Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés
enkidu nevű felhasználó kérdése:

"Mindazok, akik előttem jöttek, tolvajok és rablók. " Pontosan hogyan értette Jézus ezt? Kire, kikre? Csak arra a kultúrkörre vonatkoztatta ezt, vagy akár a teljes földre évszázezredekre visszamenőleg és globálisan? Azaz minden vallásra értette?


Keress kérdéseket hasonló témában: Jézus

  jan. 12. 14:33  Privát üzenet  

A válaszok
Ezzel azt akarta mondani, amit minden vallásalapító Jézus előtt és után is, vagyis hogy ne higgyetek azoknak akik előttem mondtak valamit mert én mondom a tutit!

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/5Időpont jan. 12. 14:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Jézus ezt azzal összefüggésben mondta, hogy Ő az első és egyetlen valakinek a szívében, vagy ha nem, akkor Ő ott sincs. Mivel Jézus nem olyan Isten, akit bárkivel is "sorba" lehetne állítani, vagy első és egyetlen, vagy ott sincs."Van egy nagyon lényeges különbség az Én tanításom és a többi tanítás között!

Ez pedig az, hogy amit Én Jézus tanítottam nektek, azt nem tükör által, homályban tanultam meg, hanem színről színre láttam és hallottam, tehát tapasztaltam mindazt az Atyánál, amit elmondtam nektek. Akik előttem jöttek és utánam jönnek, még akkor is, ha a legjobb szándék vezeti is őket, de nem azt tanítják, amit Én, ezek Hozzám képest tolvajok és rablók! Senki nem jut az Atyához, csak Én általam! (János 14:6)


Bármilyen szent legyen valaki és bármilyen okos, ha igazat akar képviselni, akkor be kell látnia, hogy sokszor és sokat tévedett elmúlt életében, és ennek a jövőben is ki van téve. Tehát mindig készen kell állnia a megtérésre, a pályamódosításra. Én vagyok az egyedüli a világon, akinek soha nem kellett megtérnie! És akihez mindenkinek meg kell térnie, ha üdvözülni akar! Újjászületni csak Általam, Velem és Bennem lehet. E nélkül nincs üdvösség! (János 3:3)

Akkor jó az istenképed, ha megegyezik a tékozló fiú atyjának képével! Ha megegyezik az Én életemmel! Aki engem lát, az látja az Atyát! Én és az Atya EGY vagyunk! "

Jézus; A HANG - könyv 1624A válaszíró 21%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/5Időpont jan. 12. 16:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A vers megmagyarázza saját magát.

(János 10:7–10) 7 Jézus ezért ismét szólt: „Bizony, bizony mondom nektek, én vagyok a juhok ajtaja. 8 Mindazok, akik helyettem jöttek, tolvajok és rablók, de nem figyeltek rájuk a juhok. 9 Én vagyok az ajtó; aki rajtam keresztül lép be, megmentésben részesül, és be- és kijár, s legelőt talál. 10 A tolvaj nem egyébért jön, mint hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen, éspedig bőséggel.


A pásztor a nyájat egybe tereli, egy akolba. ez az egységet jelenti, és nem a megosztottságot.


Figyeljük meg, hogy Jézus nem „ajtónállóról” beszél önmagával mint „ajtó”-val kapcsolatosan. Nem beszél egy úgynevezett „Krisztus helytartójáról”, valamiféle vallási szekta fejéről, aki azt állítja magáról, hogy csalhatatlan.

Ez nem hagyja ki a számításból, hogy amikor Jézus hosszan prófétált a ’jelenléte jeléről és a dolgok rendszerének a végéről’, igenis előre bejelentette a „hű és értelmes rabszolgát”, akit az ő Ura ’kinevez. . . . összes javai fölé’

Ez a kinevezés azonban nem jelenti azt, hogy ez a „rabszolga” osztály Jézus „ajtónálló”-ja.

Megmentésüket a mennyei örökségre nem Krisztus valamilyen helytartójának, hanem annak köszönhetik, aki „a juhok ajtaja”.

Az eredeti görög nyelven a János 10:11-ben azt láthatjuk, hogy a névelő egy melléknév előtt szerepel. Szó szerint a vers így hangzik: „Én vagyok a pásztor, a jó”. Ez nyomatékosabb, mint az, hogy „én vagyok a jó pásztor”.A válaszíró 21%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/5Időpont jan. 12. 17:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Jézus korában várták a messiást, többen is felléptek ilyen igénnyel. Lázadásokat vezettek a rómaiak ellen.

A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/5Időpont jan. 12. 19:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
szaja nevű felhasználó válasza:

Jn.10,8.Mindazok, a kik előttem jöttek, tolvajok és rablók: de nem hallgattak rájok a juhok.


A messiás várás régtől fogva, kezdettől fogva létezett.

Jézus előtt is voltak, akik próbálkoztak a Messiási szerep betöltésével. Ma úgy hívják és úgy nevezik őket, hogy hamis tanítók, hamis próféták, hamis apostolok stb.


A lényeg, hogy akik Istent és az Ő igazságát keresik, azok nem hallgatnak a hamisság beszédére. Ezt pedig mindenre és mindenkire lehet vonatkoztatni.A válaszíró 45%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/5Időpont jan. 13. 21:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Szerintetek mi történne ha Jézus Krisztus az Úr összeveszne az Atyával?
Jézus Krisztus ha Istenként lejönne közénk mire lenne képes?
Honnan tudom hogy a Szentlélek mit mond nekem?
Jézus keresztre feszítve valóban miért a kereszténység jelképe?
Akik Jézus születése előtt éltek, ők mind a pokolba kerültek?
Ez Szent Lélek káromlás lenne?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!