Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért veszik hiába a szájukra...

Miért veszik hiába a szájukra jehova tanui szervezet tagjai Isten nevét?

Figyelt kérdés

Jézus is megmondta hogy Atyának kell hivni,soha nem mondta hogy ennek annak nevezzük.Hiszen ugyis tudja hogy hozzá imádkozik valaki.Itt egy videó teljesen egyetértek vele.


https://www.youtube.com/watch?v=0z4htxRHHiA


okt. 1. 22:55
1 2 3
 1/23 Jézus 666 ***** válasza:

Szerintem sem kell bálványozni egy nevet és átesni a ló másik oldalára. Viszont az sem mindegy, hogy kihez imádkozol.

A legjobb szerintem elveket követni, amiknek Istent is alá kell rendelni, ha élni akar.

Mert Istent nem a rangja teszi azzá, aki ő maga, hanem a lényege a fontos, ami nem lehet igazságtalan.

okt. 1. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
12%

Hiába?

Nem hiába vesszük fel, illetve használjuk.

Egyébként pedig felhivom kedves figyelmedet a Biblai próféciákra, amik megtörténnek, senki nem akadályozhatja meg azt, amit Isten kijelentett.


(Cselekedetek 15:14–17) 14 Simeon részletezte, hogy Isten hogyan fordította először a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének. 15 És ez egyezik a Próféták szavaival, mint ahogy meg van írva: 16 »Ezek után visszatérek, és újra felállítom Dávid leomlott sátorát. Újjáépítem romjait, és helyreállítom, 17 hogy akik megmaradnak a népből, azok minden nemzetből való emberekkel együtt, azokkal, akik az én nevemet viselik, komoly igyekezettel keressék Jehovát.. . .


Ez pedig összhangban van Ézsaiás által irt próféciájával.

(Ézsaiás 2:2–4) 2 Az utolsó napokban Jehova házának hegye szilárdan áll majd a hegyek teteje fölött. Magasabbra emeltetik a domboknál, és minden nemzet oda fog özönleni. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének a házához! Ő oktatni fog bennünket az útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből. 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyét. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.

A vers tartalmazza, hogy az utolsó napokban fog ez megtörténni. Az pedig most van.

(Ézsaiás 43:9–12) 9 Minden nemzet gyűljön egy helyre, és jöjjenek össze a népek. Ki képes közülük tudatni ezt? Vagy képesek-e hallatni velünk az első dolgokat? Állítsák elő tanúikat, hogy bizonyítsák az igazukat, vagy hadd hallják ezt mások, és mondják: »Ez az igazság!«” 10 „Ti vagytok az én tanúim – jelenti ki Jehova –, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy megismerjetek, és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem nem volt Isten, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én kihirdettem, megmentésről gondoskodtam, és ezt nyilvánosságra hoztam, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim – jelenti ki Jehova –, és én Isten vagyok.


Jézus pedig fontosnak tartotta Isten nvének használatát, és az imában első helyen emlitette ,meg Isten nevének megszentelését.

Valakinek a neve a személy azonositására szolgál.

Atya, vagy Isten kifejezés, másra is alkalmazható.

Mint ahogy -e világ Istene Sátán, illetve a hazugság Atyja is Ő.


Engedd meg kérlek, hogy Én pedig a Bibliával, Isten szavával értsek egyet, és azt fogom továbbra is mérvadónak tekinteni.

okt. 1. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 A kérdező kommentje:

-Engedd meg kérlek, hogy Én pedig a Bibliával, Isten szavával értsek egyet, és azt fogom továbbra is mérvadónak tekinteni.-


a probléma az az csupán hogy a biblia ilyet nem ir,Jézus sem szolitott fel senkit erre,egyébként meg senki nem tudja Isten nevét pontosan. a videóval értek egyet.egyik egyház sem emlegeti feleslegesen Isten nevét nem véletlenül.

okt. 1. 23:59
 4/23 A kérdező kommentje:

---Jézus pedig fontosnak tartotta Isten nvének használatát, és az imában első helyen emlitette ,meg Isten nevének megszentelését.---hogy állandóan igy jehova ugy jehova azzal nem lesz megszentelve a neve,tévesen értelmezed.

okt. 2. 00:01
 5/23 anonim ***** válasza:

"egyik egyház sem emlegeti feleslegesen Isten nevét nem véletlenül."


Pontosan, evvel egyet értek. Nem is emlegethetnék, mivel Ők azt a próféciát teljesitik be, amik rájuk vonatkozik. Mindenki benne van a Bibliában.

Ki ezen az oldalon, ki azon.

okt. 2. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 A kérdező kommentje:
5/ igy igaz le van irva vannak a tévelygők és vannak az igazság utján járók,egyetértek veled.
okt. 2. 09:32
 7/23 anonim ***** válasza:
Nem veszik hiába a szájukra. Az, hogy hiába vanni, azt jelenti, hogy káromkodni, vagy olyankor segítségül hívni, amikor nincs szükséged isteni beavatkozásra.
okt. 3. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 A kérdező kommentje:
szerinted.
okt. 3. 23:14
 9/23 anonim ***** válasza:

8

Nem, nem szerintem.

Csak azért, mert nem értesz velem egyet, még nem kell dobálózz a szavakkal. Én is mondhatom akkor, hogy szerinted veszik hiába a szájukra, csak így.


A Biblia azt írja, hogy Isten nevét bármikor segítségül hívhatjuk. Az, hogy valaki hiába veszi a szájára, azt jelenti, hogy káromkodik, dobálózik a szavakkal vagy Isten nevével. Mindazonáltal az is hiába történő megszólítás, ha cél nélkül vagy értelmetlen dolgokért játszadozunk a nevével.

okt. 3. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 A kérdező kommentje:

---A Biblia azt írja, hogy Isten nevét bármikor segítségül hívhatjuk. Az, hogy valaki hiába veszi a szájára, azt jelenti, hogy káromkodik, dobálózik a szavakkal vagy Isten nevével. Mindazonáltal az is hiába történő megszólítás, ha cél nélkül vagy értelmetlen dolgokért játszadozunk a nevével.---egy nap hányszor mondják ki a jehova tanui,hogy jehova? 100x? Jézus sehol nem mondta,hogy állandóan nevén kellene szolitani az Atyát,ő is csak Atyaként hivta az imákban is.Na mindegy a szervezet egy nagy biblia kutató szervezet igy inkább nekik hiszünk mint a bibliának,ott az a szokás.

okt. 4. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!