Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az adventisták miben hisznek?...

Az adventisták miben hisznek? Vagyis mi a gond a tanitásaikkal?

Figyelt kérdés
Annyit tudok,hogy mint a jehovisták nem hisznek a pokol létezéseben.

okt. 28. 21:33
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Akárcsak a jehovások, az adventisták sem fogadják el a tudományos eredményeket a világról, a bolygónkról, annak élővilágáról. A 6 napos teremtésben hisznek, ami 6x24 óra, a Föld kb. 6000 éves, az élővilág olyanra lett készítve, amilyennek ma látjuk... Agyrém.
okt. 29. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
35%

1

Nem agyrém, hanem hit. Sokkal könnyebb ebben hinni mint belebolondulni a bonyolult magyarázatokban, hogy ősrobbanás, de honnan lett? Nem tudom. Ilyan meg olyan univerzum kezedete, szuperszimmetria, rend felbomlása... Magától? A tudomány nem tud egy konkrét válszt adni viszont aki hisz az kap egy választ,ami annyira egyszerű, hogy mégis felfoghatatlan, de szép.

okt. 29. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

"Az adventisták miben hisznek? Vagyis mi a gond a tanitásaikkal?"

Lecserélték a páli teológiát Ellen White marhaságaira. Így nem értik Jézus és az újszövetség jelentőségét, hanem létrehoztak egy ószövetség-újszövetség mixet, amiben mindig van valami ellentmondás.


Isten pecsétjének nem a Szentlelket tartják, hanem a szombat-tartást


"Akárcsak a jehovások, az adventisták sem fogadják el a tudományos eredményeket a világról, a bolygónkról, annak élővilágáról. A 6 napos teremtésben hisznek, ami 6x24 óra, a Föld kb. 6000 éves, az élővilág olyanra lett készítve, amilyennek ma látjuk... Agyrém."

A tudomány már rég bebizonyította, hogy a világegyetem fiatal, és a 6x24 órás teremtést sem lehet cáfolni, sőt. Te azt akartad írni, hogy a materialista elfogultságú tudósok mit tartanak.

Az evolúció is már rég megbukott, teljesen tudománytalan.

Agyrém...


" tudomány nem tud egy konkrét válszt adni viszont aki hisz az kap egy választ,ami annyira egyszerű, hogy mégis felfoghatatlan, de szép."

Pontosan. Mindig egy végtelen, kezdet nélküli ciklikusságba jut minden elméletük, ami paradox.

okt. 29. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi.
okt. 29. 15:03
 5/9 anonim ***** válasza:
68%

Pontosan mire vagy kíváncsi velük kapcsolatban? Mert én adventista voltam, ez alapján tudom, hogy sokmindent hisznek. Hogy mi a baj velük, az szerintem egyénfüggő, ha egyáltalán van valakinek baja velük... Itt van néhány pont:


1. Kezdődik az egész ott, hogy egy olyan történelem nélkül felekezet, mint a Jehova tanúi. A 19. század óta léteznek, lényegében egy hamis próféciából keletkeztek, amit ma is vallanak, csak átértelmezve, ez a 2300 éves prófécia. Önmagukat Isten népének tartják. Magyarországon a két legismertebb felekezet a Hetednapi Adventisták Egyház (HNA) és a Kersztény Advent Közösséf (KERAK). Én mindkettőbe jártam.


2. Keresztény fundamentalisták, akik a Bibliát szó szerint értelmezik. Szerintük nincs evolúció - ami valahol érthető, hiszen a szombatünneplésüket romba döntené - a Biblia novellisztikus történeteit is szó szerint veszik. Nem foglkoznak a szerzőség kérdésével, miszerint a bibliakutatók, ma csak 7 levelet tulajdonítanak Pálnak, a többi ismeretlen szerzők műve. Ez nagyon gáz, mert más keresztények már eljutottak odáig, hogy a Biblia nem történelmi és természettudományos kézikönyv.


3. Szerintük az Egyház sátáni, ez látszik abból, hogy a Jel 13-ban szereplő fenevadat (is) az Katolikus Egyházzal azonosítják. És némely a KERAK-os előadás szerint az ateizmus is sátáni a Jel 11 értelmezésük alapján. 😂


Hát kb. ennyi hirtelen, ha esetleg van valamilyen kérdésed, szólj.


Bár én már ateista vagyok, nem keresztény, viszont szívesen válaszolok a velük kapcsolatos kérdéseidre.

okt. 30. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

"Ez nagyon gáz, mert más keresztények már eljutottak odáig, hogy a Biblia nem történelmi és természettudományos kézikönyv."

Őket hívjuk álkeresztényeknek, tisztelet a kivételnek. Mivel a kreacionista és ID-s természettudósok bebizonyították, hogy az evolúció hazugság, és a Biblia megáll a szó szerinti értelmezésben, és a régészeti leletek pedig folyamatosan igazolják, hogy történelemkönyv is egyben.

Innentől, ha egy "keresztény" ennek ellenére a materialista/liberális/sátánista tudósoknak hisz, akkor nem nehéz belátni, hogy ők nem igazi hívők. Fél seggel a világot, fél seggel a Bibliát lovagolják. (Jakab 1,8 A kétszívű, a minden útjában állhatatlan ember.


"a Biblia novellisztikus történeteit is szó szerint veszik"

Ez nem igaz. Én is adventista voltam, gyermek és felnőtt tanító. Nem veszik szó szerint ezeket a részeket, sőt, kifejezetten tanítják ezek szimbolikusságát és magyarázatait is, melyek viszonylag pontosak


"Szerintük az Egyház sátáni, ez látszik abból, hogy a Jel 13-ban szereplő fenevadat (is) az Katolikus Egyházzal azonosítják. És némely a KERAK-os előadás szerint az ateizmus is sátáni a Jel 11 értelmezésük alapján."

Ez tényleg így van


"A 19. század óta léteznek, lényegében egy hamis próféciából keletkeztek, amit ma is vallanak, csak átértelmezve, ez a 2300 éves prófécia."

Ez is így van

okt. 30. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
42%

#32%-os lám, most beismered, hogy adventista voltál, de amikor a kvamtumbiológiáról vitáztál velem, akkor tagadtad, hogy bármi közöd lett volna az adventistákhoz.


"Őket hívjuk álkeresztényeknek, tisztelet a kivételnek. Mivel a kreacionista és ID-s természettudósok bebizonyították, hogy az evolúció hazugság, és a Biblia megáll a szó szerinti értelmezésben, és a régészeti leletek pedig folyamatosan igazolják, hogy történelemkönyv is egyben"


Te is nagyon jól tudod, hogy az evolúció nem hazugság. Az a hazugság, amikor a te "természettudományos diplomádról beszélsz", ami nem létezik. Az ELTE vagy a Szegedi Tudományegyetem közelében sem voltál, sőt még azt is kétségbe vonom, hogy a 9-12-es biológia tananyagot elsajátítottad. Te a kreacionizmushoz értesz, annak meg nincs köze se a gimnáziumhoz, sem az egyetemhez. Ellenben az adventista gyülekezetben eselyes, hogy elprédikálják egy szombati istentiszteleten. ;-)


A Biblia meg annyira történelemkönyv, mint az Íliász. Az i.e. 539-es állapotokról ellenőrizhetetlen, meseszerű adatokat is hoz Dániel könyvében.


"Nem veszik szó szerint ezeket a részeket, sőt, kifejezetten tanítják ezek szimbolikusságát és magyarázatait is, melyek viszonylag pontosak"


De igen. A bibliai novellákat - Dániel, Eszter, Jónás stb. - szó szerinti történelemnek veszik. Számukra az egyiptomi kivonulás meg a zsidók honfoglalása is történelem. Ehhez elég csak meghallgatni egy Reisinger János előadást.


Egy régebbi vitában még arról pattogtál, hogy az adventisták vallják a "harmadik templom"-ra vonatkozó tanítását is, ami nem volt igaz, erre Péter is jól rámutatott.


Ismerlek már téged, 32%-os, Living Witness mellett te vagy a másik, akiket az írási stílusa alapján azonnal felismerek. De felismer téged más is.

okt. 30. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező:


Annyit még elmondok, hogy ezen a fórumon két fanatikus ember van, aki az adventizmushoz kapcsolható.


Az egyik a fenti válaszoló, akit csak 32%-osnak nevezünk. Azért ez a neve, mert a régi rendszerben annyi százalékon állt. Őt onnan ismerheted fel, hogy mindig gyűlölködik az evolúció ellen, sajátos stílusban, illetve az adventitmust is ostorozza időnként. A másik egy Gábor nevű ember, aki bár ugyanolyan fanatikus mint 32%-os, viszont pár fokkal elviselhetőbb.


Az, hogy az adventista egyház ilyen tökfejeket (is) nevel ki, igazolja, hogy soha nem voltam oda való. Persze vannak azért rendesek pl. Péter, aki már ritkán jár ide, de sajnos téveszmék nála is vannak. De ő legalább emberséges, nem olyan aljas, mint 32%-os, és a Gábor név felhasználó...

okt. 30. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

"Az adventisták miben hisznek?"


A teljes igazságban"Vagyis mi a gond a tanitásaikkal?"


Élesek, rámutatnak a ferditésekre a hazugságokra az álkereszténységre.

okt. 30. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!