Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy szeressem őket jobban a...

Hogy szeressem őket jobban a hivô testvéreket mint a családomat és a vérszerinti rokonaimat?

Figyelt kérdés
A lelkipásztor azt mondta, a Hitben testvéreket akik megvannak térve jobban kell szeretnem, jobban kell ragaszkodnom hozzájuk mint a szüleimhez, nagyszüleimhez. Mert velük fogok a mennyekben lenni.... ha a szüleim, nagyszüleim nem akarnak Istenhez megtérni, mindent vizsgáljak meg nehogy a Sátán családomon keresztül próbáljon eltéríteni Istentől... akárhogy próbálom akkor sem tudom jobban szeretni pl:"Marika nenit, meg a Jóska bácsit a gyülekezetben hiába hit testvéreim akkor is a családomat szeretem jobban ha hívők ha nem.! Nekem ők az igazi szeretteim akkor is ha nem hívők! Úgy érzem nekem őket adta az Isten, persze szeretem a gyülekezetes testvéreket is de nem úgy mint a családomat.-! De akkor se tudok egy idegent jobban szeretni amiért egy Hitben vagyunk!
szept. 4. 12:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
74%

Remek ismét tiltották. Nem tudom, hanyadik profilja volt már ez, talán már a tizedik.


Az viszon szomorú, hogy mennyi embert át tud még verni (azokra célzok, akik normálisan reagáltak).


Ez csak egy troll, akit az írási stílusából fel lehet ismerni. Egy rakás kitalált kérdést kiírt már, hol ennek, hol annak adta ki magát. Már biszexuális is volt.


Privátban meg mocskolódó üzeneteket írogat.


Aljas egy ember ez.

szept. 4. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
A Kérdezőről beszéltem az előző (11-es) kommentben.
szept. 4. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
😯 sosem lehet tudni ki kamuzik. ez elég rossz itt
szept. 4. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
85%
Ilyesmit nem tanít a kereszténység. Kifejezetten káros szektának tűnik ez..
szept. 4. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
Kifordította egy kicsit, mert Jézus mondta magáról, amikor ezeket mondta, hogy ő jó pásztorként a jókat gyűjti magához. Honnan tudod, hogy Józsi bá és Marika né különb mint a te rokonaid? Szerintem nem. De Jézus belelátott a szívekbe, neked nincs ilyen képességed, azért nem kell ezt tenned!
szept. 4. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy egy igazi jó rokon az élete árán is segít rajtad minden körülmények között, de Józsi és Marika úgy húz el, mint a rosseb, ha baj van.
szept. 4. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 Anjutca ***** válasza:
Eretnek egy pap lehet még az egész egyháza. A Biblia arról ír hogy tisztelni kell a szülőket meg a házastársat. Értem hogy Jézus is azt kérdezte ki az én anyám és kik a testvéreim és arra hivatkoznak. De mikor Jézus a kereszten szenvedett akkor sem felejtkezett meg az anyjáról hanem János apostolra bízta mondván hogy ő a te anyád és ő a te fiad. Csak azt nem tudom mi lett Mariaval mikor Jánost elűzték Patmosz szigetére. És mivel az apostolok az első keresztények és onnan tovább mi, innen eredeztetik hogy Mária mindenkinek az édesanyja mert Jézus maga mondta hogy is te fiad, te anyád. Bár én csak azt hittem egyedül Jánosra bízta.
szept. 5. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim ***** válasza:
38%

Az adott lelkész nem légből kapta az ötletet.

Máté 10:34-39 (Jézus mondja) "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe. Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, az nem méltó hozzám; aki jobban szereti fiát vagy leányát, mint engem, az nem méltó hozzám; és aki nem veszi fel keresztjét, és nem követ engem, az nem méltó hozzám. Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt."

Máté 12:46-50 "Még beszélt Jézus a sokasághoz, amikor íme, anyja és testvérei megálltak odakint, mert beszélni akartak vele. Valaki szólt neki: Íme, anyád és testvéreid odakint állnak, és beszélni akarnak veled. Ő azonban így felelt annak, aki szólt neki: Ki az én anyám, és kik az én testvéreim? Erre kinyújtotta kezét tanítványai felé, és így szólt: Íme, az én anyám és az én testvéreim! Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az az én testvérem és az én anyám."

Márk 10:29-31 "Jézus így szólt: „Bizony, mondom néktek: senki sincs, aki elhagyta házát vagy testvéreit, anyját vagy apját, gyermekeit vagy szántóföldjeit énértem és az evangéliumért, és ne kapna százannyit: most ebben a világban házakat és testvéreket, anyát, gyermeket, és szántóföldeket üldöztetésekkel együtt, a jövendő világban pedig örök életet. Ellenben sok elsőből lesz utolsó, és sok utolsóból lesz első.”"

Az alapfeltevést tehát nem a lelkész találta ki, nem egy szekta tanítása ez, hanem Jézusé vagyis a kereszténység tanítása.

A probléma ott állhat fenn, ha ezekkel az idézetekkel manipulálják a hívőket. Jézus azt várta el, hogy őt Istenként tiszteljék, tehát sokkal jobban szeresse, imádja bárki, mint másokat, beleértve a vérszerinti rokonait. Azt nem mondta, hogy miután kereszténnyé váltunk, jó lenne megvonni a szeretetet olyanoktól, akik a szeretteink. Igazából aki Istent szereti a legjobban, az Istentől el tudja sajátítani, hogy mi az igazi szeretet, és azután jobban tudja szeretni pl. a saját családját, vagy a régi barátait is. Az más, hogy sok meg nem tért ember nem értékeli a valódi szeretetet, inkább szentimentalitást szeretnének.

De nagyon is valós veszély, és sok ismerősömmel megtörtént, hogy jobban imádták a családjukat, mint Istent, többre értékelték a kapcsolatot a családjukkal, mint Istennel, és amikor a családjuk válaszút elé állította őket, hogy vagy az új vallásodat választod, vagy minket, akkor a családjukat választották, aminek az lett a következménye, hogy elveszítették az örök életüket, ahogy Jézus erre figyelmeztetett a Máté 10:39-ben és a Márk 10:30-ban. Jézus nem szentimentális: komolyan gondolta, hogy ha engeded, hogy a meg nem tért családtagjaid irányítsanak és befolyásoljanak téged, akkor ő, Jézus nem fog tudni irányítani, és nem fog tudni elvinni a Mennyországig. Ha felnőtt vagy, akkor elvárható a családodtól, hogy ne avatkozzanak bele az életedbe, ne kezeljenek gyerekként. Legtöbb "szerető" apa és anya nem szól bele a fiuk-lányuk életébe, hagyja, hogy paráználkodjanak, részegeskedjenek, csaljanak az adóval stb. de amint megtér a gyerekük, hirtelen elkezdenek beleszólni az életébe. Ha a gyerekük szerelmes, és elköltözik a kedveséhez, az rendben van számukra, de ha a gyerekük Istenbe szerelmes, és elmegy valahova, ahová Isten küldi, az óriási botrány a családban. Ilyenek az istentelen apák és anyák. Nem létezik számukra Isten jelenléte és valósága. Bántja őket a világosság, amit a gyerekükben látnak, és jobban éreznék magukat, ha vissza tudnák húzni magukkal őt a sötétségbe.

szept. 5. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem kell jobban szeretned őket. Nincs ilyen a Bibliában, ezt ez a fanatikus pap találta ki.
szept. 7. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem kell jobban, nincs ilyen , hogy preferencia, mindenkit annyira szeretsz; amennyire érzed (nem kell magadra erőszakot gyakorolnod, nem is tudsz), csak annyi a lényeg,hogy ne árts másnak; másik még, egy spirituális tanító ilyesmit mondott; hogy pl valaki azt mondja "Szeress!"; de az korrekt dolog, hogyha pl valaki nem tud szeretni , és olyan dolgot elvárásként támasztani, amit nem tud; amire <eleve> nem képes ? És akkor ő úgy szokta ezt mondani helyette; hogy ő meg azt mondja, hogy olyasvalamit kér; hogy ne csinálj olyat, amit tudsz; tehát "ne gyűlölj", ne "csináld" a gyűlöletet!" Tehát ez így már korrekt, tehát nem olyat kér/-vár el akár- tőled valaki, bárki; hogy olyat csinálj, amit nem tudsz; hanem , hogy ne csinálj valamit , amit tudsz. De egyébként meg valaki más úgy fogalmazta meg a szeretetet, hogy feltétel nélküli elfogadás. Az se rossz megközelítés. Az előző példában meg még, mintha úgy lett volna megfogalmazva nagyon-nagyon leegyszerűsítve; hogy "szeretni = nem gyűlölni". Énnekem meg pl az a szeretet; amikor a másik már a puszta létével/létezésével is örömet okoz; és maga ez az öröm a szeretet. Amit okoz a létezésével. Tehát nem kell csinálnia semmit; elég, hogyha csak ül egy helyben, és meg se szólal; és te mégis, máris szereted. És tehát ennyi. Tehát olyan öröm, amit a másik a létezésével is ki tud váltani; okozni tud. Tehát ez csak ennyi , hogy örülsz a másik létezésének. Hogy kinek mennyire örülsz azt nem kell befolyásolni; és alapvetően nem is tudod. Tehát fölösleges ezen morfondírozni, agyalni. A lényeg az, hogy ne árts még annak se, akinek nem bírod a fejét,mert rosszarc, mert beszólongat másoknak, meg indokolatlanul kötekszik, meg rosszindulatúskodik, meg beképzelt, meg sunyi, meg érdekember, meg nincs benne empátia, meg ilyesmik; tehát az a lényeg, hogy az olyan emberekkel se szúrj ki lehetőleg. Bosszúval sem kell foglalkoznod; szerintem majd a karma elintézi; tehát lehet, hogy nem tőled fogja visszakapni azt az esetleges szenvedést, amit neked okozott; tehát te ilyesmikkel, hogy "bosszú", ilyenekkel Ne törődj, ilyesmikre ne fecséreld az időt; majd a sors elintézi, megoldja, neked ezzel már kábé nincs dolgod. Tehát bosszút állni sem kell. Tehát nem kell vissza borsot törni az orra alá; meg mert akkor lehet sose lesz vége; hogy mindig visszaadjátok egymásnak. De ez már csak így eszembe jutott a végére. Amúgy én nem értek ezekhez a vallásos dolgokhoz.
szept. 10. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!