Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztényként figyelmen...

Keresztényként figyelmen kívül hagyod a muszlimok Biblia magyarázatait?

Figyelt kérdés
szept. 12. 12:53
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/344 A kérdező kommentje:

"A wikipédiàban leírtak nem lehet hogy keresztény nézőpontúak ?"


Nem! Hiszen honnét tudhatná egy keresztény hogy mi van az iszlámban.


"Szànalmas hogy googliztok itt össze-vissza."


Állításod szerint az iszlám a béke vallása. Miért vagy ennyire kiakadva? "Na mindegy inkább csinálok pár leborulást a Könyörületes Allah előtt."

Talán megint el kellene végezned a gyakorlatokat hogy nyugalomba kerülj.


"Sokkal fanatikusabbak vagytok bàrmelyikünknél."


Hát az iszlám szélsőségeseket nem múljuk felül az biztos.


"Akinek pedig nem tetszik a kereszténység azt lebombàzzàtok, leigàzzàtok, kiraboljàtok. Legjobb esetben arrogàns módon kigúnyoljàtok."


Mohamednek nem tetszett a kereszténység. "Úgy tartjuk hogy a Bibliában már a felismerhetetlenségig összekeveredett Isten üzenete, és a hozzátoldott gondolatok."- te írtad Abdullah

Hát mi meg nem így tartjuk ,de nagyon nem.

A muszlim országokban az iszlám nagyon erősen jelen van a törvényekben is. Nincs ketté választva az állam és a vallás! Ez Európában nem így van. De az USA-ban sem. Ha jelen lenne a kereszténység ezen országok törvényeiben akkor még hadseregük sem lenne. De nincs jelen!


"Mondjuk màr megszoktam."


Ha megszoktad akkor miért akadsz ki? Ez inkább arra utal hogy egyáltalán nem szoktál meg semmit.


"Úgy hogy a 4 evangélium teljesen eltérően írja le a részleteket."


Már írtam hogy ez azért van mert 4 különböző ember általi beszámolókról van szó. Ha az evangéliumok pontosan ugyanazokat az információkat és ugyanabból a szempontból megírt részleteket tartalmaznák, akkor ez összejátszásra utalna, azaz az írók előzetesen összebeszéltek, hogy az írásuk így hihetőbbnek tűnjön.

Az hogy vannak eltérések pontosan azt bizonyítják hogy az írókat nem befolyásolták.

Egyébként valóban igaz hogy senki nem látta hogy Mohamed kivel is beszélt valójában. Nem hogy 4 de egyetlen ember sincs aki igazolhatná!


"Ha tényleg megtörtént és szemtanuk írják le, akkor nem lehetne tengernyi nagy eltérés."


Szám szerint ,hány eltérés van?

szept. 14. 12:41
 132/344 anonim ***** válasza:
4%

"Mohamedet nemmtartják prófétának, mégis istenként követik és azóta is heves vitában vannak mi számít jó példányak, és mi számít törvénynek, mi csak hóbort..."


Újabb keresztény hazugság. Egy muszlim sem követi istenként Mohamed prófétát. Mi az hóbortnak? :) Ilyen nincs az iszlámban."Mohamed tanításai annyira szétszórtak, hogy rendszerbe sem lehet őket sorolni."


Újabb keresztény hazugság. Mi az hogy szétszort egyébként is? :)"Sok egymásnak ellentmondó részlet van, ezért hoztak olyan szabályokat, hogy a régi szavakat felülírják az új tanítások."


Nem hoztak ilyen szabályokat. A hadiszok hitelességét vizsgálják és hogy nem ellentétes-e a Koránnal."Egyébként mi az ami igazolja mohamed prófétaságát, a saját csapongó szavain kívül?"


Például a Korán ami fényévekkel hitelesebb, erkölcsösebb, igazságosabb a Bibliánál. Például a hadiszok amik igazolják a prófétaságát. Például Mohamed próféta jövendölései. Ja és persze a Biblia is igazolja Mohamed prófétaságát.

szept. 14. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 133/344 anonim ***** válasza:
3%

"Az evangéliumok is szemtanúk beszámolói, még bele is van írva, mi a problémád akkor?"


Akkor csak annyi a probléma hogy ezek az evangéliumok nem Isten szava hanem emberek beszámolói amik egymásnak is ellentmondanak :) Akkor miért hazudjátok hogy a Biblia Isten szava?

szept. 14. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 134/344 anonim ***** válasza:
3%

"Már írtam hogy ez azért van mert 4 különböző ember általi beszámolókról van szó. Ha az evangéliumok pontosan ugyanazokat az információkat és ugyanabból a szempontból megírt részleteket tartalmaznák, akkor ez összejátszásra utalna, azaz az írók előzetesen összebeszéltek, hogy az írásuk így hihetőbbnek tűnjön."


Tehát szerinted ha az általam mutatott versnél mind a négy evangélium azt írná például hogy három angyal jelent meg, összejátszásra utalna :), de így hogy mindegyik más ír szerinted hiteles :))))"Egyébként valóban igaz hogy senki nem látta hogy Mohamed kivel is beszélt valójában. Nem hogy 4 de egyetlen ember sincs aki igazolhatná!"


Hol beszélt és kivel? Egyébként a hadiszok szemtanuk beszámolói Mohamed próféta szavairól tetteiről és többszázezer hadisz létezik. Akkor mi a kérdés?"Szám szerint ,hány eltérés van?"


Nagyon sok eltérés van a 4 evangéliumban. Nem számoltam meg, de biztos hogy nem hitelesek ezek az evangéliumok.

szept. 14. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 135/344 anonim ***** válasza:
96%
Oké és akkor mohamed hol hiteles miközben önmagának is ellentmond?
szept. 14. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 136/344 anonim ***** válasza:
4%
Hol is mond ellent önmagának?
szept. 14. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 137/344 A kérdező kommentje:

"Például a Korán ami fényévekkel hitelesebb, erkölcsösebb, igazságosabb a Bibliánál."


Például miben az?


"Ja és persze a Biblia is igazolja Mohamed prófétaságát."


A Bibliában nincs benne Mohamed! Ennyit azért illene tudni. Mint ahogy én is tudom ,hogy a Koránban nincsenek benne az apostolok.


"Tehát szerinted ha az általam mutatott versnél mind a négy evangélium azt írná például hogy három angyal jelent meg, összejátszásra utalna :), de így hogy mindegyik más ír szerinted hiteles"


Hol mutattál verset? Az egyik evangéliumban vannak olyan részletek amelyek nincsenek a másikban. Ez nem teszi hiteltelenné.

Az utalna összejátszásra ha mindben ,minden ,ugyan olyan lenne úgy hogy 4 különböző emberről van szó.

Ha van egy esemény és azt 4 ember is megerősíti akkor az jóval hitelesebb mint ha csak egy ember beszél róla. Egy ember azt mond amit akar. Ellenőrizhetetlen! De ha többen is ott vannak akkor már más a helyzet.

Mi vagy ki igazolja a Korán hitelességét?


"Hol beszélt és kivel? Egyébként a hadiszok szemtanuk beszámolói Mohamed próféta szavairól tetteiről és többszázezer hadisz létezik. Akkor mi a kérdés?"


Tényleg egy angyaltól kapott isteni kinyilatkoztatás Mohamed? Tényleg Isten angyala volt akitől kapta a kinyilatkoztatást?


"Nagyon sok eltérés van a 4 evangéliumban. Nem számoltam meg, de biztos hogy nem hitelesek ezek az evangéliumok."


A Koránban is nagyon sok eltérés van. Én sem számoltam meg ,de biztos hogy nem hiteles a Korán!

szept. 14. 17:42
 138/344 anonim ***** válasza:
82%
A Gyűrűk Ura még hitelesebb, erkölcsösebb és igazságosabb, mint a Korán, tehát Tolkien volt Isten nagy prófétája, nem a pedo Mohamed.
szept. 14. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 139/344 anonim ***** válasza:
98%

Nem olvastam el 14 oldalt úgyhogy nem tudom mit ért a kérdező muszlim Biblia magyarázat alatt.


Mivel nem tudom miről van szó pontosan, így általánosságban csak azt mondhatom el, hogy a Korán verziót nem fogadom el. A muszlimok magyarázatait meg nem hagyom figyelmen kívül, minden egyes véleményt megszoktam vizsgálni amivel találkozom, csak még egy olyan normális Biblia magyarázatot sem olvastam tőlük, amit komolyan lehetne venni. Nem csak itt az oldalon, hanem sehol. Nem is értem a kérdező tulajdonképpen mire kíváncsi, a muszlimok nem nagyon magyarázgatják a Bibliát, ők a Koránt használják. A saját mondanivalójuk alátámasztására néha felhasználnak Bibliai verseket, ha az mondjuk egyezik a Koránban leírtakkal vagy éppen támadnak belőle részeket, ha nem, de igazából a muszlimok nem nagyon foglalkoznak a Bibliával.

szept. 14. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 140/344 anonim ***** válasza:

"Például miben az?"


Kezdjem el sorolni? Például a Biblia részeges, cselszövő, parázna, gyilkos prófétákról ír akik saját lányaikat ejtik teherbe. A Korán ugyanezeket a prófétákat erkölcsös példamutató embereknek írja le."A Bibliában nincs benne Mohamed! Ennyit azért illene tudni. Mint ahogy én is tudom ,hogy a Koránban nincsenek benne az apostolok."


A Biblia is igazolja Mohamed prófétaságát éd megjövendöli. A legutóbbi kérdésem erre vonatkozik:


https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.."Hol mutattál verset? Az egyik evangéliumban vannak olyan részletek amelyek nincsenek a másikban. Ez nem teszi hiteltelenné."


Mi van? :) Nem megy a magyar nyelv értő olvasása? A 4 Evangéliumban három eltérő verzióban írja le ezt a kis részt. Persze nagyon sok ilyen van."Az utalna összejátszásra ha mindben ,minden ,ugyan olyan lenne úgy hogy 4 különböző emberről van szó."


Te miről beszélsz? :) A tanukat is egyenként hallgatják ki és az ilyen részletekből derül ki hogy igazat mondanak vagy hazudnak. Ha eltérően mesélik el mi történt akkor nem mondanak igazat. Te meg azt állítod ha egyezne mind a négy az utalna összejátszásra? :) Magadnál vagy? :)"Ha van egy esemény és azt 4 ember is megerősíti akkor az jóval hitelesebb mint ha csak egy ember beszél róla. Egy ember azt mond amit akar. Ellenőrizhetetlen! De ha többen is ott vannak akkor már más a helyzet."


Látom nagy észlény vagy. A 4 evangélistából 2 sosem látta Jézust szóval nem szemtanuk. És ugye a négy verzió folyamatosan ellent mond egymásnak, tehát nem hiteles."Mi vagy ki igazolja a Korán hitelességét?"


Tartalmilag és tárgyi szempontból is a Korán sokkal hitelesebb mint a Biblia. Ez egyértelmű. Olyanból mint az evangéliumok az iszlámban többszázezer van. A hadiszok szemtanuk beszámolói Mohamed próféta tetteiről szavairól."Tényleg egy angyaltól kapott isteni kinyilatkoztatás Mohamed? Tényleg Isten angyala volt akitől kapta a kinyilatkoztatást?"


Ilyen alapon honnan tudod hogy Mózes esetében Isten szól a csipkebokorból? Honnan tudod hogy Jézus jelent meg Pálnak? Stb stb. Nyilván csak ezekből nem tudhatjuk. Amiből kiderül az a Korán és a Biblia, és ahogy ahogy mondtam a Korán fényévekkel hitelesebb, erkölcsösebb, igazságosabb a Bibliánál. A Bibliában számtalan népirtásra felszólító vers van. Konkrétan azt írja öld meg a gyerekeket, nőket. Sőt, a Biblia azt parancsolja a saját gyermeked is meg kell ölnöd ha más vallást akar követni. Szerinted ezek a versek Istentől származnak?"A Koránban is nagyon sok eltérés van. Én sem számoltam meg ,de biztos hogy nem hiteles a Korán!"


A Koránban nincsenek eltérések. A Korán nem szemtanuk beszámolói hanem közvetlenül Isten szava.

szept. 15. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!