Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Baj ha Jézusban látom az Istent?

Sziasztok. Sokat gondolkoztam az évek során ezen, mármint tudjátok, ez a Szentháromság kérdés, na meg a saját hitem.


Valahogy arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy nem egészen értem, az alá-felé rendeltségeket ebben a dologban, viszont leegyszerűsítve úgy látom, hogy Jézus maga a megtestesült Isten.


Ha hozzá imádkozom, nem érzem, hogy ez gond lenne, mármint elméletileg az Atyához kellene, de valahogy nekem így könnyebb, ha magát Jézust szólítom meg.


Ti, hogy látjátok?


Kérem azokat, akik úgy hiszik, hogy Jézus csupán egy Ádámhoz hasonló ember volt, ne írjon. Köszönöm szépen.  jan. 1. 14:38  Privát üzenet  

A válaszok
Amíg nem Mohamed prófétában látod, addig nincs baj.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.
# 1/10Időpont jan. 1. 14:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Jézus a megtestesült Ige, mivel az angyalok is leborulva imádták Őt, így te is megteheted. Jézuson keresztül az Atyához imádkozol.


"hogy nem egészen értem, az alá-felé rendeltségeket ebben a dologban"

Mert igazából nincs ilyen. Krisztus az Atyától született (tehát nem teremtmény) az idők kezdete előtt. Az Atya mindenét megosztotta Krisztussal, így Istenségét is.

Persze emberi ésszel, korlátolt tudatunkkal Istent nem tudjuk teljesen felfogni. Emberi fogalmainkkal csak megközelíteni tudjuk.

Az alábbi leírás talán közelebb visz téged ennek a megértéséhez:

[link]A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont jan. 1. 14:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

#2 Köszönöm. A Depositum oldalt olvastam még, mit gondolsz róla? Nem járok gyülekezetbe jelenleg, de a Katolikus Egyház a legszimpatikusabb számomra.

# 3/10Időpont jan. 1. 14:56 Privát üzenet

Jó oldal, mert minden témánál felvezeti, hogy mit tanít az Egyház, részletesen igazolja bibliai igékkel, végül pedig rámutat, hogy az ősegyházban miként vélték és értelmezték. A Szentháromsággal kapcsolatban is van több cikk is az említett oldalon, érdemes elolvasni, ha még nem tetted meg.

A keresztény hit megéléshez fontos a gyülekezet, ha számodra szimpatikus a katolikus Egyház, akkor javaslom, hogy keresd fel a helyi, vagy egy szimpatikus közeli katolikus gyülekezetet és csatlakozz. Bizonyára örömmel fogadnak majd. Az első lépcsőfok hitünk megismerése, majd a keresztség felvétele, de erről majd a felkeresett gyülekezetben tudnak bővebben mondani.A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont jan. 1. 15:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Mivel a Biblia is kijelenti róla hogy ő maga a testté lett Isten, természetesen nem baj.

1Tim 3:16, "És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe"A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont jan. 1. 15:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én magam is Jézushoz imádkozom, hiszen egy az Istennel. Nem kéne megkülönböztetni az imáidat, hogy melyiket mondod Jézusnak, melyiket nem.

Talán a katolikus dolgok zavartak meg, ők imádkoznak szentekhez is, de Jézust ne gondold olyannak, aki Istentől külön állna.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont jan. 1. 15:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Nem kéne megkülönböztetni az imáidat, hogy melyiket mondod Jézusnak, melyiket nem."

Miért ne lehetne? A Szentírás is megteszi. Összemosni a Szentháromság személyeit ugyan úgy hiba, mint tagadni Őket.


"Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!"

Szent Pál doxológiájában is gyönyörűen megkülönbözteti a három isteni Személyt, nincs ezzel semmi baj.


Jézus maga is imádkozott az Atyához többször is.


Sőt a Szentlélekhez is lehet imádkozni, hiszen Ő is közben jár értünk az Atyánál:

"A Lélek azonban maga jár közben értünk, szavakba nem önthető sóhajtozásokkal."A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont jan. 1. 15:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én úgy képzelem el, hogy Ők hárman( Atya, Fiú, Szentlélek), mintha egy család lennének. És ugye az Atya, Ő lenne az apa így neki nagyon nagy ereje van, a Fiú és a Szentlélek pedig lennének a "gyermekei", akik ugyan olyan erővel bírnak.

A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont jan. 1. 15:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Javaslom neked is a fentebb linkelt oldalt.

A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont jan. 1. 16:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
szaja nevű felhasználó válasza:

Kedves Kérdező.

Teljes mértékben egyetértek veled, hiszen ez a lényeg, hogy Jézusban testet öltött az Isten. Azaz Isten megjelent köztünk testben, Jézus személyében. Azaz Jézus az Atya Isten akaratának a végrehajtója. Az Atya Istennek, Aki Szellem a fénylény és testi kinyilatkoztatása maga Jézus. Ezt jelenti az Istennel való egység, amiről Jézus sokat beszélt, amiért megh is akarták ölni, hisz egyenlővé tette magát az Élő Istennel.


Ezért Jézus a közbenjáró, mert Istent nem lehetett volna semmiképp megismerni, csak így, ha maga az Isten emberré nem vált, történetesen Jézus személyében. Ezért adatott Jézusnak az ítélet tétel is, mert emberré vált és nagyon is jól tudja milyen embernek lenni, így az ítéletei igazságosak.

Nem véletlenül mondja Jézus, hogy gyertek Én hozzám!

Aki az Élő Istent akarja követni, megismerni és szeretni, szolgálni és imádni, az mind Én hozzám jön. Mert akit az Atya vonz, az mind Jézushoz megy.

Ezért is van az a meghatározó kritérium, hogyha valaki nem vallja Jézust a testben megjelent Krisztusnak, azaz a testben megjelent Istennek az az illető nem Istentől van és nem az Övé, és nem ismeri Őt.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 45%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont jan. 3. 11:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Volt már ateista olyan súlyos, nehéz helyzetben, hogy Istent kérte (ha van) segítsen?
Kétségeim vannak, honnan tudhatom. Hogy helyesen imádom Istent, úgy tiz vallásal volt idáig érintkezésem, két éve komolyan veszem a hitemet, de mindennik mást mond, önmagát...
Nem erzem Isten szeretetet, mert az anyam a gyuloletevel meg akar olni. Nem tudok elkoltozni. En is kezdem gyulolni Istent, mas erzest mar nem is ismerek anyam miatt. Mit tegyek?
Hogy érti azt a biblia hogy aki valójában meglátja istent meghal mármint ember mert isten rettenetes ezt nem értem?
Szellemidézés módszerével meg lehet idézni Jézust, vagy más szenteket, esetleg Istent?
Ti nektek nem fő célotok megismerni Istent? Az Élő személyt szellemi lény szellemi lélekkel szellemi testtel egy hasonlat pont mint az anyalok ő is ilyen szellemi lény szellem...

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!