Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Lesz folytatása a Biblianak?

Azon gondolkodom, hogy vannak-e olyan emberek az èletben, akik a Bibliát folytatólagosan írják-e, hogy legyen fennmaradva èrtèk a korunkból. Esetleg vannak-e a világban olyan irományok rejtetten valahol, amit hozzá lehetne csatolni.

Keress kérdéseket hasonló témákban: Biblia, folytatás

 2018. dec. 29. 07:51  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Kedves Kérdező!


Nem lesz folytatása. Lezártnak, véglegesnek tekinthető a nyomdai úton készült része, a lelki/spirituális része pedig megélésre, felelevenítésre vár. Ki és minek írna hozzá hosszban többet, ha a már meglévővel sem tud mit kezdeni a nép?


Lesznek, íródnak más, fontos és értékes könyvek korunkban is. H lesznek-e akkora hatással a világra, mint a Biblia, nos, ezt megmondom neked 2000 év múlva, ha lesz még akkor jelentősége a válaszomnak :)


Igen, vannak olyan írások, amik szellemiségükben, történetükben, dokumentumértéküknél stb fogva elvileg hozzácsatolhatók lennének a Bibliához, de nem valószínű, h a kezelői/őrzői hozzácsatolják valaha a kanonizált változathoz. Minek is tennék?A válasz 62%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/16Időpont 2018. dec. 29. 08:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
belapus nevű felhasználó válasza:

Bizonyos értelemben a Biblia folytatása a Korán.

Amikor - talán a IV. században - önhatalmúlag eldöntötték, hogy a Biblia mely írásokat, evangéliumokat tartalmazza, a ki nem választottakat igyekeztek megsemmisíteni, eltüntetni a nyilvánosság elől.A válasz 37%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/16Időpont 2018. dec. 29. 08:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Lucifer-666 nevű felhasználó válasza:

Már készülőben van az eredeti átírása és folytatása.

Sorozat is fog készülni belőle.A válasz 24%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/16Időpont 2018. dec. 29. 08:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Bizonyos értelemben igen.

Maga Isten szava, a Biblia beszél arról, hogy új könyvek nyittatnak.

A messiás királyság alatt, az ezer éves millenium idején, egy darabig lesz használva a mostani szent írás, de mivel az ezekben leírattott események megtörténtek, új iratokat fog Isten készíttetni a kiválasztottjaival, s ott azok alapján kell majd élni az életet.

S az lesz az alapja annak, hogy az ezer éves uralom alatt, ki az aki helyesen él, és ki az aki nem.

ez alapján lesznek az ott élők "megítélve".

A különbség annyi, hogy ott azonnali halál büntetést kap, aki fellázad, Isten még egyszer nem fog "megváltó" szerepet készíteni.A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/16Időpont 2018. dec. 29. 08:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
"A különbség annyi, hogy ott azonnali halál büntetést kap, aki fellázad, Isten még egyszer nem fog "megváltó" szerepet készíteni." Szerény véleményem szerint ez nem a Biblia folyatása lesz. Hisz -mint magad írod- tökéletesen ellentétben áll az Újszövetség szellemiségével.

A válasz 26%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/16Időpont 2018. dec. 29. 09:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Lucifer-666 nevű felhasználó válasza:

Biztos lesznek tulkok is, nem kell Jézust megölni.

A válasz 9%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/16Időpont 2018. dec. 29. 09:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem lesz, elég határozottan benne van, hogy

"De ha akár mi, akár egy mennyei angyal más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit mi hirdettünk: átkozott legyen!"


Csak vissza kell nézni a történelmet, már nem egyszer hivatkoztak arra, hogy új kinyilatkoztatást közvetítettek angyalok. Például a 7. században, vagy a 19. században is, de napjainkban is linkelgetnek erre a fórumra "más evangéliumot".A válasz 58%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/16Időpont 2018. dec. 29. 09:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Lesz, Izaura feltámad és Bobbyval együtt fognak bölcsen uralkodni a Földön. Ez lesz az az időszak, amit a Jehova Tanúi annyira várnak!

A válasz 22%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/16Időpont 2018. dec. 29. 09:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kereszténység: Nem, a Biblia nem bővíthető tovább. De vannak olyan emberek, akiknek írásait hasznos olvasni. A katolikus egyházban egyházatyák, doktorok, és más tanítók, de minden egyházban vannak hasonlók, kisegyházakban prófétáknak, apostoloknak, elnököknek nevezik őket.


Iszlám: Igen, van, a Korán és a Hadíszok. Továbbá nekik is vannak teológusaik, tanítóik, akik azonban nem cáfolhatnak rá az iszlámra.


Baháí: Igen, vannak ilyen emberek, számos próféta írásait lehet tanulmányozni különféle kultúrákból. De amióta a Báb meghalt, azóta már tényleg nem bővíthető a kinyilatkoztatás.


Mormon vallás: Igen, vannak ilyen emberek, sőt az illető mormon egyház elnöke is próféta.A válasz 74%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/16Időpont 2018. dec. 29. 10:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Már kiadták, nem tudtad? :D


[link] ,204,203,200_.jpgA válasz 13%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/16Időpont 2018. dec. 29. 10:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Érdemes a Bibliának hinni?
Mikor lett része a Bibliának az ótestamentum?
Ha vallásosak vagytok akkor van ésszerű magyarázat amiért azt a hitet követitek, vagy csak érzelmi döntés volt esetleg a család vallásának folytatása?
Mit tanít a RFORMÁTUS egyház a halálról, a halál utáni létről? Hogyan értelmezi a Bibliának ezekre vonatkozó szakaszait?
Létezik ilyen kiadása a Bibliának?
Zsidó vallásuknak mi a véleménye arról hogy a Tóra része a keresztény Bibliának, keresztények mégsem tartják be az abban található törvényeket?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!