Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha az élet ennyire igazságtala...

Ha az élet ennyire igazságtalan és ennyi szörnyűség van a világban, miért gondolják még mindig annyian azt, hogy van isten?

Figyelt kérdés
Csak mindenki gondoljon bele. Ha lenne isten, hagynà, hogy ártatlan kisgyerekek súlyos (pl. rákos) betegek legyenek és korán meghaljanak? Akár màr magzatként, csecsemőként elmenjenek? Vagy például annyi nő vetél el, nem lehet gyereke, méhen kívüli terhesség stb., pedig alkalmas anyának, mindent megtesz (vagy megtenne) a baba egészségért, de akiket meg nem érdekel, napi 2 doboz cigit szívnak el szülés előtt is, bántalmazzák a gyermeküket stb. nekik a termékenységgel nincs gond... Vagy hogy annyi ember hal meg ártatlanul, hogy nem érdemli meg, tehát ,,nem élt erkölcsileg rossz életet". Annyi mindent fel lehetne sorolni. A hívek ezt még mindig azzal nyugtázzák, hogy isten próbára tesz minket, vagy hogy próbálják maguknak bemagyarázni a saját életükben környezetükben és a világban történt tragédiákat?

jan. 23. 20:29
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/113 anonim ***** válasza:
82%

(pl.JÓB a Bibliában)

Sajnos ennél még sokkal rosszabb a helyzet!

Pl.JÓB CSALÁDJA a Bibliában? Akik közül meg is haltak páran?

Egyetlen szó nem volt róla, hogy ők miféle kárpótlást kaptak.

Ja, amúgy Jób se kapott kb. semmit. Annyi volt, hogy utána a sátánt elzárták tőle, ő pedig egy újabb fél élet munkájával ismét megteremtette magának, amit előzőleg elvettek tőle.

Igazi sikertörténet, nem?

jan. 27. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 52/113 anonim ***** válasza:
77%

49


Neked valamilyen gyilkos fixációd van?


Figyelj, ezt kérdeztem:


"Miért nem zárta ki a paradicsomból?"

"Szóval ha Isten hatalmasabb a sátánnál és nem akarja, hogy az ember bűnt kövessen el akkor miért nem zárja ki a sátán a földről (és zárta ki a paradicsomból)?"


Erre a válaszod:

"Ezekre a vádakra nem lehetett úgy válaszolni, hogy Isten egyszerűen elpusztítja Sátánt. "


Aztán

"Ki írta, hogy pusztítsa el a sátánt? Nem kell elpusztítani. Csak ki kellett volna zárni a paradicsomból például a megpróbáltatások előtt."


"vagy valamely agresszív lépéssel elnémítani."Enged el a gyilkosságot. Szerintem az 50 válasz alatt egyedül te hozakodsz folyton elő a gyilkossággal de arra még nem válaszoltál most sem, hogy miért nem lehetett kizárni. Mert mint arra Darkmoon is rávilágított nem úgy bizonyítjuk be valakiről, hogy Pedofil, hogy bedobjuk a gyerekek közé."Saját magát tette Ördöggé azzal, hogy az önző ambícióira hallgatott, és azt akarta, hogy az emberek őt imádják."

Erre az a megoldás, hogy az embereket meg kell szívatni?? Eleve miért kell szerencsétlen embereknek valakit imádniuk??


Mindettől függetlenül pedig a mindentudónak tudnia kellett volna az emberek szívatása nélkül is megoldást a problémára. Annyira nem nagy kunszt megvitatni valakivel, hogy mit is akar és valamilyen értelmes mindenkinek jó megoldást találni. Nekem is kapásból több is eszembe jut pedig nem vagyok mindentudó istenség.


"Hogy ezt elérje, megkérdőjelezte, hogy Istennek joga van-e uralkodni, sőt, arra célozgatott, hogy Isten nem méltó arra, hogy engedelmeskedjenek neki. Azt állította, hogy az emberek csak akkor fogják szolgálni Istent, ha megvesztegeti őket néhány áldással. De ha rosszra fordul a sorsuk, ’megátkozzák’ a Teremtőjüket (Jób 1:8–11; 2:4, 5)."


Isten pedig mint az világ legnagyobb balekja bedőlt ennek? Ez a mindenség egyik legnagyobb vicce.


Amennyiben érdemben gyilkos hajlamok nélkül tudsz válaszolni, akkor írd le légyszíves, hogy miért nem lehetett kizárni a sátánt a paradicsomból és miért csak ez az egy megoldás volt a gyilkosság mellett. Miért nem volt képes Isten normálisan megoldani.


Csak mert amiket itt leírtál az alapján Isten nem jó, nem mindenható, nem mindentudó hanem csak egy hatalmas nagy balek aki még nem is kicsit gonosz.

jan. 27. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 53/113 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem vegyél vissza, mert magadat járatod le!


Belekötőttél a két alapvető lehetőségbe, pedig te sem tudsz többet. Meg sem értetted amit mondtam!


Az se Isten akarata hogy te itt játszod a nagyokost, és lázadsz minden érvelés ellen, csak hogy neked legyen igazad! Természetesen Sátán viselkedése sem volt "Isten akarata".


Sőt, a bibliából kiderül, hogy bár megvan a képessége Istennek, hogy előre lásson dolgokat, nem él vele mindig, mert nincs rá szüksége. Pl Ádám és Éva bukását sem látta előre, hiszen ez kiderül a nekik adott instrukciókból. Az más kérdés hogy nem érhette meglepetésként, de sajnálta a döntésüket.


Sátán lázadása sem volt "előre látott" dolog.


Egyébként következetlen vagy mert akkor sem lenne Isten felelős a szabad akarattal rendelkező teremtménye tettei iránt, ha látná előre. Ha te bizonyos jelekből előre látod, hogy egy felnőtt ember azzal, amit csinál, kárt okoz magának, figyelmezteted, de mégsem hajlandó változtatni a viselkedésén, akkor mit tudsz csinálni?

A végén Isten kimondja sokak felett sajnos az ítéletet véglegesen.


Bizonyítás.

Csakhogy Isten nem enged meg soha visszafordíthatatlan kárt okozni senkinek, hiszen nem is képes erre senki vele szemben.

jan. 27. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 54/113 anonim ***** válasza:
75%

"Természetesen Sátán viselkedése sem volt "Isten akarata"

De az. Ha neked ez nem jön be, akkor is. Tudod: mindenható... mindentudó...


"Sőt, a bibliából kiderül, hogy bár megvan a képessége Istennek, hogy előre lásson dolgokat, nem él vele mindig, mert nincs rá szüksége. Pl Ádám és Éva bukását sem látta előre"

Ja, de azért a próféciákat adott, amiből kiderül minden.

Te igazából kit akarsz becsapni?

Szerinted egy IGAZÁN jó és bölcs isten... NEM NÉZI MEG előre, hogy mi lesz a teremtéséből?

IQ error...

jan. 27. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 55/113 Darkmoon80 ***** válasza:
67%

Ennyire nem lehetsz ostoba! Képtelen vagy a leírt szöveg MEGÉRTÉSÉRE?????

Vagy csak pofátlanul a szemembe hazudsz????


"Belekötőttél a két alapvető lehetőségbe, pedig te sem tudsz többet. Meg sem értetted amit mondtam!"


Nem igaz, hogy nem tudok többet, lévén LEÍRTAM (!!!), számtalan más megoldás is van, melyek közül egyet KONKRÉTAN meg is említettem:


ha a Sátánt meg sem teremti Isten, akkor senkinek a szabad akarata nem, sérül semmilyen szinten, és még az embereket sem kell halálra ítélnie egy mondvacsinált bűnért!


Szégyen, hogy te annyira kevésnek tartod az istened, hogy csupán a te általad elképzelt két lehetőséget képes kitalálni.


Tudod, nem csak UTÓLAG lehet helyrehozni valamit (közben jól megbüntetve a vétkest), meg is lehet előzni a baj létrejöttét, ha meg van hozzá a lehetőség, az pedig Istennek sem korlátozza.


Mellesleg, ki kötelezte Istent arra, hogy oda tegye a fát az Édenbe? Mert ugye a fa nélkül a probléma elő sem állt volna... és megelőzhető lett volna minden felesleges szenvedés, büntetés...

de jaj, akkor mi lett volna a nagy tervvel???

jan. 27. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 56/113 Darkmoon80 ***** válasza:
67%
helyesen: ha meg van hozzá a lehetőség, azt pedig Istennek semmi sem korlátozza, lévén mindenható.
jan. 27. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 57/113 anonim ***** válasza:
13%

#55

"Nem igaz, hogy nem tudok többet, lévén LEÍRTAM (!!!)"


Csak mert út van. Vagy engedi hogy bizonyítsa, vagy tílt, korlátoz, elpusztít. Te az utóbbiból spekuláltál, ami veszett ügy.


Az pedig nem opció hogy "meg sem teremti", mert senki sem születik gonosznak. A lehetőséget pedig elvenni bárkitől egyenlő a programozott robottal.


Tudod mi a jelentősége a fának édenben?

jan. 27. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 58/113 Darkmoon80 ***** válasza:
67%

"Vagy engedi hogy bizonyítsa, vagy tílt, korlátoz, elpusztít. Te az utóbbiból spekuláltál,"


Leírom még egyszer, hátha akkor megérted:


A sátán meg nem teremtésével SEMMIT sem tiltott, korlátozott, vagy pusztított volna el. Ha szerinted igen, akkor írd le mit!


Ellenben a Sátán megteremtésével valójában elpusztította az elvileg tökéletes művét, és helyébe itt van ez a nyomorúságokkal teli világ.A hibás hajszárítót ami megrázza a felhasználót legyártani teljesen feles, sőt káros (ha tudsz csak jót is készíteni).


Istennek a hibás teremtményt megteremteni ami fellázad ellene és vesztébe csábítja az embert, aki szintén Isten teremtménye éppúgy felesleges, sőt káros volt.

Főképpen, ha a hibás alkotás helyett hibátlant is tud csinálni az alkotó.


Ezt talán még egy általános iskolás is könnyen belátja...Mellesleg egy csomó hozzászólásra nem válaszoltál. Azokkal mi van? Elfogadod az érveléseket? Megválaszolod a neked feltett kérdéseket?


Például 26-os, 28-as, 34-es, 39-es, 50-es...

jan. 27. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 59/113 anonim ***** válasza:
47%

#48

Ki írta, hogy pusztítsa el a sátánt? Nem kell elpusztítani. Csak ki kellett volna zárni a paradicsomból például a megpróbáltatások előtt?


Amikor János apostol betekintést nyújt abba, hogy mi fog történni a Millennium kezdetén és végén, kijelenti: „láttam egy angyalt lejönni az égből a mélység kulcsával és egy nagy lánccal a kezében. És megfogta a sárkányt, az őskígyót, aki az Ördög és Sátán, és ezer évre megkötözte. És a mélységbe vetette, bezárta és lepecsételte azt fölötte, hogy ne vezesse félre többé a nemzeteket, míg véget nem ér az ezer év. Ezek után el kell hogy oldozzák egy kis időre” (Jelenések 20:1–3). Azután, hogy az ezer év végén az Ördöggel együtt szabadon bocsátják őket, és együttműködnek vele az emberiség utolsó próbára tételében, a démonokat is a tűz tavába vetik, és végleg elpusztulnak (Jelenések 20:7–9). A lázadáshoz csatlakozókat hamar eltörlik majd a föld színéről. Sátánnal és a démonokkal együtt elpusztulnak, és nem lesz többé kilátásuk arra, hogy újra éljenek. Ám a rossz döntéseik és azok következményei sohasem merülnek feledésbe (Jel 20:10).

jan. 27. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 60/113 anonim ***** válasza:
23%

#55

Mert ugye a fa nélkül a probléma elő sem állt volna... és megelőzhető lett volna minden felesleges szenvedés, büntetés...


de jaj, akkor mi lett volna a nagy tervvel???

De egyesekben felvetődhet a kérdés: „Isten nem tudná megakadályozni ezeket a szörnyű katasztrófákat? Nem tudná megvédeni a jó embereket?” Ahhoz, hogy mindezt megtehesse, előre tudnia kellene ezekről az eseményekről. Noha ő valóban képes a jövőbe látni, vajon korlátlanul használja ezt a képességét? (Ézsaiás 42:9).


A Szentírásban ezt olvashatjuk: „a mi Istenünk az egekben van, és mindent véghezvitt, amiben kedvét lelte” (Zsoltárok 115:3). Jehova tehát azt teszi meg, amit szerinte szükséges megtennie, nem pedig mindent, amit képes megtenni. Ez a jövőbe látó képességére is vonatkozik. Például miután az ókori Szodomában és Gomorrában mindennapossá váltak a gonosztettek, Isten így szólt Ábrahám patriarchához: „lemegyek, és megnézem, hogy valóban a hozzám eljutott jajkiáltás szerint cselekszenek-e, és ha nem, hadd tudjam meg” (1Mózes 18:20, 21). Jehova úgy döntött, hogy egy ideig nem akar tudni róla, hogy milyen fokra jutott a gonoszság ezekben a városokban. Tehát Jehova dönthet úgy, hogy nem akar mindent előre tudni (1Mózes 22:12). De ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy tökéletlen vagy gyenge lenne. Mivel „cselekedete tökéletes”, mindig a szándékával összhangban gyakorolja a jövőbe látó képességét, és soha nem kényszeríti az embereket arra, hogy így vagy úgy tegyenek (5Mózes 32:4). * Milyen következtetést vonhatunk le mindebből? Isten az előretudását csak bizonyos esetekben, a saját belátása szerint gyakorolja.

jan. 27. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!