Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik templomba jártok, és...

Akik templomba jártok, és járatjátok a gyereketeket, mit gondoltok, amikor ilyen történik? Pokolra jutnak ezek a papok, akik nem kérnek bocsánatot az áldozattól?

Figyelt kérdés

[link]


A kérdésem, nem rendül meg a bizalmatok az egyházzal? Nem Istennel, az egyházzal. Ha olyan szent az egyház, miért lehetséges hogy ezeket a dolgokat hagyják?jan. 31. 17:24
1 2 3 4 5
 1/50 A kérdező kommentje:
Én hiszek Istenben, de szerintem Isten nem hisz egy ilyen egyházban. Gondolkoztam, hogy eljárok majd templomba, de ezek után nemhiszem.
jan. 31. 17:25
 2/50 anonim ***** válasza:
39%
A magyar egyház a velejéig romlott. Gyávák, sunyik, alávalóak. Örülni fogok, amikor ez a rothadó intézmény végre eltűnik. Az egyház 21. századot már nem fogja túlélni.
jan. 31. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/50 anonim ***** válasza:
65%

..Attól még hogy a papok vagy püspökök egy része nem a leghelyesebb úton jár nem jelenti azt, hogy minden pap olyan..

Ha végigolvasod akkor benne van, hogy azért nem minden pap ért ezzel egyett, vagy másképpen járt volna el picit..


Pannonhalmán is volt egy ilyen eset, de ott jól kezelték a dolgot és a legtöbb embernek a bizalma is megmaradt a történtek után is és ezt a 444 is leírja a cikkben.


Egyébként vannak olyan részletek, amik nem kerültek ezzel az üggyel kapcsolatban nyilvánosságra, - hogy miért nem mondja egyik fél sem, Egyház vagy újságírás, az nem az én dolgom eldönteni..


Az ítélkezés nem a mi dolgunk, az Istenné, majd ő ítéli az embereket tetteik szerint.


Az Egyház szent valóban, de nem minden tagja az, a hívők, papok, püspökök is azzá kellene váljanak, de nem ez a valóság mindig..


Ezektől eltekintve vannak önzetlen papok, egyháziak, akik bár szintén nem tökéletesek, de sok áldozatot hoznak, olyat amit ha a világban maradtak volna nem kellene, pl. van olyan akinek jó munkahelye és magas keresete volt és mégis papnak ment, mert erre lett elhívva, ebben érezte hogy tudna segíteni..


De az olyen papok miatt mint, szent Bosco János, akiről pont a mai napon emlékezik Jan 31-én meg az Egyház sokan bíznak és fognak is bízni.


Ma is vannak ilyen papok, nem csak akkor volt, ha elrejtve is és a médiától, hírektől távol..


Bruno Ferrero kortársak írásaiból és az Oratóriumi emlékiratokból merítve így ír Don Bosco „divatjáról”.:


[link]


Üdv, egy hívő. Isten áldjon meg mindenkit!

jan. 31. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/50 anonim ***** válasza:
55%

Pokol legmélyebb bugyrába kerül - akkor is ha bocsánatot kér.

De:

egy ilyen a százezerből. 444 úgy csinál mintha mind ilyen lenne. Mindjárt jönnek is a vérmes hiénák és szétmarcangolni a kereszténységet.


Van, ritkán ugyan, de van, aki szerelmét meggyilkolja, feldarabolja

- azért tehát Te lemondasz a szép szerelemről?

Van, aki gyermekét részegen veri, közösül vele

- Te ezért lemondasz a békés szerető családról, kisgyerek nevelésről?

Van olyan tanár aki alázza a diákját

- Te akkor megszüntetnéd az iskolákat?


Kérdések, melyre döbbnet csend a válasz.

jan. 31. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/50 anonim ***** válasza:
71%

Utóirat:

Egy másik cikk a hajdani szent Don Bosco papról - az ilyen papok és emberek miatt bíznak sokan az Egyházban.. :


"..Sok fiatal a környező vidékről Torinóba jön, hogy munkát keressen és ezzel annyi pénzt, hogy eltartsa saját maguát és szegény vidéki családját. Ezek a fiatalok megérkeznek a nagyvárosba, és nincs aki megvédje őket, még a törvények sem. Teljesen magukra vannak hagyva; több mint napi 12 órát dolgoznak és nincs számukra sem szabadság, sem társadalombiztosítás, vagy egyéb szociális juttatás. Don Bosco észreveszi mindezt és úgy dönt, hogy nem nézheti tétlenül, hanem valamivel többet kell tennie annál, mint az egyszerű focimeccs, vagy hitoktatás. Fel kell kínálni ezeknek a fiataloknak a szociális biztonságot, valamint a nevelés és az oktatás biztosítását.


Don Bosco azt mondta: „Mindig úgy mentem előre az életemben, hogy elsősorban a fiatalok problémáinak megoldását kerestem.” E probléma megoldása az lett, hogy a fiataljai számára írt egy munkaszerződést. Talán ez volt az első szociális jellegű munkaszerződés, amit Európában megírtak" ...


[link]

jan. 31. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/50 anonim ***** válasza:
52%

"Ha végigolvasod akkor benne van, hogy azért nem minden pap ért ezzel egyett, vagy másképpen járt volna el picit.."


És az egyházban akkor miért nem ezek a papok vannak vezető pozícióban? Na?


"Az ítélkezés nem a mi dolgunk, az Istenné, majd ő ítéli az embereket tetteik szerint."


Persze, ennyi erővel szüntessük meg a bíróságokat, a börtönökből meg engedjünk ki mindenkit, mert majd Isten úgyis elítéli őket.

jan. 31. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/50 anonim ***** válasza:
74%

"egy ilyen a százezerből. 444 úgy csinál mintha mind ilyen lenne."


Nem az a baj, hogy van ilyen, hanem, hogy az egyházi vezetők az ilyen ügyeket próbálják elsikálni, és még az áldozatot vegzálják. A sunnyogás, a fal mellett lapulás, a felelősség nem vállalás. Ezzel van a baj.

jan. 31. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/50 anonim ***** válasza:
48%
7 az tényleg baj - de kívülről nem látjuk, 444 nem is akarja ezt. De: Ez belső ügy: meg kell oldaniuk. Minden intézménynek - még egy óvodának is van egy BELSŐ élete - ami nem tartozik külsőkre. Munkahelyen az első: aláírunk egy titoktartási nyilatkozatot. Nem mintha hadititkok forognának ott - a legtöbb helyen ez pont a fentieket jelenti.
jan. 31. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/50 anonim ***** válasza:
58%

Kedves #6-os,


És lehetne felhozni akkor miért vannak háborúk és járványok és betegségek, szenvedés, valaki igazságtalanul gazdag, szegény .. stb.?


Meg sok más érvelés hogy Isten nincs az Egyházban vagy nincsen is egyesek szerint Isten, vagy az agnosztikus és más érvek ..


De a kérdés első sorban azoknak szól, akik hisznek és templomba járnak.. a hitvita egy másik téma.


De pl. 1527-ben szinte teljes Rómát kifosztották a lakosság nagy részét, papokkal, püspökökkel, szegénnyel, gazdag emberekkel és mindenki mással akik nem menekültek el, adtak válság díjat megöltek, megerőszakoltak a várost szinte teljesen lerombolták..


De a hit és az Egyház azóta is van hívő emberekkel , pedig reálisan nézve akkor vége kellet volna legyen a dolognak..

jan. 31. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/50 anonim ***** válasza:
47%
Vannak ennél durvább dolgok is az egyházban - legalábbis ami a magyarországi egyház magasabb szintjeit illeti. Meg alacsonyabb szinteken is persze. Normális egyházközséget és papot kell keresni, szerencsére van elég sok. Ha meg nincs elérhető közelségben ilyen, akkor amennyire csak lehet, nem az egyházon keresztül venni részt a hitéletben. Nyilván misét nem lehet pap nélkül tartani, de hitéleti közösségeket lehet függetlenül szervezni.
jan. 31. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5
Kullancsriasztó, szúnyogriasztó

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!