Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézus miért pont 2000 évvel...

Jézus miért pont 2000 évvel ezelőtt jött el és volt itt csak 33 évig? Előtte és utána miért nem adta jelét tényleges tanúbizonyságra? Nem gondoljátok hogy talán nem is Isteni teremtmény volt Jézus? (egy Ortodox Zsidó)

Figyelt kérdés
2021. márc. 17. 14:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
24%
Kamu az egész, de mindjárt jönnek, hogy vírustagadó meg laposföldhívő vagyok stb. :D
2021. márc. 17. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
54%

Jézus olyan kijelentéseket tett, amiket nem lehet máshogy magyarázni csak azzal, hogy Isteni teremtmény. Azt mondta "mielőtt Ábrahám volt én vagyok", azt mondta megbocsáthatja a bűnöket (pedig azt csak HaShem teheti), azt is mondta, hogy aki látta őt az látta az Atyát is, vagy hogy "Én és az Atya egyek vagyunk".

Mondhatott volna bármit ezek közül ha csak egy prófétának tekintette volna magát?


És igen, Jézus mondott olyat is, hogy az Atya nagyobb mint ő, de ettől maximum a Szentháromságba lehet belekötni. Ugye a Szentháromság szerint, az Atya, a Fiú, és a Szentlélek, ők az egy Isten. Jézus a "Logos" a keresztény tradíció szerint. Most attól, hogy az Atya nagyobb mint a Fiú, az nem azt jelenti, hogy a Szentháromság nonszensz, sem azt, hogy akkor Jézus csak egy túlbuzgó rabbi volt és csak bele magyarázunk mindent, ez csak annyit jelent, hogy sokan rosszul értelmezzük a Szentháromságot.


Azomban mindenestül visszautasítani Jézust és hogy csodákat tett és mindent amit mondott (bele értve amiket fent felhoztam) az olyasmi amit a keresztény teológia nem tud elfogadni. Ez lenne a válaszom.


HaShem áldjon.

2021. márc. 17. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
0%
Aki lepontozott de nem írja ide az érveit, hogy miért nincs igazam az csak mutatja be, hogy összesen nincs két agysejtje.
2021. márc. 17. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem egy zseni volt, a világvégét pedig azért tanította mert jól kiismerte az emberi természetet és tudta hogy semmi sem elég. Háború olajért, rabszolgatartás, stb. Nagyon sok dolog őt igazolja már maga a kapitalizmus is.

Legyél türelmetlen, akaratos, lusta és betegesen megfelelni vágyó, máris eljutottunk a jelenbe.

2021. márc. 17. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 Anahystor ***** válasza:
35%

Lepontozás oka:


"Jézus olyan kijelentéseket tett, amiket nem lehet máshogy magyarázni csak azzal, hogy Isteni teremtmény.

...

Mondhatott volna bármit ezek közül ha csak egy prófétának tekintette volna magát?

"


Igen, ha megalomániás, aki magát isteni lénynek tartotta.


------


"Jézus a "Logos" a keresztény tradíció szerint..."

Így tartják, de vajon helyesen?


---


"Most attól, hogy az Atya nagyobb mint a Fiú, az nem azt jelenti, hogy a Szentháromság nonszensz, sem azt, hogy akkor Jézus csak egy túlbuzgó rabbi volt és csak bele magyarázunk mindent, ez csak annyit jelent, hogy sokan rosszul értelmezzük a Szentháromságot."


Igen, és mi a helyes értelmezés, ami helyreteszi mindezt?

Mert azzal adós vagy még...


---


"Azomban mindenestül visszautasítani Jézust és hogy csodákat tett és mindent amit mondott (bele értve amiket fent felhoztam) az olyasmi amit a keresztény teológia nem tud elfogadni."


Persze, hogy nem, hiszen létérdeke, mert a NEM csodatevő Jézus" nem több mint egy önjelölt próféta, aki Istennek (Isten fiának...) képzelte magát.

2021. márc. 17. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
33%

"Jézus olyan kijelentéseket tett, amiket nem lehet máshogy magyarázni csak azzal, hogy Isteni teremtmény."

Hat, igazabol ugy is lehet magyarazni, hogy kicsit lokott volt, egy kisse el volt szallva magatol. Nem lenne egyedi eset, millioszamra vannak hozza hasonlok a vilagban, akik masnak kepzelik magukat, mint akik valojaban.

2021. márc. 17. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 szaja ***** válasza:
21%

Kérdező: "Jézus miért pont 2000 évvel ezelőtt jött el és volt itt csak 33 évig?"


Mindennek rendelt ideje van!!! E teremtett világnak is rendelt ideje van!!! A világ politikai helyzete határoz meg sok mindent és aztán a tudomány fejlődése!!!


Akkor jött le Jézus testben, amikor itt volt az ideje!!!


Mikor jön vissza Jézus és mikor lesz a feltámadás???? Azt is az idő határozza meg és a világ poitikai helyzete!!!


Mikor jelenik meg az antikrisztus a bűn embere a veszedelem fia????


Amikor minden összeáll!!! Mind poliktikai mind peidig tudományi technikai részen!!! Politikai részről, hogy egyezség és egyesülés (UNIO) révén uralni tudja a világ nagy részét.


Tudomány technikai részről pedig meg kell teremteni létre kell hozni az antikrisztus képmását (bio technológia, mesterséges inteligencia, klónozás, nano technológia stb.) amelybe lélek adatik és a legtöbb országban, nagyvárosban jelen lesz.


Aztán meg kell alkotni és létre kell hozni azt a világhálót, amelyben ő uralkodik és nélküle nem lehet használni, nem lehet vásárolni sem eladni!!! A használatához fel kell venni mindenkinek az ő jelét, pecsétjét, bélyegét, ami bármi lehet, akár mikrocsip, vonalkód, QR-kód ill ezeknek tovább fejlesztett változatai!!!! A lényeg, hogy a kézpénz megszűnik mint fizető eszköz. Minden elektronikus úton fog működni on-line!!!!


Tehát mindennek rendelt ideje van!!! A sátán terve, hogy uralja a földet e teremtett világot!!!! Ezt viszont csak földi eszközökkel tudja végrehajtani. Ehhez kell és szükséges a további "fejlődés"!!! Ehhez hozzá tartozik a spirituális megnyílás is!!!


Jézust erre akarta rávenni a sátán anno annak idején közel 2000 évvel ezelőtt, hogy Jézus által uralni és uralkkodni tudjon a földön!!!


Lk.4,6. És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét; mert nékem adatott, és annak adom, a kinek akarom;

Lk.4,7. Azért ha te engem imádsz, mindez a tied lesz.


A sátán kisérlete akkor elbukott, Jézus engedelmes lévén végig csinálta a megváltás tervét, a sátán pedig várja a megfelelő alkalmat, hogy uralkodni tudjon!!!

2021. márc. 18. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
75%

Szia,

Az Úr Jézus Krisztus előtte és utána is itt volt - legalábbis a Biblia szerint. A Szentírás ugyanis azt állítja, hogy az Úr Jézus Krisztus maga a Teremtő Isten: "Mert benne teremtetett minden a mennyen és a földön, a láthatók és a láthatatlanok, akár trónusok, akár uralmak, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok: minden általa és reá nézve teremtetett." (Kolossé 1:16) Ott volt Noéval: "Így ment el a börtönben levő lelkekhez is, és prédikált azoknak, akik egykor engedetlenek voltak, amikor Isten türelmesen várakozott Nóé napjaiban a bárka készítésekor. Ebben kevés, szám szerint nyolc lélek menekült meg a vízen át. (I.Pt. 3:19-20), beszélt Ábrahámmal, Jákobbal, Mózessel, ott volt a kivonuláskor, ő vezette ki a népet Egyiptomból (Júdás 1:5), mejelent a bíráknak, Bálámnak, és a prófétáknak (Jn. 12:41), és feltámadás után 40 napig az apostolokkal volt, majd megjelent Pálnak is, velünk is itt van most (Mt. 28:20).

Ezért Isten az Úr Jézus Krisztus, mert örökkévaló és mindenható, és mindenütt jelen lévő.


Üdv. Péter

2021. márc. 18. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
34%
Csak fontos ember lehetett Jézus, ha hozzá igazítottuk az időszámítást. Nem? Ha 500 év múlva születik, akkor az lett volna az időszámítás kezdete.
2021. márc. 18. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
51%

Ortodox zsidóként ismerned kellene a Tórát. A Tóra pedig végig Jézusról prófétál. Nem elég előzetes Jel ez? Bár az ortodox irányzat hasonlít legjobban azokra az írástudókra és farizeusokra, akiket Jézus vádolt végig. Ha valóban Isten igazságának a hordozói lennétek, akkor mára Jézus-hívők lennétek


Megtestesülése előtt Krisztusnak milyen jelet kellett volna mutatnia? Durrogtatni a villámokat? Vagy kiírni az égre, h Jézus?

2021. márc. 19. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!