Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

A vallás hasznos eszköz volt arra, hogy az emberek ne válljanak kommunistákká?

Szerintem igen. A kereszténység gazdagellenes, és nem véletlenül. A menyországot és a poklot gyakorlatilag azért találták ki, hogy azt mondják az embereknek "Ne aggódj, hogy most övék minden hatalom, miután meghalunk, a gonosz gazdag emberek a pokolba, a jó szegény emberek pedig a menyországba fognak kerülni.", ez pedig megakadályozta az embereket abban, hogy kommunistává válljanak. Miután a vallás elkezdett népszerűtlenebbé válni, nem sokkal később kommunista diktatúrák alakultak ki, mert az emberek már nem hittek abban, hogy "a gonosz gazdag emberek és a jó szegény emberek is megkapják majd amit érdemelnek a halál után", szóval az emberek, hogy megteremtsék a menyországot és a poklot a Földön, a kommunizmuson keresztül le akarták taszítani a gazdagokat és felemelni a szegényeket. Ezekkel a f***fejekkel pedig azóta is csak a baj van. Ti mit gondoltok?


  máj. 12. 15:00  Privát üzenet  

A válaszok
Azt gondolom, hogy te sem érted amit írsz.

A válasz 94%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont máj. 12. 15:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Jézus azt mondta, hogy egy gazdag ember, aki nem adományozza el az összes pénzét a szegényeknek sokkal nehezebben fog bekerülni a menyországba, mint egy szégny ember. A kereszténység ott ekézi a gazdag embereket ahol csak éri. Ez párhuzamba vonható a kommunizmussal.

# 2/10Időpont máj. 12. 15:16 Privát üzenet

"A kereszténység gazdagellenes"

[link]

Amúgy katolikus vagyok, de azé'... lolA válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont máj. 12. 15:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#2

Ezért írtam, hogy te sem érted amit írsz.

A kereszténységnek pont azt az elemét emelted ki, amelyik a kommunizmus egyik lényegi eleme. Majd megállapítod:

"ez pedig megakadályozta az embereket abban, hogy kommunistává válljanak"A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont máj. 12. 15:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

#4:


Úgy látszik te nem érted. A kereszténység halál utáni kommunizmust ígért, ami megakadályozta, hogy az emberek kommunisták legyenek az életükben.# 5/10Időpont máj. 12. 15:52 Privát üzenet
Kezdem érteni, hogy mit akartál írni, de ez akkor is hülyeség. Akár kifejezheted úgy is, hogy egyfajta halál utáni kommunizmust ígér, viszont elfelejted, hogy a keresztény tanítások arra hívják az embereket, hogy már a földi életben így éljenek. Például az őskeresztények közt gyakran már földi életük során volt egyfajta vagyonközösség is. A keresztény tanítások nem arról szólnak hogy kell majd élni a halál után, hanem arról, hogy már földi életünk során elkezdjen kibontakozni a mennyei élet.

A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont máj. 12. 16:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Alain Delon nevű felhasználó válasza:

Az a szöveg csak arra jó, hogy az emberek meghunyászkodjanak, a gazdagok meg jót röhögjenek rajtuk, hogy egy mesével sikerült őket kikapcsolni.

A válasz 44%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont máj. 12. 16:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem,a kettőnek semmi köze nem volt egymáshoz..Aki lehetőséget látott,hogy előrejut a ranglétrán és meggazdagodik,az beállt kommunistának és magasról tett arra,hogy mi fog történni a halála után.

A válasz 57%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont máj. 12. 16:33 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

6:

"A vallási nyomorúság a valóságos nyomorúság kifejezése, a egyszersmind tiltakozás a valóságos nyomorúság ellen. A vallás a szorongatott teremtmény sóhaja, egy szívtelen világ lelke, mint ahogyan szellemtelen állapotok szelleme. A vallás a nép ópiuma."


"Az úgynevezett vallásuk úgy működik, mint az egyszerű ópium – stimulál; zsibbaszt; csillapítja a gyengeség fájdalmát."


"Legyen üdvözölve a vallás, ami a szenvedő emberi faj keserű kelyhébe a lelki ópium édes altató cseppjeit tölti, a szeretet, a reménység és a hit cseppjeit."


"Úgy használtuk a Bibliát, mintha csak egy rendőr kézikönyve lenne, egy adag ópium, hogy tartsa türelemben a teherhordó állatokat, míg azokat túlzottan megrakodják, mint egy könyvet, ami csak arra szolgál, hogy a szegényeket rendre szoktassa."


"Aki egész életében dolgozik és nélkülöz, azt a vallás arra tanítja, hogy legyen alázatos és türelmes földi életében, a mennyei jutalom reményével vigasztalja. Akik meg mások munkájából élnek, azokat arra tanítja a vallás, hogy legyenek jótékonyak földi életükben, s ezzel nagyon olcsó mentséget ajánl nekik kizsákmányolói létükre, jutányos áron ad nekik jegyeket a mennyei boldogságra. A vallás ópium a nép számára. A vallás a szellemi pálinka egy neme, amelybe a tőkés rabszolgái belefojtják emberi mivoltukat, csak valamelyest is emberi létre való igényeiket."


Az a vicc, hogy ezeket az idézeteket eddig nem is olvastam, hanem ezt a kérdést egy angol nyelvű oldalon is feltettem, és ott az egyik válaszoló azt mondta, hogy Marx mondta ezt a vallás ópium dolgot (első idézet), és akkor kerestem rá az idézetre és találtam ezeket. Amúgy igen, úgy látszik mindkettőnknek igaza volt. Amúgy emiatt egy kicsit sajnálom, hogy csökkent a kereszténység népszerűsége. Ha most is annyira népszerű lenne, mint Nietzsche előtt, akkor most valószínűleg nem lenne probléma Amerikában és Európában a "liberálisokkal".# 9/10Időpont máj. 12. 16:33 Privát üzenet
Szerintem egy minimális történelemismeret meg józan ész is elég hozzá, hogy ne vállj kommunistává.

A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont máj. 12. 20:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mi a neve ennek a tárgynak és kit ábrázolhat a medálon a kép? Képpel.
A Biblia, a vallás lehet eszköz a hamisság szolgálatában?
Vannak itt olyan hívő emberek akiket érdekel az űrkutatás, és az azok által elért eredmények és találmányok?
Mi a baja a Barátnémnak?
Az a mondás, hogy a cél szentesíti az eszközt mennyire van összhangban a Bibliával? A Biblia szerint szabad rossz eszközzel jót cselekedni?
Az önzetlenséget mi9lyen szemléltető eszközzel mutatnátok be 7 éves gyerekeknek?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!