Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi miért ilyen...

Jehova tanúi miért ilyen arrogánsak?

Figyelt kérdés
Más-más felekezetek máként értelmezik a Bibliát, szerintem nincs ezzel baj. De nem tudom találkoztam-e még egy felekezettel, amelyik azt hiszi, hogy senki sem üdvözülhet rajtuk kívül, sem a katolikusok, sem a reformátusok, sem a luteránusok, sem a metodisták, sem a baptisták, sem az ortodoxok, sem a nazarénusok, sem a pünködisá nem mondanak olyet, hogy kivétel nélkül senki sem üdvözülhet rajtuk kívül, csak a Jehova tanúi. Fel fordul a gyomrom ekkora arroganciától.

okt. 31. 11:39
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
45%
Mindegyik hivö azt gondolja, hogy csak az ö hite az igazi, üdvözitö, függetlenül a felekezetttöl. Ebböl a szempontbol egyformák Jehova tanuival.
okt. 31. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim ***** válasza:
17%

Nézd kedves Barátom. Én konkrétan soha nem mondtam ilyet, a Biblia sem ir ilyet, hogy "KIzárólag Jehova Tanúi menekülnek meg"

Viszont azok akik megmentésben részesülnek, azokról ir olyan jellemvonásokat, amiknek azonositania kell az Isten által elfogadható imádat, illetve életstilus.


Egyébként pedig,ha a vallások mindegyike elfogadható lenne Istennek, akkor érthetetlen miért jelenti ki Isten határozottan, hogy a világban lévő vallásokat megbünteti a Politikai hatalmak által, akikkel super jó kapcsolatban vannak? Ráadásl kijelenti, hogy maga Isten adja a szivükbe, hogy ezt tegyék.

Olvasd már el kérlek a jelenések 18. fejezetét, ahol le van irva, hgy ezek a vallások milyen jellemzőkkel rendelkeztek, és ezek fognak megszünni.

Ugyan akkor felszólit mindenkit, hogy ha felismerik némelyek, hogy ilyen vallásban vannak, akkor haladéktalannul hagyják el azt, ne tartozzanak oda.

Azt pedig kéretik már megérteni, hogy az, hogy valaki Jehova Tanújaként megkeresztelkedett, még semmit nem jelent, bármikor eleshet.

okt. 31. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 anonim ***** válasza:
27%

Néhány elvárás, a teljesség igénye nélkül, ami a megmentést jelentheti:

(János 15:19) 19 Ha része volnátok a világnak, a világ kedvelne benneteket, hiszen az övéi lennétek. De mivel nem vagytok része a világnak, hanem kiválasztottalak titeket a világból, ezért a világ gyűlöl titeket.

(Róma 10:13–15) 13 Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül”. 14 Hogyan fogják azonban segítségül hívni, ha nem hisznek benne? Hogyan fognak hinni abban, akiről nem hallottak? És hogyan fognak hallani, ha nincs, aki prédikáljon? 15 Hogyan fognak pedig prédikálni, ha nem küldik el őket? . . .

(Máté 25:40) 40 A király így felel nekik: »Higgyétek el, amit megtettetek e testvéreim legkisebbjeinek egyikével, azt velem tettétek meg.«

(Máté 24:13) 13 De aki mindvégig kitart, az megmenekül.

(János 14:21) 21 Az szeret engem, aki ismeri a parancsaimat, és teljesíti azokat. . . .


Jelenések 18 fejezet, azok a vallások itélete. akik a leirtak szerint azonosithatóak.

(Jelenések 18:23, 24) 23 Többé nem világít benned lámpafény, és vőlegény és menyasszony hangja sem hallatszik benned soha többé, mert kereskedőid a föld főrangú emberei voltak, és mert azzal, hogy spiritizmussal foglalkoztál, félrevezetted az összes nemzetet. 24 Igen, próféták és szentek vérét találták benne, és mindazokét, akiket legyilkoltak a földön.”

Ezeknek a vallásoknak, vér tapad a kezükhöz.

okt. 31. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 anonim ***** válasza:
50%

1


A vallásosság alapja az egoizmus (én több vagyok az állatnál, mert engem a saját képére teremtett az isten, és több vagyok a pogánynál, mert ismerem az "igazságot"), tehát abban igazad van, hogy minden vallásos egoista, de a szektások (mint pl. a tanúk) sokkal radikálisabbak ilyen téren is.

okt. 31. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
87%
mindegyik jehovista azt hiszi hogy ők találták fel a spanyol viaszt,közbe ha tudnák hogy miben vannak...tévelyegnek,sötétségben,ne foglalkozz velük.
okt. 31. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
79%
Mert hülyék.
okt. 31. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem mondják, hogy csak ők üdvözülnek. Ez tévedés. Azt tartják magukról, hogy ők Isten népe (minden vallás ezt tartja magáról) de Jézus maga mondta, hogy nem csak egy bizonyos felekezet fog megmenekülni. Isten személyesen vizsgálja meg a lelkeket, egyenként. Az alapján dönt, nem az alapján, hogy meg vagy-e keresztelve. Ugyanúgy üdvözülhet tehát egy katolikus vagy baptista hogyha a tiszta és nyitott a szíve, de ugyanúgy elpusztulhat egy tanú, ha csak megkeresztelkedett de nem teljesítette Isten akaratát, s keresztényhez nem méltó életet élt.
nov. 2. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Ezt tanitják nekik.Minden összejövetelen ezzel mossák az agyukat.
nov. 7. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

7/8

Tévedsz,igenis mondják.Hogy mindegyik más vallás hamis,csak egyedül az övék az igaz.Majd ha eljön az armeggadon Jézus 1000 éves királysága után csak ők fognak élni a paradicsomi földön,a többi meg kint reked.

Egy volt tanu

nov. 7. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
23%

9

Mutatsz kérlek egy vallást amely azt mondja, hogy a másiknak van igaza? Csak egyet mutass.

Melyik református mondja azt, hogy a katolikusoknak van igazuk és nekik nem?


Na ez nem igaz, hogy csak tanúk fognak élni. Ezt félreértetted. Sőt. Épp az, hogy az hogy valaki tanú, nem garancia az örök életre. Ha nem él valaki kereshtényi életet (iszik, drogozik, agresszív, stb) akkor eleve elveszíti Isten kegyeit.

nov. 7. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!