Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha az élet ennyire igazságtala...

Ha az élet ennyire igazságtalan és ennyi szörnyűség van a világban, miért gondolják még mindig annyian azt, hogy van isten?

Figyelt kérdés
Csak mindenki gondoljon bele. Ha lenne isten, hagynà, hogy ártatlan kisgyerekek súlyos (pl. rákos) betegek legyenek és korán meghaljanak? Akár màr magzatként, csecsemőként elmenjenek? Vagy például annyi nő vetél el, nem lehet gyereke, méhen kívüli terhesség stb., pedig alkalmas anyának, mindent megtesz (vagy megtenne) a baba egészségért, de akiket meg nem érdekel, napi 2 doboz cigit szívnak el szülés előtt is, bántalmazzák a gyermeküket stb. nekik a termékenységgel nincs gond... Vagy hogy annyi ember hal meg ártatlanul, hogy nem érdemli meg, tehát ,,nem élt erkölcsileg rossz életet". Annyi mindent fel lehetne sorolni. A hívek ezt még mindig azzal nyugtázzák, hogy isten próbára tesz minket, vagy hogy próbálják maguknak bemagyarázni a saját életükben környezetükben és a világban történt tragédiákat?

jan. 23. 20:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/112 anonim ***** válasza:
15%

Pont ezért. A 0 igazságtalanság nem arra utal neked, hogy van isten? :D


A szörnyűségek, meg függetlenek. Mintha nem a lét része lenne, a szabad akarat és gyarlóság szorzatának velejárója.

jan. 24. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/112 anonim ***** válasza:
28%

Úgy beszéltek, mintha isten tegnap teremtette volna ezt a bolygót.


6#, A szutykos 40 éveddel ezen a kis kavicson, a majomszerű elméddel és 100as IQddal ennyire hatalmas bölcsességet halmoztál fel, hogy te jobban tudod, mint maga a létezés teljessége? Ok

jan. 24. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/112 anonim ***** válasza:
35%

Tisztelt kérdező!

Van egy nagyon fontos törvény, amely mindenkit egyformán érint és senki sem tudja elkerülni a következményeit (persze van több is, de ez különösen fontos). Ez pedig a kauzalitás vagyis az ok/okozat örök törvénye!


Röviden a Biblia szerint: Isten ellen fellázadt az ember -Sátán befolyására. Ezért van büntetésül a szenvedés, a betegségek és a halál, mivel a bűn büntetése a halál. Az ember tökéletlenné vált, így egyre több és több szenvedést és betegséget kell tapasztalnia.


Viszont Isten türelmes volt és meghatározott egy időszakot, amíg az emberek nagyrészt Istentől elszakadva, fellépítették a világukat. Ez lett belőle!


Ennek a meghatározott időnek lassan vége lesz a Jézus által előre jelzett jelek alapján.


"Utolsó napok", majd az Armageddonnak nevezett Isten háborúja megtisztítja a földet mindazoktól, akik kárt okoznak neki és egymásnak. A maradék emberiség, aki túléli ezt és a későbbi feltámadottak, akikről Isten megemlékezik, egy paradicsomi földön fognak élni az örök élet reményével. Egy kis csoport az égbe kerülnek Jézussal társuralkodókként.


A lényeg, ami ma (és eddig) történt a földön, az Isten ellenében volt. De ha már közbelépett volna, pl mi sem élnék!

jan. 24. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/112 anonim ***** válasza:
33%
Nem értem miért kellett lepontozni. Az volt a kérdés, hogy miért gondolják, hogy van Isten, ha ennyi igazságtalanság és ennyi szörnyűség van a világban. Én leírtam, hogy miért gondolják. Nem azt írtam, hogy igazuk is van. Azért lettem lepontozva, mert a kérdésre válaszoltam.
jan. 24. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/112 anonim ***** válasza:
28%
Így van 14-es, az olvasók jelentős része nem tesz lényegi különbséget információ és saját vélemény között. Én sem írtam hogy az én véleményem, a Biblia alap tanítása. Ezek szerint a bibliát pontozzák le! Vagyis ezzel magukat, csak nem tudnak róla. De hát ez sem meglepő. 😃
jan. 24. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/112 anonim ***** válasza:
7%

A hívek ezt még mindig azzal nyugtázzák, hogy isten próbára tesz minket, vagy hogy próbálják maguknak bemagyarázni a saját életükben környezetükben és a világban történt tragédiákat?

„Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: »Isten tesz próbára.« Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit”(Jakab 1:13)


Sokan azt gondolják, hogy a Mindenható Isten a világ uralkodója, hogy minden közvetlenül az ő irányítása alatt áll. „Egyetlen atom vagy molekula sincs a világegyetemben, melyet ne tartana állandó ellenőrzés alatt” — mondta egy teológiai szeminárium elnöke. Valóban ezt tanítja a Biblia?


Szó sincs róla! Sokakat meglep, hogy igazából mit mond a Biblia arról, hogy ki uralkodik a világ felett. Az 1János 5:19 például kijelenti: „az egész világ a gonosz hatalmában van.” Ki ez a gonosz? Jézus Krisztus azt mondta, hogy Sátán, az Ördög, akit úgy nevezett, hogy „a világ uralkodója” (János 14:30). Hát nem logikus? Sátán kegyetlen, hamis, és tele van gyűlölettel.

jan. 24. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/112 anonim ***** válasza:
60%

A sátán hatalmasabb Istennél?

A sátán nem azért tehet bármit.mert Isten megengedi?


Így közvetetten minden amit a sátán tesz azt lényegébben Isten teszi. Minden rosszért Isten felelős aki megteremtette a sátánt és végig nézi ahogyan garázdálkodik. Nem csinál semmit sem ellene. Pedig egy csettintésbe sem kerülne, hogy például elzárja ettől a világtól őt.

jan. 24. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/112 anonim ***** válasza:
16%
Nem Isten uralkodik most e világ felett, hanem Sátán. Ő az okozója a sok rossznak.
jan. 25. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/112 anonim ***** válasza:
78%
Tehát a sátán hatalmasabb mint Isten.
jan. 25. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/112 anonim ***** válasza:
21%

#17

A sátán hatalmasabb Istennél?Igen

Az igazság az, hogy az ember nem tudja elhozni a tartós, valódi békét.Miért nem? Mert nem az emberek az igazi békebontók, bár osztoznak véres történelmük szégyenében. Az igazi békebontó hatalmasabb az embernél.Ő nem más, mint Sátán, az Ördög, akit a Biblia úgy ír le, mint aki„az egész lakott földet félrevezeti” (Jelenések 12:9).


A BIBLIA ezt mondja: „Az egész világ a gonosznak [Sátánnak] hatalmában van” (1János 5:19). Ezért a valódi béke és a tartós biztonság megvalósítása magába kell foglalja Sátán eltávolítását a színről, felépített világrendszerével együtt, melyet oly nyilvánvalóan irányít. (Vö. Ésaiás 48:22; Róma 16:20.) Az emberek nem tudják megtenni ezt.


Hogyan valósítható meg hát a béke és biztonság? Annak a Lénynek a hatalma által, aki összehasonlíthatatlanul erősebb Sátánnál. A Mindeható Isten kijelölt egy korlátozott időt Sátán embereken végrehajtott tevékenységének. Amikor ez a korlátozott idő lejár, akkor „hirtelen pusztulás” jön a Sátán hatalmában levő világra (1Thessalonika 5:3–7). Minden bizonyíték ahhoz a végkövetkeztetéshez vezet, hogy ez hamarosan meg fog történni.

jan. 25. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!