Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés
Lucifer-666 nevű felhasználó kérdése:

Mi különböztet meg egy angyalt egy démontól?

A démonok gonosz angyalok, vagy a restrikciós endonukleázok sérülése miatti mutációk nem kívánt eredményei?

Esetleg lehetséges, hogy az ozmoreguláció folytán hiba történt valamilyen transzportfolyamatok lebonyolítása alatt? Megsérülhetett a lüktető űröcske-komplex?


Mi különböztet meg egy angyalt egy démontól?Keress kérdéseket hasonló témákban: energia, gonosz, démon, angyal

 2019. jan. 1. 00:46  Privát üzenet  

A válaszok
A kérdező kommentje:

Honnan jön a gonosz energia? Ha nem gonosz, akkor is kérdés, hogy hogyan kapcsolódnak rá az emberi lélekre?

# 1/10Időpont 2019. jan. 1. 00:55 Privát üzenet

A démonok az Istenhez fűződő kapcsolatuktól való elszakadás, ellenkezés, ami megkülönbözteti a hűséges angyaloktól.

Egy angyal, képes fizikai testet ölteni, vagy megszállni, azonban ez, természet ellenes, mert nem rendeltetése a fizikai élet. A démonokat ez nem érdekli, a hűséges angyalok, nem gondolnak arra, hogy ilyet tegyenek.

A démonok szadista módon élvezik, hogy a hústestet gyötörjék. Persze Isten ennyire látványosan már nem engedi, ezt tevékenységüket, azonban, sokakat tudnak befolyásolni, a természet feletti erejükkel, tettükkel,.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont 2019. jan. 1. 01:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

De akkor lehet két "lélek" egy testben, vagy hogy érted?

Hogy fogadja be a test a lelket?# 3/10Időpont 2019. jan. 1. 01:31 Privát üzenet
jdfGabrella nevű felhasználó válasza:

Hogy az egyik az jó, de a másik az rossz.

A válaszíró 57%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont 2019. jan. 1. 09:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nincs két lélek egy testben.


Sajnos ezért keverik össze az emberek a két dolgot.

Az ember maga az élőlélek. A testében működő életfunkciók teszik élővé, a vére, a légzése, a szervek működése.

Nincs benne semmilyen más életforma.

Ha meghal, akkor a lelke, vagy is maga az ember megszűnik létezni, leállnak az életfunkciók. S ezután oszlásnak indul, és visszatér oda ahonnan vétetett.

az ember innen alulról való, így a Föld alkotó elemeire bomlik.

A démonok, vagy is a szellemi testben rendeltetésben élők, felülről valók, Ők más létformában élnek. Maga Jézus is elmondta, hogy Ő nem innen való, mint Mi emberek.

(János 8:23) . . .„Ti alulról vagytok, én felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.

Egyedül Jézus mondhatta el magáról, hogy feladva az égi rendeltetésben élt életét, emberként született meg, hogy visszavásárolja az örök élet lehetőségét az emberek számára. Mert nem az égi élete lett eljátszva Ádám utódainak, hanem a Földi.


Amikor egy embert megszálnak a démonok, a testük teszi lehetővé, hogy befolyásolják a fizikai test mozgását, tetteit, gondolkodását.

Emlékezz, hogy volt egy démontól megszállt ember Jézus idejében, akit sok démon szált meg, a neve Légió.

A légió kifejezést általában, a sok ezer katonából álló hadseregre használták.

ez pedig nem azt jelenti, hogy sok ezer démon uralta az ember életét, de nem is egy, hanem sokan, lehet, hogy tizenA válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont 2019. jan. 1. 09:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KZitus nevű felhasználó válasza:

Szia

Ez:

Angyal

Héberül mal·ʼákhʹ és görögül anʹge·losz. Mindkét kifejezés szó szerint ’követ’-et jelent, de ha szellemi lényekről van szó, angyalnak fordítják itt írja le:1Mózes 16:7; 32:3; Jakab 2:25; Jel 22:8. Az angyalok hatalmas szellemteremtmények, akiket Isten jóval az emberek teremtése előtt alkotott. A Biblia a következő kifejezéseket is használja rájuk: „szent sokaság”, „Isten fiai” és „hajnali csillagok” a 5Mózes 33:2, a Jób 1:6; 38:7-ben. Nem úgy lettek megalkotva, hogy képesek legyenek szaporodni, Isten külön-külön teremtette őket. Jóval több mint százmillióan vannak, ahogyan arról a Dániel 7:10 ír. A Biblia szerint van nevük, és a személyiségük is különböző. Alázatosak, és nem engedik, hogy imádják őket, sőt, a többségük még a nevét sem árulja el. Itt olvashatsz róla:1Mózes 32:29; Lukács 1:26; Jelenések 22:8, 9. Különböző rangúak, és sokféle feladatot látnak el: Jehova trónja előtt szolgálnak, átadják az üzeneteit, közbeavatkoznak az eseményekbe Jehova földön élő szolgái érdekében, végrehajtják Isten ítéleteit, és támogatják a jó hír hirdetését a 2Királyok 19:35; Zs 34:7; Lukács 1:30, 31; Jelenések 5:11; 14:6 leírása szerint. Armageddon csatájában Jézus oldalán harcolnak majd a Jelenések 19:14, 15szerint.

DÉMON

Természetfölötti erővel bíró, láthatatlan, gonosz szellemteremtmény. A démon kifejezésére általában használt görög szó (dai ʹmón) a Keresztény Görög Iratokban csak egyszer fordul elő, mégpedig a Máté 8:31-ben. Más helyeken a dai·mo ʹni·on szóval fejezik ki. A „szellem”-nek fordított görög pneuʹma olykor gonosz szellemekre, vagyis démonokra is vonatkozik, a Máté 8:16. Jelzőkkel ellátva is előfordul, például ezekkel: „gonosz”, „tisztátalan”, „néma” és „süket” a Lukács 7:21; Máté 10:1; Márk 9:17, 25 leírása szerint.

Isten nem teremtett démonokat. Az első, aki azzá tette magát, Sátán, az Ördög volt; uralkodójává vált Isten azon angyalfiainak, akik szintén démonokká tették magukat, Jézus szavai szerint:Máté 12:24, 26. Noé napjaiban az engedetlen angyalok anyagi testet öltöttek, megnősültek, és hibrid utódokat nemzettek, akik nefilekként ismeretesek, majd az özönvíz idején levetették anyagi testüket. Itt ír erről:1Mózes 6:1–4. Visszatérve a szellembirodalomba viszont már nem kapták meg korábbi kiemelkedő pozíciójukat, hiszen a Júdás 6 ezt írja: „Az angyalokat pedig, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét, örök bilincsekben, sűrű sötétségben tartja fenn a nagy nap ítéletére” Péter ezt írta róluk: 1Pt 3:19, 20. Most tehát ebben a sűrű szellemi sötétségben kénytelenek ténykedni, ahogyan arról 2Pét 2:4 ír. Bár nyilvánvaló, hogy már nem ölthetnek anyagi testet, mégis nagy hatalmuk van az emberek fölött, és erőteljes befolyást gyakorolnak az elméjükre és az életükre, sőt még arra is képesek, hogy belemenjenek emberekbe és állatokba, illetve rendelkezzenek felettük. A tények azt mutatják, hogy még élettelen dolgokat, például házakat, fétiseket és talizmánokat is felhasználnak, ahogyn arról Máté 12:43–45 és Lukács 8:27–33 ír.

Hatalmas a különbség.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont 2019. jan. 1. 12:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Mi különböztet meg egy angyalt egy démontól?"


A szaguk.A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont 2019. jan. 1. 14:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Metionin nevű felhasználó válasza:

Alapjában véve az ami egy rendőrt egy nem rendőrtől. Vannak bizonyos lények akiket a köztudat démonoknak hív, hierarchiában vannak, tehát van főnökük és alárendeltjeik. Az egyik fődémon Istennek nevezi magát, az ő alárendeltjeiket hívják angyaloknak. A többi démont szolgáló alacsonyabb rangú démon nem került ennyire említésre az emberi kultúrában, emiatt nincs külön nevük az emberek számára. Lényegi különbség tehát nincs köztük, csak az angyaloknál a főni elég menő ahhoz hogy külön nevet aggasson rájuk.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont 2019. jan. 1. 15:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az angyalok eredetileg mennyei lények, még a bukottak is, a démonokat a Földhöz köti a Biblia. Ezen kívül az angyaloknak van testük, a démonoknak nincs. Éppen ezért a gonosz angyalok nem mennek bele az emberekbe, a démonok pedig mindent megtesznek, hogy ne kelljen belőlük kimenniük. Úgy tűnik, hogy valaha rendelkeztek testtel, de elvesztették, feltehetőleg Isten ítélete következtében, ezért vágyakoznak mindig egy használható testre.

A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont 2019. jan. 1. 20:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Molnár Sándorné nevű felhasználó válasza:

Szervusz!

Az angyalokat és a démonokat egy dolog különbözteti meg. A démonok is angyalok voltak mindaddig, mig engedelmeskedtek a teremtőjüknek. Miután Sátán fellázadt Isten ellen, és erre a lázadásra rávette az első emberpárt is, több angyal állt Sátán oldalára. Ezzel ők is lázadóvá váltak, és igy lettek démonok. Ők Sátánt szolgálják, és minden gonoszságra képesek.

Remélem igy megfelel, hogy ide irtam a választ? Üdvözlettel: Judit!A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 31%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont 2019. jan. 8. 11:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mi különböztet meg egy (sikeres) nárcisztikus személyiségzavarost egy tényleg nagy formátumú embertől?
Mi különböztet meg egy logót egy illusztrációtól?
A démonos, szellemes filmekben miért félnek a démontól vagy kísértettől?
Egy demontol lehet halhatatlansagot kerni/kapni? Csak kivancsisagbol.
Mi különböztet meg egy nőt egy lánytól/kislánytól? Van, hogy azt mondják valakire, hogy "igazi nő lettél! ", stb. , ezt hogy értik? 22/L
Hátrányosan különböztet-e meg a magyar rendőrség, akkor, ha nem vagyok német állampolgár, hanem csak egy magyar?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!