Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

A hét szentségből melyik kettőt tartják a protestánsok?


  jan. 17. 17:11  Privát üzenet  

A válaszok
Kolompár Achillesz nevű felhasználó válasza:

Keresztség, Oltáriszentség.

A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/9Időpont jan. 17. 17:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mint megtudtam, vannak olyan protestánsok, amelyek egyiket sem. A keresztséges és az úrvacsorát csak olyanok tartják, mint a reformátusok, evangélikusok, metodisták, sok szektás felekezetnél egy szentség sincs. Talán érdekesség, hogy az anglikánoknál meg 3 szentség van, a gyónás is az náluk.

A válasz 42%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/9Időpont jan. 17. 17:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mi az a szentség? Szükséges az üdvösséghez? Ha egy baba az erdő mélyén születik és meg is hal azonnal és semmiféle szentséget nem vesz magához, akkor ő a pokolra kerül? Vagy hogy képzelik ezt el a katolikusok? Ha a mennybe, akkor rá más szabályok vonatkoznak, mikor ki van jelezve, hogy mindenkinek ugyanaz a lehetősége van? Nagyon morbid ám ez.

A válasz 25%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/9Időpont jan. 18. 05:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Szükséges az üdvösséghez?"

A Szentírás szerint szükséges, maga Jézus beszél erről. Persze én elfogadom, hogy sokan nem hisznek Krisztusban. Egy hitetlent, mint te, szerintem más mércével fog Isten megítélni, mint egy hívőt.

"Aki pedig nem ismerte, és úgy tette azt, amiért büntetést érdemel, kevesebb verést kap. Mert attól, akinek sokat adtak, sokat fognak követelni, és attól, akire sokat bíztak, többet fognak számon kérni."


Hogy egy csecsemőt kárhoztatni próbálsz az egy kicsit abszurd dolog szerintem. Még az ókori és középkori teológusok szerint is csak a limesbe kerültek és nem a pokolra, ahol természetes boldogságban élhettek. Igazából ez protestáns szempontból lenne érdekes kérdés, mert szerintük aki nem hisz, az nem üdvözül, egy csecsemő pedig nem képes hinni még. A katolikusok ezzel szemben megengedőbbek, szerintük a csecsemő korban elhunytaknak is van reménye az üdvösségre.

[link]A válasz 36%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/9Időpont jan. 18. 09:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Pont, hogy szerintünk üdvözül a csecsemő és nem kerül olyan helyre, ami nem is létezik, csak kitalálta a katolikus egyház. Mert Isten igazságos és nem kér semmiféle emberek által kitalált szentség vételéből.

A válasz 25%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/9Időpont jan. 18. 11:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Felesleges szidalmaznod és vádolnod a katolikusokat, olvasgasd Kálvin vagy Luther munkásságát. Ők is alátámasztják az Egyház álláspontját.

Azt pedig, hogy Isten mit vár el, hagy meg számára, Jézus elég egyértelműen kérte, miért akarod felülbírálni?A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/9Időpont jan. 18. 11:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

hadd álljon itt egy csecsemők üdvösségével kapcsolatos protestáns keresztény álláspont:


[link]


Röviden: felelős döntéshozásra képes kor előtti elhalálozás esetén a gyermekek automatikusan a mennybe kerülnek a keresztény (protestáns) álláspont szerint.


A kérdésre válaszolva: az igazi keresztények az Isten Beszédének, illetve ezzel harmóniában lévő Isten Szent Lelkének vezetése szerint élnek (nem pedig a pápista dogmatikát követik).


Van egy nagyon jó könyv a hét szentségről:


A tények tükrében: A római katolicizmus


A keresztény szerző végig tárgyalja a hét szentség gyakorlatát, összevetve azt a Szentírással. Tanulságos könyv, érdemes elolvasni!


[link]A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 24%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/9Időpont jan. 18. 11:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Egyetértek az előttem szólóval: olyan helyre nehezen kerülnek a csecsemők, ami nem is létezik! A pápisták azért találták ki a purgatoriumot, hogy onnan jó pénzért árult misén "kiszabadítsák" az "oda kerületeket", vagyis a gyászoló rokonok lenyúlása, hasonlít a búcsúcédula üzlethez.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 24%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/9Időpont jan. 18. 12:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mondjuk a pénz lenyúlásában a némethsanyisták járnak az élen, de a purgatórium miként kapcsolódik a kérdéshez? Én legalább a kérdésre válaszoltam, szerintem elég korrekt módon, amiért mondjuk kaptam is lepontozást alaposan. Te csak a katolikusokat gyalázni, rágalmazni és offolni jöttél ide.

A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/9Időpont jan. 18. 12:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Protestánsok! Mit szerettek a katolikus egyházban?
Protestánsok is szoktak keresztet vetni?
Azok a protestánsok, akik gyűlölik a katolicizmust, miért fogadják el a Bibliát?
A protestánsok használják a keresztet mint szimbólumot?
Mi a véleményetek az ilyen stílusú vallási zenéről? Szeretnétek, ha több ilyen ének lenne a templomban nálatok? Mennyire befolyásol a döntésetekben és véleményetekben az, hogy...
Hollandiában miért a protestánsok vannak többségben a katolikusokkal szemben?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!