Az nem csalás ha egy aszexuális apácának megy?

Lehet nem az a legnehezebb de akkor is jó pár gonddal kevesebb.
Csak, hogy biztos legyen. Az isnerőseid nem aszexuálisok, ugye?
:)

"Csak, hogy biztos legyen. Az isnerőseid nem aszexuálisok, ugye?"
Fogalmam sincs, nem ilyen központi kérdés ez nálunk.

Egyrészről egyébként az, hogy nem a tisztaság a legnehezebb nem jelenti, hogy ne lenne nagyon nehéz.
Ezenfelül ha ők aszexuálisok akkor az ő érték ítéletük szerint érthető ha nem az a legnehezebb.

"Gondolom az se véletlen hogy nem mondják meg hogy helyette mi a legnehezebb hanem megy a talányok gyártása."
De, megmondják. Szerzetesek esetében a három szerzetesi fogadalom között az engedelmesség. Amúgy a világi papok is szokták ezt mondani, hogy az a feltétlen engedelmesség, amit a szenteléskor a püspök (és utódainak) "kezébe tesznek le". Illetve a hiteles, krisztusi élet maga. Ezt egyébként nem is lehet megvalósítani, hanem életünk végéig kell gyakorolni. Hozzáteszem, én nem vagyok szerzetes, de a keresztény életben számomra sem a tisztaság a legnehezbb erény. Közel sem. A felebarát- és ellenségszeretet nagyságrendekkel nehezebb.
Nyilván a tisztaság van, akinek nehezebb, van, akinek kevésbé, azoknál is, akik erre fogadalmat tesznek. De akinek pl. ez könnyebb, ott lehet több más dolog, ami meg neki nehezebb.

Az impotenseknek is könnyű akkor, sok impotenst ismerek.
Ha pl. elmész kiheréltetni magad, akkor könnyebb lesz neked. Mindenkinek meg van a lehetősége erre.

De ha kiherélteted magad Istenért, akkor üdvözülsz. Jézus ezt leírta...
Sőt: "Aki lemond életéről énérettem, megnyeri azt." És mielőtt valaki félreértené, nem az öngyilkosságról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!