Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért veszik hiába a szájukra...

Miért veszik hiába a szájukra jehova tanui szervezet tagjai Isten nevét?

Figyelt kérdés

Jézus is megmondta hogy Atyának kell hivni,soha nem mondta hogy ennek annak nevezzük.Hiszen ugyis tudja hogy hozzá imádkozik valaki.Itt egy videó teljesen egyetértek vele.


https://www.youtube.com/watch?v=0z4htxRHHiA


okt. 1. 22:55
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
gondolom jhvh tudta,hogy Jézus hozzá imádkozik és nem pl,krisnához,ha azt akarod majd mondani,hogy Istent azért kell néven szolitani hogy tudja hogy ő hozzá imádkozik valaki,Isten azért gondolom én rendelkezik olyan tudással hogy tudja hogyha valaki hozzá mond imát.
okt. 4. 11:20
 12/23 anonim ***** válasza:

10

Te esküdzöm, hogy szerek hatása alatt állsz. Hol írja a Biblia, hogy tilos lenne nevén nevezni? Sehol. Isten maga nyilatkoztatta ki a nevét.

És nem senki nem mondja ki 100-szor. Ez megint a te agyszüleményed. A te fantáziáddal aztán könyveket lehet írni

okt. 4. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 anonim ***** válasza:

11

Ennek semmi köze a témához, amiről itt írsz

okt. 4. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 A kérdező kommentje:
nálatok lehet a technokol ami dolgozik és nemes a hatása.
okt. 4. 16:29
 15/23 A kérdező kommentje:
de ha ennyire erölködtök és a jehova néven lovagoltok,Jézus mikor mondta hogy ugy kell imádkozni? Biblia nem ir ilyet,hogy állandóan jehovázzunk ez a ti beteges emberi spekulációtok főképpen a megálmodotoké russel papáé.
okt. 4. 16:31
 16/23 A kérdező kommentje:
de egyet nem ért sok ember itt,miért részesititek elönyben a szervezet téves spekulációit okoskodásait,a bibliával szemben,Isten ezt a szervezetet megszégyenitette nem egyszer nem kétszer a sok hamis prófécia miatt,az emberi dogmák és az okoskodásaitok csapdáiban vagytok,ami végzetes hogy laikus hozzánemértő laikusok leformázták a hamis tantételhez illően az ujvilágot.
okt. 4. 16:34
 17/23 anonim ***** válasza:

Mennyit tudsz te károgni 😂

Habzik a szád, ügyelj!


Jézus nem mondta, hogy bárki is non-stop mondja a Jehova nevet, ahogy észrevehetted, én is itt az Isten megszólítádt használtam főképp.


Semmi spekuláció nincs. És mit lovagolsz most Russelen? Egyike volt az alapítóknak és azért mert ő az egyik legismertebb közülük, nem jelenti azt, hogy bármivel is több szerepe lett volna az alapításban.


16

Miféle téves spekuláció? Ez a te véleményed. Mi a bajod? Ártottak neked valamit? Van valmi bajod velük? Mit zavar, ha valaki hisz valamiben? Ez hit. Tartsd tiszteletben.


Semmit nem szégyenített meg Isten. Legfeljebb azokat az egyházakat, amelyeket széles ívben elkerülsz most és nem mersz emlegetni.


Ha nem lennél laikus a témában és nem a habzó szádtól vezérelve írnál össze vissza, akkor tudnád a jósolgatások hátterét.

Egy szeparatidta csoport terjesztette el a szervezeten belül és szorgalnazta ezeket eveken keresztül. Még a vezető testületbe is beférkőztek és elfogadottnak nyilvánították a jövendöléseket. Aztán amikor leleplezték őket, az összes ilyen beállítottságú egybe tömörült és külön egyházat alapítottak (ők úgy nevezik ma is magukat, hogy Igaz hitű Jehova tanúi).

Ezeknek ma már semmi közük a szervezethez, s miután lelepleződött a hazugságuk, megtiltották a szervezetben az ilyen eszmék terjesztését.


Persze igaz tanú annak idején sem hitt nekik. Pl az én családom sem. Mert a Biblia azt írja, hogy csak Isten tudja, mikor jön el az óra.Milyen újvilágról beszélsz? Először is semmi hamis tantetel nincs, másrészt az újvilág fordítás caak egy könnyebb és közérthető nyelvezetű Biblia (pl lőn=lett, vala=volt, paráznaság=szexuális erkölcstelenség, stb).

De én magam pl gond nélkül használom az 1941-es Károli fordítást, tehát a kis elméleted alapból megdőlt. Az sem ír mást, mint az újvilág fordítás. Abban is a Vörös tengert választja szét Mózes, és nem a Balatont.

okt. 4. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 A kérdező kommentje:
na 17es ez volt egy igazi gőgös tipikus hazug jehovista kárrogás.no comment!
okt. 4. 20:16
 19/23 anonim ***** válasza:

18

Gőgös? Egyelőre te hazugoztál és váfoltál itt tanúkat, mintha ez jogodban állna vagy bármivel több lennél náluk.

Hazug? Látod, megint. Szerinted hazug. De ez szubjektív. És nem ténymegállapítás.

Nem jehovista, hanem Jehova tanúja. Ha nem tudod, hogy mondják helyesen, rövidítsd JT-vel vagy írd, hogy tanú.


De még mindig áll a kérdésem: Mit ártott neked egyetlen egy tanú is? Elvették valamidet? Megkárosítottak? Azt mondták a hitedről, hogy hazugság, spekuláció vagy a gonosztól ered (ahogy te tetted velük)?


Mert nem értem, miért habzik így a szád 😂

okt. 4. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 A kérdező kommentje:

1. ez ténymegállapitás

2. de jehovista mert nem hiteles jehova tanuinak nevezni valakiket ha nem azok

3. itt esetleg neked habzik a szád,mert csak trollkodni kötekedni jössz ide,nem osztottam lapot,jellegzetes hogy erölködtök hogy ti vagytok a hiteles vallás közben meg sehol semmi.

okt. 4. 23:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!