Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Jézus tartotta-e a szombatot?

Az egyik közösségben azt mondták, hogy ebben nem kell őt követnünk, ami furcsán hangzott kicsit. A Bibliában az van, hogy szombatonként zsinagógába járt. Tudom, hogy a zsidók fölösleges szombati szabályait Jézus nem tisztelte, de elvetette az egészet? Miért járt akkor zsinagógába, meg miért nevezi magát a szombat urának, meg miért mondja, hogy imádkozzatok, hogy futásotok ne szombatnapon legyen? A közösségben nem kaptam ezekre kielégítő választ. Segítsetek

Keress kérdéseket hasonló témákban: Jézus, szombat

 2019. jan. 12. 15:58  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

1.

Lőn pedig a húsvét szombatját követő második szombaton, hogy a vetések között méne által és az ő tanítványai gabonafejeket szaggatván és azokat kezeikkel kimorzsolván, ettek.

2.

Némelyek pedig a farizeusok közül mondának nékik: Miért cselekszitek azt, a mit szombatnapokon nem szabad cselekedni?

3.

És felelvén Jézus, monda nékik: Nem olvastátok-é, mit cselekedett Dávid, mikor megéhezett ő és a kik vele voltak?

4.

Mi módon ment be az Úrnak házába és vette el a szent kenyereket és ette meg és adott azoknak is, a kik vele voltak, a melyeket pedig nem szabad megenni, hanem csak a papoknak?

5.

És monda nékik: Az embernek Fia ura a szombatnak is.

6.

Lőn pedig más szombaton is, hogy ő a zsinagógába méne és taníta, és vala ott egy ember, a kinek a jobb keze száradt volt.

7.

Az írástudók és farizeusok pedig leselkedének ő utána, ha vajjon gyógyít-e majd szombatnapon, hogy vádat találjanak ellene.

8.

Ő pedig tudván azoknak gondolatait, monda a száradt kezű embernek: Kelj fel és állj elő! És felkelvén, előálla.

9.

Monda azért nékik Jézus: Valamit kérdek tőletek: Szabad-é szombaton jót tenni, vagy rosszat tenni? az életet megtartani, vagy elveszteni?

10.

És körültekintve mindnyájokon, monda az embernek: Nyújtsd ki a kezedet! Az pedig úgy cselekedék, és keze oly éppé lőn, mint a másik.A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/14Időpont 2019. jan. 12. 16:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem.

Addig tartotta meg, amíg, lenem zárta az ó szövetséget, és új szövetséget kötött az emberekkel, vagy a tanítványaival.

A szó szerinti sabbatnap, melynek az volt a szerepe, hogy megnyugvást hozzon az izraelitáknak a munkáiktól, „az eljövendőknek árnyéka [volt], a valóság azonban a Krisztusé”

Az ’eljövendőkkel’ kapcsolatosan van egy sabbat, amelynek Jézus az Ura. Krisztus ezer évig fogja uralni a földet mint uraknak Ura

A földi szolgálata alatt Jézus a legkiemelkedőbb csodái közül néhányat sabbaton vitt véghez

Ez nyilvánvalóvá tette, hogy milyenfajta megnyugvást fog hozni, mialatt szellemi és fizikai értelemben vett tökéletességre juttatja az emberiséget a közelgő millenniumi uralma idején. Így ez egy olyan időszak lesz, mint a sabbat, vagyis nyugalom az egész emberiségnek és a földnek (Je 21:1–4).


Valamint arra is utal:arra használta fel a sabbatot, hogy égi Atyjától kapott feladatát végezze, például betegeket gyógyítson.Jézus tudta, hogy a mózesi törvény a sabbatra vonatkozó rendelkezéseivel együtt „az eljövendő jó dolgok árnyéka”A válasz 35%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/14Időpont 2019. jan. 12. 16:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Mivel Jézus zsidó volt, természetesen tartotta a szombatot. A "szombat ura" nem más, mint Isten, mivel Isten rendelte el a zsidóknak a szombat megtartását a kivonulás emlékére. Tehát Jézus ezt jelentette ki akkor. Nem véletlen, hogy a farizeusok többször is istenkáromlónak nevezték Jézust.

Mivel Isten a zsidóknak rendelte el a szombat megtartását (mint írtam, a kivonulás emlékére), ezért a keresztényekre ez nem vonatkozik. A keresztények számára az Úr napja a vasárnap, amikor Krisztus megdicsőült, a keresztények a vasárnapot tartják kezdetektől fogva.A válasz 38%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/14Időpont 2019. jan. 12. 16:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A tél, és a szombat, valaminek a végét jelzi.

az egyik a hét végét, a másik az év végét.


A versben meg is magyarázza:

ne télvíz idején következzen be; mert azok a nyomorúság napjai lesznek, amilyenek nem voltak a teremtés kezdetétől fogva, amelyet Isten teremtett addig az ideig és nem lesznek újra.


Ne halogassuk az utolsó pillanatra, hogy megváltozzunk, vagy hogy helyesen éljünk, a bibliában lefektetett alapelvek szerint. Már most, összhangban kell élnünk a Biblia igazságaival.

Ezekben az abnormális időkben senki sem számíthat arra, hogy normális életet éljen. A bölcsesség útja ma azt kívánja tőlünk, hogy Isten királyságának az oldalára meneküljünk, és ott maradjunk, valamint önfeláldozó életet éljünk a királyság-érdekeket első helyre helyezve.

(Máté 6:33) 33 Így tehát továbbra is keressétek először a királyságot és az Ő igazságosságát, és ezek az egyéb dolgok mind megadatnak nektek ráadásként.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/14Időpont 2019. jan. 12. 16:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Jézus a szeretetének kifejezésképpen, gyakran megszegte a szombatot. Igen, mivel Jézus Ura a szombatnak és nem pedig a szolgája. A szombat van az emberért, és nem az ember a szombatért. Mivel a zsidók ezt fordítva gondolták, és sok szeretetlenséget elkövettek a szombatra hivatkozva, ezért Jézus cselekedeteivel ezt is korrigálta, de nem szüntette meg!"Engem Jézust is gyakran vádoltak azzal, hogy megszegem a zsidóknál törvényben előírt szombat megünneplését. Valóban megszegtem, valóban fontosabbnak tartottam a szeretet cselekedeteit, mint a szombat megülését! Ki is fejeztem ezekkel a szavakkal: „Az Emberfia ura a szombatnak is!” (Márk 2:27-28)


"Az, aki vállalja azt a gondolkodásátalakítást, amelyet Én, Jézus, már nyilvános működésem kezdetén kértem tőletek (Márk 1:15), nem teszi főhelyre sem a szombat, sem a vasárnap megszentelését, mert az Emberfia ura ezeknek, és nem szolgája (Máté 12:8 / Márk 2:28 / Lukács 6:5)! Minden ESZKÖZ az ÚT vállalására. Én, Jézus, sem a szombattal, sem a vasárnappal, hanem az Általam elmondott és elétek élt ÚTTAL azonosítottam magamat (János 14:6)! "


Jézus; A HANG - könyv 4119A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 24%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/14Időpont 2019. jan. 12. 16:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Focikatalógus 728x90
Mikor tanította volna a zsidókat, ha nem szombaton a zsinagógában? Persze, hogy odament szombaton, mivel csak akkor és ott tudott hozzájuk szólni. Mellesleg zsidó volt, a szombat pedig zsidó törvény, biztos vagyok benne, hogy tartotta. De csak haláláig, mert meg is lett mondva, hogy nem a törvény visz az üdvösségbe. A halála utána megnyílt a menny. Ha a szombat adná az üdvösséget, akkor nem kellett volna Jézus Krisztus áldozata.

A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/14Időpont 2019. jan. 12. 17:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszi a gyors válaszokat!


Nem vagyok adventista, és én sem gondolom, hogy a szombat miatt, vagy azért mert a szeretet törvényét (ami amúgy szintén mózesi törvény 5Móz6) betöltöm, szóval hogy a törvény cselekedete miatt van az üdvösség.


Csak szeretném az Urat követni. És igazából nem érzem úgy, hogy ha szombaton Jézus (vagy Pál apostol) szombati szokását utánzom, akkor vétkeznék. Nekem úgy tanították, hogy a bűn az a törvényrontás, az Isten szeretete meg a parancsainak megtartása (1Ján5:3).


Van akkor olyan parancs, hogy ne tarts szombatot? Csak Istennek szeretnék tetszeni a Fia és az apostolok lábnyomain való járással és nem akarok vétkezni.


Ha valaki tud erről valamit, írjon! (Ne harapjátok le a fejem, csak mert makacs vagyok kicsit :) )# 7/14Időpont 2019. jan. 12. 17:33 Privát üzenet
KZitus nevű felhasználó válasza:

Szia

Itt olvashatsz róla részletesen, de kérlek az ÖSSZES bibliai idézetet olvasd el, mert csak akkor érted meg a sabbat jelentőségét: azt, hogy miért adta Isten, és meddig kellett megtartani.

[link]

Krisztus is beszékt róla eléggé bőségesen.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/14Időpont 2019. jan. 12. 18:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KZitus nevű felhasználó válasza:

Egyébként igen, az elete egy részében Jézus megtartotta, hiszen betölteni jött a Törvényt.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/14Időpont 2019. jan. 12. 18:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90
Ha te szombatot akarsz tartani, mert szükségét érzed a zsidó törvénykek betartásának, akkor tedd azt. De ha te szükségét érzed a zsidó törvények betartásának, akkor az ÖSSZESET tartsd be, ahogy Jézus tette és ne válogass.

A válasz 37%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/14Időpont 2019. jan. 12. 19:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ki tartotta az első magyar nyelvű misét Veszprémben a Nagytemplomban?
Egyesek szerint, mièrt kell a szombatot, megtartani ès böjtölni?
Miért tanítják azt az adventisták, hogy aki nem tart szombatot, az nem üdvözül és nem keresztény? Milyen bibliai igékre hivatkoznak ennél a kijelentésnél?
Honnan tudhatja az ember, hogy már ebben az állapotban "él", a bűnei miatt, amiket annyiszor választott a jó, az Isten helyett, annak ellenére, hogy kereszténynek tartotta magát...
Jézus milyen nyelven tartotta a beszédeit, tanításait?
Mi volt Jézus üzenete az embereknek? És Istent nem csak egy elvont dolognak tartotta? Tehát nem lehet, hogy nem így képzelték el, mint ma? Szerintetek ez az egész nem csak valami...

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból

ArgumCity 728Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!