyan kegyetlen, hogy mindenkit büntet válogatás nélkül két ember bűnéért?
Hogyan lehetséges, hogy Isten mindenkit lát/hall?
Mondanátok nekem igék (et) arra vonatkozóan, hogy mindenki tehetséges valamiben, mindenkit megáld Isten különböző ajándékokkal?
Miért áltatja magát sok keresztény azzal, hogy Isten mindenkit üdvözít, nem baj ha bűnben él, akkor is?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!