Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten, vagy Sátán küldte a...

Isten, vagy Sátán küldte a Földre Jézust, aki elindította a vallási háborúk és szörnyűségek sorozatát?

Figyelt kérdés

2019. dec. 1. 11:22
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
90%
Biztos én vagyok a műveletlen, de Jézus milyen vallási háborút indított?
2019. dec. 1. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/32 anonim ***** válasza:
64%
Ezt most én se értem. Milyen vallási háborúkat meg szörnyűségeket indított el Jézus? Arra meg sehol semmi nem utal,hogy a Sátán küldte volna. Kicsit kifejtősebben is leírhatnád,hogy mire gondolsz ez alatt.
2019. dec. 1. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/32 anonim ***** válasza:
63%

Van abban valami, amit a Kérdező mondott.


Jézus tanításaihoz simán köthetőek a háborúk, ugyanis azok elég szélsőségesek, és kirekesztőek. Ő is tanított arról, hogy a beszédei meg fogják osztani a családokat, tehát békétlenséget fognak okozni. A vallásháborúk is az ő nevében zajlottak, mert nem egyértelműen beszélt, hanem úgy, hogy 1000 féleképpen lehet értelmezni az erkölcsi és profetikus kijelentéseit is.

2019. dec. 1. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/32 anonim ***** válasza:
33%
Isten. Jézust azért küldte el, hogy rávilágítsa az embereket, hogy bűnben és igazságtalanságban élnek. Ez pedig természetesen nem mindenkinek tetszett. Egyrészt nehéz szembenézni azzal, hogy rosszak vagyunk, másrészt sokak ezzel bábokat és rabszolgákat veszítettek, ami szintén nem volt kényelmes. Persze valaki meg egy gyengülő birodalomban lehetőséget látott újabb vérengzésre.
2019. dec. 1. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/32 anonim ***** válasza:
31%

Isten küldte.

Sátán nem küldhette, hiszen a vallásokat, ami nem Isten akaratán alapul, Ő hozta létre. Nyilván ellenkezik az Isten által felállitott imádattal.

De nem azért, hogy háború legyen, bár ez lett belőle, amit az emberek robbantottak ki.

2019. dec. 1. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/32 anonim ***** válasza:
48%

Bocsánat ez lemaradt:

(1Mózes 3:15) 15 És ellenségeskedést idézek elő közted és az asszony között, a te utódod és az ő utódja között. Az összezúzza a fejed, te pedig annak sarkát sebzed meg.”

Ez az első prófécia, amit Isten határozottan megmondott.

Luci részben emlitette, hogy akik nem akarnak Isten szerint élni, azok ellenségei lesznek a Isten szándékainak megvalósitóinak.


Isten, nem hatalmazta fel a keresztényeket a megváltás után, hogy háborút folytassanak az igazságért, mert üldözést kell szenvedniük, és nem támadást szülniük.

2019. dec. 1. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/32 anonim ***** válasza:
69%

"Deus incarnatus est". Aki ezt a XXI. században sem érti, azzal nem lehet mit kezdeni. Minden emberi születéssel megismétlődik - potenciálisan a szellem inkarnálódik. A nagy szellemi tanítók - Buddha, Szókratész, Jézus - erre tanítanak.

Csak szólok, mert szólni kell, ha megértés reménye a nullához közelít is.

Ahogy Karinthy is írja:

"Megkérdezték a cápát, helyes dolog-e a vegetarianizmus, megkérdezték a betegséget, hogy érzi magát, megkérdezték a poloskát, hogy lehetne a vérontást elkerülni? Megkérdezték a tüzet, egészséges dolog-e a jeges zuhany – megkérdezték a vizet, mitől szokott tűzbe jönni? Megkérdezték a madarat, hová repül, a napot, merre szállt?


De ki kérdezte az embert? Ki kérdezett, Homérosz? Ki kérdezett, Szókratész? Ki kérdezett, Gautama Buddha? Ki kérdezett, Názáreti?


Shakespeare, Goethe, Madách, Dante, Beethoven, Kant... ki kérdezett?


Ember, aki tudod – ember, aki láttad –, ember, aki nézted, figyelted, élted – tudtad, mielőtt volt, tudtad, mielőtt lett –, ordítottál, hogy közeledik – ki kérdezett?


Megváltó Atyaisten – aki tudod, hogy lehetne elkerülni, mit kellene tenni, hová kellene fordulni, hogy kellene csinálni –, ki kérdezett?


Ki kérdezett? Ne kérdezd – ordíts, ahogy a torkodon kifér, mert különben csönd lenne körülötted –, ordítsd magad a kérdést, s hidd el a visszhangnak, hogy ő volt, s felelj a visszhangnak, hogy legalább a magad szavát halld."

[link]

2019. dec. 1. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/32 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Szukseges "rossz".


a rakoncatlanokat gatyaba kell razni, amelyikre nem hat azt ki kell razni gatyabol a hideg sotetsegbe ahol sirni fog fog-vacogas kozepette

2019. dec. 1. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/32 anonim ***** válasza:
Isten küldte, és Jézus semmilyen vallási háborút nem indított el. A kereszténység nevében indított háborúkat valójában önös érdekből, hatalomszerzés céljából indították, a vallás csak ürügy volt, hogy a köznép támogatását elnyerják.
2019. dec. 1. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/32 anonim ***** válasza:
0%

Mindent, és mindenkit isten küldött.

Nem jézus indította ezeket, hanem azok, akik túlságosan félretorzították az egykori szavait az idők folyamán.

2019. dec. 1. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!