Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a Jelenések 16:10,11?

Mit jelent a Jelenések 16:10,11?

Figyelt kérdés
Az ötödik kiöntötte csészéjét a vadállat trónjára. Erre elsötétült a királysága, és az emberek kezdték a nyelvűket harapdálni fájdalmukban 11 mégis káromolták az ég Istenét fájdalmaik és fekélyeik miatt és nem bánták meg amit tettek.

#bűn #fekélyeik.
2019. márc. 20. 17:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%
Tisztelt Jehova Tanúja! Neked kellene a legjobban tudni hogy mit jelent ez. Az Új világ fordításból idéztél. Nem gondolod azt, hogy ahelyett, hogy itt teszel fel olyan kérdéseket, amivel csak Jehova Tanúi foglalkoznak, ahelyett az embereket kellene személyesen felkeresned és Krisztusi alázattal beszélni velük Isten szándékáról?
2019. márc. 20. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
34%

A vadállat a Bibliában a politikai rendszert, Sátán rendszerét jelenti

A Biblia feltárja az igazságot a vadállat királyi hatalmáról, amikor azt mondja, hogy „a vadállat a sárkánytól kapta erejét és trónját, s nagy hatalmat is”


Egy picit időzzünk el itt azon, mielőtt a válszt megkapnánk, hogy amikor Jézust Sátán megkisértette, megmutatta neki a világ összes királyságát, és felkínálta neki „mindezt a hatalmat és ezek dicsőségét”. De volt egy feltétel: Jézusnak előbb imádatot kellett bemutatnia Sátán előtt


Gondolod, hogy a világ kormányzatainak kisebb árat kell fizetniük a hatalmukért? Egyáltalán nem! A Biblia szerint Sátán e világrendszer istene, tehát akár tudatában vannak a nemzetek, akár nem, neki szolgálnak


Ez a helyzet a jelenlegi világrendszer felépítéséből is látszik, ugyanis a világ szűklátókörű nacionalizmusra, gyűlöletre és önzésre épül. Olyan, amilyennek Sátán akarja, hiszen így az uralma alatt tarthatja az emberiséget. Korrupt kormányzatok, hatalomvágy, hazug diplomácia, fegyverkezési verseny – mindez Sátán aljas egyéniségét tükrözi. A világ Sátán erkölcstelen irányadó mértékeit követi, így őt teszi meg az istenévé.


Ezért az általad feltett kérdésre a válasz:

Amikor a vadállatot kivégzik, és Isten asszonyának Magva végül a mélységbe veti Sátánt, a vadállat trónja összeomlik

Hogy "harapdálják a nyelvüket, az azt jelenti, hogy sokan fájlalják, hogy az igazság leleplezi az életmódjukat, mások félnek a leleplezéstől, és üldözik azokat, akik hirdetik az igazságot.

Állapotuk lelepleződik, ezért káromolják az egek Istenét. Nem, ’nem bánják meg cselekedeteiket’. Tehát nem számíthatunk tömeges megtérésre, mielőtt véget ér a jelenlegi világrendszer

2019. márc. 20. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
2.Voltak sejtelmeim,részben ismertem a magyarázatot, de most világosabbá vált.
2019. márc. 20. 18:17
 4/16 anonim ***** válasza:
67%

Na mi van? Nem tudod használni a jw.org keresőjét? Segítek, itt a link: [link]


Mérhetetlenül undorító ez a fajta térítés.

2019. márc. 20. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 A kérdező kommentje:

1.Köszönöm az útbaigazítást,amit nem kérek. Igen is UVF olvasok mert könnyebben érthető. Úgy ahogy te is azt olvasod,mert ha nem olvasnád, most nem irnád, hogy honnan idéztem.

Egy dolgot nem értek, miért nem a kérdés a lényeg a személyem helyett?

2019. márc. 20. 18:25
 6/16 A kérdező kommentje:

4.Igy mutatkozik be egy magadfajta ember.

Ezt tanítják neked a kellő alázat helyet.

Így lehet felismerni ki hová tartozik.

2019. márc. 20. 18:31
 7/16 anonim ***** válasza:
70%
Szóval akkor itt a fórumon a következő történik, van néhány tanú az őrtoronytól akik megbeszélik azt hogy az egyik kiír egy kamu kérdést és a többiek szépen megválaszolják.
2019. márc. 20. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
64%
Igen, így csinálják már évek óta és utána le is szólják az embert, mikor szembesíti őket ezzel az undorító képmutató viselkedéssel. Mondom, évek óta csinálják. Gusztustalan.
2019. márc. 20. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:

7,8.Miután rajtatok kivűl egy volt aki a GYIK szabályai szerint tudott értelmesen, kellő alázattal felelni, ti mind a hiénák a préda körűl, csacsogtok.

Aki tudja, és intelligens is, válaszol, a szabály szerint/aki nem tudja és az intelligencia nincs a szotárjába az a kérdezőt támadja, mert könnyebb is és még azt is hiszi, hogy okosabb is.

Sőt azt is elhiszi, hogy ilyen az igaz keresztény. Csak éppen nem így nevelnek egy kezdőt. Az ilyet a kezdő kell nevel e.

2019. márc. 20. 19:46
 10/16 A kérdező kommentje:

Ja. "undorító képmutató viselkedés*

Az neked az undorító, hogy van egy olyan kérdés, amiből tanulni lehet a normális vita során?

Az nem undorító, hogy személyeskedsz és Isten nélkűli módon viselkedsz.


Távábbá azt nem értem, ha nem tetszik miért kapcsolódás bele?

2019. márc. 20. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!