Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van olyan gondolat, ami nem...

Van olyan gondolat, ami nem jut Isten eszébe?

Figyelt kérdés
okt. 11. 00:18
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Van.
okt. 11. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 BGB ***** válasza:
92%

Istennek semmilyen bűnös hibás gondolat nem jut eszébe. Bár bizonyára tud a létezéséről.

Mintahogy neked se jut eszedbe, hogy levágd valakinek a fejét bár biztos van tudomásod róla, hogy történt ilyen.


Példa


Jeremiás próféta csapást jövendöl a népre mivel az Úr helyett helyi idegen istent kezdtek követni Molokot, melynek szertartását követve elkezdték saját kisgyerekeiket elégetni tűzben eme idegen isten tiszteletére.


Az Istentiszteletnek ilyen formája még fel sem merült Istenben mint mondja."Mert gonoszt műveltek előttem Júdának fiai, azt mondja az Úr;...


És felépítették a Tófet magaslatait, amely a Ben-Hinnom völgyében van, hogy megégessék fiaikat és leányaikat tűzben, amit nem parancsoltam, és ami gondolatomban sem volt

okt. 11. 01:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Molok sokkal règebbi istensèg,mint a zsidók vagy a keresztènyek.
okt. 11. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 BGB ***** válasza:
48%

"Molok sokkal règebbi istensèg,mint a zsidók vagy a keresztènyek."


A zsidók és a keresztények nem istenség hanem olyan vallás ami világteremtő Istenek Istenének utmutatásait kívánja követni mely szigorúan tiltja az ember áldázotot és haragra ingerli ha az emberek képesek olyan istent választani és tisztelni, aki megköveteli saját gyermekeik megégetését.


Mint írja ilyet Ő nem parancsolt de még a gondolatában sem volt.


Noé leszármazottai úgy döntöttek, hogy nem a Teremtő Isten utmutatásait követik, hanem helyette más istenek tanácsát és utódaik az évszázadok alatt az Igaz Istenről megfeledkeztek.


Ezért kellett Istennek újra belépni az emberi történelembe oly módon, hogy szövetséget köt először egy emberrel Ábrahámmal majd néppé lett utódaival a zsidókkal, hogy aztán az egész emberiségnek felajánlja ezt a szövetséget, hogy akiknek tetszik ideküldött Fia áltak bemutatott értékrend mely a szeretetre épül el tudják fogadni. Keresztény = Krisztus tanítását és értékrendjét követők.


Elgondolni is szörnyű, ha Isten vallása helyett mondjuk a sátáni Molok vagy Baál vallása válik uralkodová hány millió kisgyereket égettek volna meg a történelem folyamán és lehet sok helyen ma is természetes lenne, hogy az elsőszülettet feláldozzák.


A Sátánról azt kell tudni hogy emberölő volt kezdettől fogva és a hazugság = téves információ atyja, kitalálója,


Jézus:

"Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat. >>

Ján 8:44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja "


A pogány istenek előírásai az egész földön kényszerítették az embereket saját gyermekeik feláldozására. Az indiánok saját tini gyerekeiket meztelenre vetköztették a gyülekezet előtt, lefogták majd a pap egy kökéssel felhasította melkasukat és a kitépte a még dobogó szívet.


"Négy pap a fogoly kezét-lábát megragadva kifeszítette a testét, az ötödik pap pedig kőkéssel kivágta a szívét. Később lent a földön egy másik pap pedig levágta a fejét, és elhelyezte egy közeli koponyatartón. ....

Ugyanekkor találtak egy Tlalocnak bemutatott áldozatot, amely 42 gyerekkoponyából és -csontból állt. "


"Gyönyörű" szertartás mondhatom. Nem Sátáni?


A Biblia Istene az ilyet nem igen kedveli és ha elfogy a tűrelem nagyon keményen lép fel mert ilyen gondolatokat hitet hordozó emberek sem fertözhetik a Földet sokáig.

okt. 11. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 Red Vixen ***** válasza:
6%
Nincs. Minden valaha létezett és létezőblehetőség örökben létezik istenben.
okt. 11. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
Tud Isten akkora követ teremteni,amit ne tudna felemelni?
okt. 13. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Meton ***** válasza:

Ábrahám is mutatott be emberáldozatot. Először valami állatot akart, de Isten arra kérte, hogy ennél sokkal értékesebb áldozat kell. Így áldozta fel a saját fiát.

Ami az indiánokat illeti, ők történetesen a túlnépesedés problémájával küzdöttek. Dzsungelben éltek, ahol kevés az élelemforrás. Amikor a gyerek elérte a 14 éves kort, vagyis mielőtt nemzőképessé vált, el kellett dönteni, hogy életben maradhat-e. Ha jól álltak élelemmel, akkor nem volt gond, de ha éheztek, akkor bizony feláldozták. Persze volt olyan lehetőség is, hogy elhagyja a törzset, de akkor is meghal, csak akkor a jaguár kapja el. A lényeg, hogy bár innen nézve kegyetlen dolognak tűnik, de számukra ez jelentette a túlélést.

Japánoknál a harakiri számunkra horror, de ők hisznek abban, hogy ezzel visszanyerhetik a becsületüket. De nem csak maguknak, hanem egész családjuknak. Ez sem éppen sátánista dolog.

Spártában szintén születés szabályozás jegyében áldoztak fel csecsemőket. Nem simán bedobták egy szakadékba, hanem egy pap rendes szertartás kíséretében az istennek ajánlotta.

Születésszabályozás nálunk is van, szerintem az abortusz senki számára nem ismeretlen. Az is megöli a csecsemőt, mégsem sátánista dolog.

A zsidók azért áldoztak állatokat, hogy általa megszabaduljanak a bűneiktől. Ha nagyon sok bűnük volt, akkor embert kellett áldozniuk. Jézus volt a legnagyobb emberáldozat. Mindenki tudja, hogy az emberek összes bűnéért halt meg.

A bűn emberi fogalom. Mindig a társadalmi normák határozzák meg, mi helyes és mi nem. Például nálunk a lopás bűn, de lehet, hogy máshol a birtoklás a bűn. Ha javakat magunknak tartunk meg.

Isten bármit tesz, azzal nem tud bűnt elkövetni. Viszont szerintem ő csak épít, teremt és nem pusztít. A pusztítás a sátán feladata, ő a rosszfiú.

okt. 13. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 BGB ***** válasza:

Kedves Meton


"Ábrahám is mutatott be emberáldozatot."


Ábrahám sosem mutatott be emberáldozatot


Az indánok (és senki más) sem a túlnépsedés miatt mutattak be áldozatot hanem isteneik parancsára, hogy elnyerjék kegyüket.


A zsidóknak nem kelett embert áldozniuk.


Jézus áldozatát ne keverd azzal, hogy valaki önös érdekből feláldozza gyermekét, embertársát istenének, aki ebben gyönyörködik, remélve, hogy így istene ezért támogatásban védelemben részesíti.


Mint ahogy az sem emberáldozat, hogyha egy apa bemegy az égő házba, hogy kimentse gyermekeit tudva hogy ő maga összeég így Jézus sem emberáldozat amiért vállalta, hogy lejön a földre az Emberek köző, hogy kimentse akiket lehet, még akkor is ha tudta, hogy az emberek megkínozzák és megölik.


Isten nem gyönyörködött Fia szenvedésében és halálában. Ő abban gyönyörködött, hogy olyan Fia van, aki vállalja ezt is azok érdekében akiket szeret hátha megtudja őket menteni.


"A bűn emberi fogalom."


Nem! Az ember szeretetre lett tervezve (Isten képére/mintájára), hogy képességeivel mások javára legyen. Ha ettől eltérsz bűnös/hibás vagy.


"Isten bármit tesz, azzal nem tud bűnt elkövetni."

-Ok


"Viszont szerintem ő csak épít, teremt és nem pusztít."


Nem csak teremt.


5Móz 4:24 Mert az Úr, a te Istened emésztő tűz, féltőn szerető Isten ő.


Isten minden hibás/bűnös dolgot el kell pusztítson mivel ezek szenvedést és fájdalmat okoznak.


És minden ember hibás/bűnös.


Ezért gondolta Jézus, hogyha idejön és mutat egy példát ezzel megszabadítja az embereket a bűneiktől akkor nem kell meghalniuk élhetnek örökké mivel már nem hibásak.

okt. 15. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!