Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés
Potyondi Gergely nevű felhasználó kérdése:

Hit Gyülisek és Reformátusok szerint Isten miért hagyta hogy a Katolikus vallás ennyire elterjedjen?

Amikor a bábeli tornyot építették akkor közbeavatkozott.

Ha valaki hidrogénbombával felrobbantaná a földet akkor is közbeavatkozna.

Szerintem ha a világon minden ember egy hamis vagy bálványozó vallást követne akkor is közbeavatkozna.

Nagyon nehéz nekem elhinni hogy Isten azért küldte volna el a Fiát a földre hogy Luther Mártontól vagy Németh Sándortól kezdjenek az emberek Üdvözülni.


Abban viszont szinte biztos vagyok hogy normális esetben a Reformátusok is és a Hit Gyülisek is elkerülik a poklot, úgy hogy senkinek se inogjon meg a Hite.


Nem akarom támadni egyik felekezetet sem, mert Jézus is megmondta hogy ne ítélkezzünk, és nagyon is tiszteletben tartom hogy a többségük nagyon jó Keresztény. Egyszerűen csak érdekel hogy Luther Márton, Németh Sándor és ti mit válaszolnátok.Keress kérdéseket hasonló témákban: Hit Gyülekezet, református, katolikus, Isten, keresztény, pokol, Jézus

  márc. 15. 20:33  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Református vagyok, de nem tudom, hogy mi a baj a katolikus vallással.

A válasz 86%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/15Időpont márc. 15. 20:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Luther, mint ágostonrendi szerzetes látta a hibákat, és azt kívánta orvosolni a reformjával.

(a hitgyülinek politikai indíttatású az alapítása (az alapvetően és rejtetten magyar- és keresztényellenes szdsz munkálta ki, ott egész másról van szó)A válasz 56%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/15Időpont márc. 15. 20:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
ssaa nevű felhasználó válasza:

Nem vagyok katolikus, de miért kellett volna beavatkoznia Istennek? A keresztény és keresztyén vallások is ugyanazt az egy Istent imádják. Akkor mi és hol a baj? Semmi bajom nincs a tőlem eltérő vallásúakkal, sőt sok a barátom közülük.

A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/15Időpont márc. 15. 20:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A felvetett kérdést sokkal inkább csak a resztoránus felekezeteknek kellett volna címezned, ilyen például a Jehova tanúi, az általad is említett hitgyülisek, a mormonok, a nazarénusok, az adventisták, stb...

A reformátusok (vagy ha már Luthert is felhoztad, az evangélikusok) nem tekintik a katolicizmust Isten csapásának. Például Luther kezdetben az Egyházat akarta megreformálni és nem az Egyházzal akart szakítani, csak szerencsétlenül lett kezelve az egész helyzet. Sőt számos pontját megvizsgálta az Egyház és nem csak helyesnek találta, de a szerint változtatott.A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/15Időpont márc. 15. 21:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
kzs nevű felhasználó válasza:

@ 2-es

Ezt írod: "(a hitgyülinek politikai indíttatású az alapítása (az alapvetően és rejtetten magyar- és keresztényellenes szdsz munkálta ki, ott egész másról van szó)" --> nagggyon jóóóóó... már rég röhögtem ekkorát!

--------------

@ kérdező


Azért, mert abban a korban élünk, hogy Isten mindent megenged (beleértve az Istentisztelet bármely módját), de nem mindent fogad el.A válasz 14%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/15Időpont márc. 16. 00:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
imakommandós nevű felhasználó válasza:

Sziabia


A reformátorok nem fogadták el a Katolikus egyház apostoli tekintélyét, és igaz, hogy nem rendelkeznek a protestánsok azóta sem szervezeti központtal, de a korai egyházra sem volt ez annyira jellemző. A reformáció legfontosabb célja mindig az volt, hogy szétválasszák a tradiciókat a Bibliától. A kérdésedre Jézusnak egy mondatát idézném: " Ján 4:23 De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.

Ján 4:24 Az Isten lélek: és akik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják."


Amikor Jézus ezt mondta, bár nem volt Izraelben bálványimádás, de vallási szinkretizmus az volt bőven, és pont egy olyan pogány asszonynak mondta ezt aki szamáriai volt és teljesen más Istentiszteleti módot követett mint a zsidók. Amikor prófétának ismerte fel Jézust ez az asszony akkor egyből egy teológiai kérdést szegezett neki. Erre mondta neki ezt az idézetet Jézus. Nézd meg, nem ledorongolta, hanem nagyon is tiszteletben tartotta az asszony vallási meggyőződését. Úgy gondolom Isten mindenhol vizsgálódik, még a hamis vallásokban is, és aratni valót keres. Azt is gondolom, hogy nincs tökéletes felekezet vagy egyház ami üdvözitene, csupán kategóriák vannak. Vannak hamis egyházak amik hatástalanok és a természetfölötti világban nem Istenhez hanem az ellenségéhez vezetnek. Vannak kevésbé hatásosak, és viszonylag hatásosak. Jézus azt mondta, hogy a fát a gyümölcsökről vizsgáljuk meg és ne arról, hogy kivágja e valaki vagy sem. Az egyhazakat a gyümölcsökről is meg lehet ismerni, hogy milyen szellem müködik benne. Egy idén megjelent 500 oldalas tényfeltáró könyv szerint a vatikáni klérus kb 80%-a homokos. Nem látom esélyét, hogy meg tudna reformálódni a hamis tradicióktól és az erkölcsi elvilágiasodástól a Katolikus egyház. Mindenki tisztelje úgy Istent ahogy akarja, imádkozzon ahhoz akihez akar, de az új bort nem töltik ó tömlőkbe. Ahol erkölcsi és szellemi megújjulás van, és a bibliai igazságok alapján követik Jézus Krisztust, oda töltik az új bort, oda jön a SzentLélek. Én is amondó vagyok ne inogjon meg senki hite, az enyém biztos nem fog. Nem tartom a raformációt meg a protestánsokat felsőbbrendűnek, csupán olyan szellemi mozgalom amely azért akart függetlenedni mert nem halgathatta el a teológiai különbségeket és nézeteltéréseket. Ez a feszültség a történelmi és a modern kori protestantizmus között is már fennállna mivel ez a mozgalom állandóan fejlődik.A válasz 43%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/15Időpont márc. 16. 05:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Miért kellett volna közbeavatkoznia? Mind keresztény vallás.

Én JT.voltam,most katolikus vagyok,de semmi bajom nincs ezzel a vallással,nagyon szeretemA válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/15Időpont márc. 16. 06:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mert a lényeg Jézus, nem pedig szokásrendszer.

A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/15Időpont márc. 16. 07:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kedves Kérdező,


Isten miért engedte, hogy a farizeus vallás ennyire elterjedjen a zsidóságon belül? Az Írásokat elhomályosították a saját rendeléseikkel és emberi hagyományaikkal, Jézus rengeteget vitatkozott velük, az ördög fiainak nevezte őket, lásd János evangéliuma.

Miért hagyta ezt Isten?

A Római Katolikus Egyházzal ugyanez a baj, mint a farizeus vallásfelekezettel, az utóbbiról Jézus véleménye egyértelműen benne van az evangéliumokban.


Jézus azt is tanította, hogy keskeny út vezet az igazságra, a tömeg a széles úton halad. Isten miért engedi ezt? Miért nem robbantja fel a széles utat? A farizeus vallást? A drogos fesztiválokat? A meleg fesztiválokat?A válasz 37%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 24%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/15Időpont márc. 16. 10:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Isten miért engedte, hogy a kiválasztott népe, a zsidók Babilonban rabságba kerüljenek, és Jeruzsálemet lerombolják?


Ha Isten valamilyen okból engedte a zsidók babiloni fogságát, akkor elképzelhető, hogy a kereszténységnek is engedhet egy babiloni fogság korszakot. Luther Mártonnak ez volt a véleménye, hogy a katolicizmus a kereszténység babiloni fogsága:


[link]A válasz 21%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 24%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/15Időpont márc. 16. 10:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mi az az istentisztelet?
Hívő emberek, miért hisztek Istenben? Ateisták, milyen érveitek vannak Isten létezésével szemben?
Isten miért kivételezett Ábellel ha tudta hogy ez csak vitát fog szülni kettőjük között?
Hogyha idáig nem foglalkoztam vallással, hittel, hogyan kezdhetek el hinni Istenben?
Hogyan működik a templomba járás menete?
Szerintetek ez lehet valami sors szerű vagy isteni rendeltetés esetleg próba tétel?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!