Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Szerintetek Jézust eretnekként elítélnék-e a mai keresztények a "nézetei" miatt?

Hiszen Jézus csupa olyan dolgot mondott és tanított, amit a keresztények régen és mai is "üldöznek".


pld.:

Jézus azt tanította: "Szeressétek ellenségeiteket."

Ezt a keresztények nem követik, sőt szerintük csak jogos önvédelemre kell hivatkozni és akkor már akár meg is lehet ölni az ellenségeiket. pld. Keresztesháborúk, a 30éves háború, vagy napjainkban a Jugoszláv háború, Ukrán háború stb.


Vagy Jézus szó szerint tanította Keresztelő Jánossal kapcsolatban a reinkarnációt.

A keresztények ezt is elvetik, és szerintük ezt nem is Jézus, hanem a sátán mondja.


Jézus a kicsiséget, szegénységet és kiszolgáltatottságot adta példaképül, és ezt is tanította.

A keresztények vezetői ennek ellenére püspöki palotákban laknak, arany korona, trón stb. ami ellentmond Jézus példa adásának. (Napjainkban a legdurvább uralkodás és lelki terror a J. Tanuknál figyelhető meg, a "vének" uralkodása a mezei hívek felett, de ugyan ez pepitában a szerzetes rendeknél is megfigyelhető)


Valamint Jézus tanításának és a páli teológiának (amire épül a kereszténység) alapvető ellentmondásai, ami valami elképesztő méreteket öltött, talán a HIT- gyülekezeténél domborodott ki ez a legjobban:


https://www.youtube.com/watch?v=SHFtaHMALDc&t=38s 2019. jan. 11. 14:08  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Kedves Kérdező!


A kérdésed két részre osztandó. Az első:

"Szerintetek Jézust eretnekként elítélnék-e a mai keresztények a "nézetei" miatt?" A válaszom: vsz igen.


A kérdésed második része alulinformáltságon alapuló sztereotípia+fröcsögés+történelemhamisítás érdektelen keveréke, amire nem kívánok reagálni.A válasz 58%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/15Időpont 2019. jan. 11. 14:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én a hülyeséget üldözném, te például kedves kérdező szaladnál a hülyeségeddel együtt.

A probléma az, hogy se a Szentírást nem ismered, se a történelmet, Jézustól is mindössze egyetlen félmondatot tudtál idézni.A válasz 46%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/15Időpont 2019. jan. 11. 14:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Ezt a keresztények nem követik, sőt szerintük csak jogos önvédelemre kell hivatkozni és akkor már akár meg is lehet ölni az ellenségeiket. pld. Keresztesháborúk, a 30éves háború, vagy napjainkban a Jugoszláv háború, Ukrán háború stb."


A keresztes háborúról van egyáltalán bármilyen ismereted? Vagy a többiről? Mert nekem úgy tűnik, hogy semmi. Már az állításod is hazugság.


"Vagy Jézus szó szerint tanította Keresztelő Jánossal kapcsolatban a reinkarnációt."


Nem tanított ilyesmit. De ha lett volna, akkor te idemásoltad volna, de mivel nincs, így megint csak a hazugság marad.


"A keresztények ezt is elvetik, és szerintük ezt nem is Jézus, hanem a sátán mondja."

Inkább az emberek állítják, akik nem hajlandóak elfogadni Jézust.


"Jézus a kicsiséget, szegénységet és kiszolgáltatottságot adta példaképül, és ezt is tanította."

Jézus elég módos volt, látva hogy még a ruhája is érték volt, ami miatt sorsot vetettek. Nem egy földönfutó ember volt, hanem egy szakember, mivel apja ács volt, ő pedig bűntelen, ezért kizárt, hogy élősködő lett volna 30 éves koráig a szülei nyakán. De ehhez gondolkodás szükséges és a Biblia ismerete.


"A keresztények vezetői ennek ellenére püspöki palotákban laknak, arany korona, trón stb. ami ellentmond Jézus példa adásának. (Napjainkban a legdurvább uralkodás és lelki terror a J. Tanuknál figyelhető meg, a "vének" uralkodása a mezei hívek felett, de ugyan ez pepitában a szerzetes rendeknél is megfigyelhető)"

Az első példa katolikus, a második pedig nem keresztény társaság. Látszik, hogy még ezekkel sem vagy tisztában. Hol van a többi felekezet?


"Valamint Jézus tanításának és a páli teológiának (amire épül a kereszténység) alapvető ellentmondásai, ami valami elképesztő méreteket öltött, talán a HIT- gyülekezeténél domborodott ki ez a legjobban"

Semmi ellentmondás nincs a kettő között. Nél gondolod, hogy inkább informálódnod kéne, fröcsögés helyett?A válasz 65%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/15Időpont 2019. jan. 11. 15:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ha Jézus tényleg visszatérne, a jelenlegi keresztény egyházak tűzzel vassal üldöznék őt, és ha tehetnék, ők maguk feszítenék keresztre.A reinkarnációval kapcsolatos részt idéznéd a Bibliából? Mármint amire úgy gondolod hogy arról van szó.A válasz 38%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/15Időpont 2019. jan. 11. 15:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Egy részük biztos elítélné, pl. a Jehova tanúi a mai napig nem tudnak mit kezdeni Jézusnak azzal a kijelentésével, hogy az "én testem VALÓBAN étel és az én vérem VALÓBAN ital." Mondván, hogy a vér fogyasztása a mózesi törvények szerint bűn, tehát Jézus biztosan nem úgy értette a valóban-t, hogy valóban... Bár kérdés, hogy a Jehova tanúi keresztények-e...

"Jézus a kicsiséget, szegénységet és kiszolgáltatottságot adta példaképül, és ezt is tanította."

Ezt így nem állítanám: "Legyetek okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok." A kicsiség, szegénység nem egy öncélú visszahúzódást jelent Jézusnál. Hanem hogy belül légy üres, légy kicsi, légy szegény lélekben, mert akkor leszel igazán gazdag és fogékony Istenre.

"A keresztények vezetői ennek ellenére püspöki palotákban laknak, arany korona, trón stb"

Erre csak azt mondom, hogy belelátsz te a trónus és a püspöki paloták mögé is? Nem egy pápa volt, aki igen: hivatalos reprezentációkon pápai ornátusban, hordszéken ült. Közben meg magánemberként egy fadeszkán aludt. Vagy vezeklőövet hordott a ruhája alatt (most lehet vitatkozni a vezeklés szükségességéről is, de ezzel azt akartam mondani, hogy szétválik a hivatali tisztség és a magánember).A válasz 51%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/15Időpont 2019. jan. 11. 15:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szinte biztos, mivel Jézus EREDETI tanaiból szerintem nagyon kevés került a Bibliába.

Ugye ő nem írta le, csak a tanítványai, néhol igen erősen átértelmezve.A válasz 19%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/15Időpont 2019. jan. 11. 16:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kérdező, akartam válaszolni a pontjaidra, de annyira kevered a szezont a fazonnal, hogy nincs kedvem regényt írni...


Három dolgot viszont szeretnék leszögezni:

-Nem örülünk a háborúknak, a keresztes háborúknak se, meg modern háborúknak se.

-Mit jelent a szeretet? Mindent eltűrni? Valószínűleg nem, mivel Jézus volt hogy korbáccsal kergette el a kufárokat a templomból.

-Illés nem reinkarnálódott. Lukács 1:17-ben azt mondja Jézus hogy Keresztelő János Illésnek a "lelkével és erejével" jön. Ebbe reinkarnációt belemagyarázni szándékos félremagyarázás, pláne hogy az akkori zsidók még csak nem is hallottak róla. Ilyen torz magyarázatok születnek amikor nem vesszük figyelembe a történelmi meg kultúrális környezetet.A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/15Időpont 2019. jan. 11. 16:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ne a vallásban keresd a hibát hanem az emberekben. A biblia sehol sem ír olyat, hogy öljünk vagy hazudjunk a hitt nevében.

A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/15Időpont 2019. jan. 11. 19:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ahogyan előre gondoltam, keresztény vallásúak nagyon negatívan viszonyulnak Jézus tanításaihoz, és helyette ált. Pálra hivatkoznak. Ezt már sokszor megfigyeltem, hogy akik Jézus tanítását szeretnék „kimagyarázni”, más értelmezést adni neki, azok szinte mindig Pálra hivatkoznak. :) Ezt főleg a HIT - gyülekezeténél lehet a legjobban tapasztalni, hogy pld.: "Jézus él halleluja", de hogy ki is igazából Jézus, fogalmuk sincs.Kérdésként azért ilyenkor felmerül bennem, hogy tekinthető-e egy hagyományos keresztény vallású, Jézusi embernek is? Szereintem nem, mivel vallásosnak lenni, és Jézusinak is lenni, az nem ugyan az. Jézust olyan mélyen vallásos emberek adták keresztre, akik hittek Istenben. Jézusról pedig kiderítették, hogy nem volt vallásos, hisz ahol csak lehetett a vallási előírásokat megszegte (nem mosott kezet étkezés előtt, a szombati napot nem tartotta meg, a népét pedig arra akarta rávenni, hogy szeressék a rómaikat, a pogány megszállókat stb.)#4Jézus egyértelműen és szó szerint tanította a tanítványait a reinkarnációról:Máté11.12. (És) Bemerítő János napjaitól fogva mostanáig az Egek (Istenének) királyi uralma erőszakot szenved és az erőszakosok ragadják el (azt),

Máté11.13. mert minden próféta és a törvény Jánosig ezt jövendölte,

Máté11.14. és ha el akarjátok fogadni: Ő maga Illés, akinek el kell jönnie.

Máté11.15. Akinek füle van, hallja meg.


Máté17.10. és megkérdezték Őt a tanítványok, ezt mondták: miért mondják tehát az írástudók, hogy előbb Illésnek kell eljönnie ?

Máté17.11. Jézus pedig válaszolt, ezt mondotta nekik: Illés ugyan eljön és helyreállít mindent,

Máté17.12. de mondom nektek, hogy Illés már eljött, de nem ismerték fel őt, hanem azt tették vele, amit akartak, így az Emberfia is szenvedni fog tőlük.

Máté17.13. Ekkor megértették a tanítványok, hogy (baptista) Bemerítő Jánosról mondta ezt (beszélt) nekik,Szerintem ezen szavak egyértelműek azok számára, „akinek van rá füle”, akinek pedig nincs, azokkal nem szeretnék vitatkozni, mindeki abban hisz amiben akar, a lelke rajta. De, hogy Jézus ezt mondta a reinkarnációval kapcsolatban K. János példáján keresztül az egyértelmű!

De számomra az a legdöntőbb, hogy az az istenkép amit Jézus bemutatott nekünk embereknek, az egy olyan szerető Isten, aki nem büntetné örök kárhozattal a saját gyermekét, mert valamit elszúrt. Hanem ahogyan ezt Jézusnál is láttuk, az Isten mindig biztosít egy új lehetőséget azok számára akik szeretnének megjavulni. Tehát örök kárhozat az van, de nincs örök kárhozott. Mint ahogyan börtönök is mindig lesznek, de aki megbánja a gonoszságát az szabadul, ha lefizette az árát. Mt. 18.34# 9/15Időpont 2019. jan. 11. 19:36 Privát üzenet
Rejtvényjáték 728x90

Szerintem balgaság összemosni és egyként emlegetni , az ókori Krisztusi vallást , ami valóban a szeretet vallása volt és a mostani , illetve a középkori , elnyomó , háborúskodó , világi egyházat( világi alatt értem az egyházi lepel alatti politizálást, inkvizicio stb.).

az idők folyamán olyan szinten elkorcsosult az eredeti mondanivaló, hogy igen, valószínű, ha ma nem is de mondjuk a középkorban igenis maglyahalált halt volna Jézus.A válasz 34%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/15Időpont 2019. jan. 11. 19:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Keresztények miért fogadják el az evolúciót amikor semmilyen szinten nem egyeztethető a bibliai teremtéssel?
Vallásos keresztények szerint a hithű muzulmánok hova jutnak haláluk után?
Ők jó "keresztények"?
Az elhízástól miért nem zárkóznak el a keresztények?
A keresztények mit gondolnak a névváltoztatásról?
Katolikus és ortodox keresztények: meglátásotok szerint mennyi a valóságalapja az Exodusnak?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból

ArgumCity 728Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!