Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha az élet ennyire igazságtala...

Ha az élet ennyire igazságtalan és ennyi szörnyűség van a világban, miért gondolják még mindig annyian azt, hogy van isten?

Figyelt kérdés
Csak mindenki gondoljon bele. Ha lenne isten, hagynà, hogy ártatlan kisgyerekek súlyos (pl. rákos) betegek legyenek és korán meghaljanak? Akár màr magzatként, csecsemőként elmenjenek? Vagy például annyi nő vetél el, nem lehet gyereke, méhen kívüli terhesség stb., pedig alkalmas anyának, mindent megtesz (vagy megtenne) a baba egészségért, de akiket meg nem érdekel, napi 2 doboz cigit szívnak el szülés előtt is, bántalmazzák a gyermeküket stb. nekik a termékenységgel nincs gond... Vagy hogy annyi ember hal meg ártatlanul, hogy nem érdemli meg, tehát ,,nem élt erkölcsileg rossz életet". Annyi mindent fel lehetne sorolni. A hívek ezt még mindig azzal nyugtázzák, hogy isten próbára tesz minket, vagy hogy próbálják maguknak bemagyarázni a saját életükben környezetükben és a világban történt tragédiákat?

jan. 23. 20:29
 61/113 anonim ***** válasza:
17%

#58

Nem veszed észre hogy össze-vissza vagdalózól? Éppen te nem válaszoltál.


Ostobaságot irkálsz. Sátán, mint angyali teremtmény ugyanúgy nem volt "hibás", mint senki más sem, akiket Isten teremtett! Tehát ez az irány sem jó.


És az 57-es válaszom harmadik bekezdésére sem válaszoltál. Kihagytad, pedig az volt a lényeg. Így aztán egyoldalúan a lényegre nem válaszoltál.

jan. 27. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 62/113 Darkmoon80 ***** válasza:
81%

"Az pedig nem opció hogy "meg sem teremti", mert senki sem születik gonosznak. A lehetőséget pedig elvenni bárkitől egyenlő a programozott robottal."


Szerinted nem opció... ó... ó ...ó, szegény Sátán nélkül szegényebb lenne a világ ráadásul akkor meg sem lehetne büntetni.


Miért hiányzik neked ennyire a Sátán?


Egyéb iránt akkor miért születnek csecsemők holtan? Nekik miért nem adja meg a lehetőséget Isten?


Ismét megkérdezem: A Bibliát olvastad valaha???


Mert ha igen akkor talán ismerős (egyszer már leírtam!) Isten elvette a lehetőséget az egyiptomi csecsemőktől (is), a vízözönkor szinte a teljes emberiségtől (is), Szodoma és Gomora lakóitól (is)... válogatás nélkül gyilkolva... Ez ellen ugye egyetlen szavad sincs, jóllehet nekik is tiszteletben kellett volna tartani a szabad akaratukat. Szodomában nem voltak csecsemők? Ők sem születtek gonosznak, Isten mégis elvette tőlük a lehetőséget, éppúgy mint az egyiptomi csecsemőktől, vagy a vízözönkor vízbe fojtott csecsemőktől.


ÉRTÜK miért nem hadakozol????


Érdekes hogy PONT csak a Sátánnal szemben fontos neked, hogy Isten létrehozza annak ellenére, hogy pontosan tudja, mit is alkot meg.


Szerintem biztosan sátánista vagy!


Ez az egész annyira átlátszó erőlködés a részedről, hogy egyszerűen szánalmas...

jan. 27. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 63/113 anonim ***** válasza:
0%

Tehát nem tudsz értelmes választ adni? Jó, ezzel semmi probléma sincs, csak azzal van, hogy a nagy arcod miatt azt képtelen vagy elismerni, hogy értelmetlen szájkarate amit csinálsz!


Hogy miért halnak meg néha a csecsemők is? Pl az ok/okozat törvénye miatt. Ugyanis nagyon sokszor a szülő egészségtelen életmódja miatt, felelőtlen szülői viselkedés, vagy örökölt betegségek miatt. A Biblia nem tanítja azt, hogy minden egyes születendő ember élete egyenként Isten közvetlen teremtő munkája. Meg a nemzeti hovatartozását is Ő dönti el. Ez nem igaz! Az első emberpár megteremtésekor az életerőt lehetne az orrjukába, a szellemet (héber ruah). Ezt az életerőt adja tovább minden élő ember az újabb nemzedéknek.


A tökéletlenségünk miatt tehát sok oka lehet annak, hogy miért halnak meg olykor sajnos a csecsemők is.


Egyébként meg nem minden élő ember élete egyformán értékes és a halála nem egyformán fájdalmas kortól, nemtől származástól függetlenül?


Csak mert Isten véget fog vetni ennek a földi szörnyűségnek és el fogja törölni a halált örökre!


Kezdem azt hinni, hogy benned nem csak rosszindulat van.. 😃


Ha pedig nem lett volna ilyen türelmes eddig, te sem vitatkoznál itt most.

jan. 28. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 64/113 anonim ***** válasza:
76%

59

Egyrészről itt bezárják én pedig kizárásról beszéltem. Eleve az, ha elengedik a bezárásból sem magyarázza azt, hogy miért kell ide beengedni. AZT pláne nem magyaráztad meg ezzel miért nem lett csak simán kitiltva a paradicsomból.


Egyébként amit itt beidéztél az nem agresszív lépés?

"Vagy időt és lehetőséget adni a vádolónak és rágalmazónak (mert hogy ezt jelenti a Sátán és az Ördög kifejezés héber, ill görög nyelven), vagy valamely agresszív lépéssel elnémítani.""De egyesekben felvetődhet a kérdés: „Isten nem tudná megakadályozni ezeket a szörnyű katasztrófákat? Nem tudná megvédeni a jó embereket?” Ahhoz, hogy mindezt megtehesse, előre tudnia kellene ezekről az eseményekről. "


Koránt sem kell előre látnia mindent. Melyik eset az amikor nem tudsz megakadályozni valamit a korlátlan hatalmaddal ha éppen megtörténik?57 és 61

"Az pedig nem opció hogy "meg sem teremti", mert senki sem születik gonosznak. A lehetőséget pedig elvenni bárkitől egyenlő a programozott robottal."


Ez furcsa. Isten a Bibliában rengetegszer nyilvánított ki újszülötteket is bűnösnek és mészárolta le őket. Akkor az ő esetükben nem volt gond elvenni a lehetőséget?


Az amikor a rabszolgákra rákényszerítették, hogy tegyék amit mondanak nekik vagy megbüntetik (gorbács, egyéb kínzás, megalázás vagy akár meg is ölik őket) azzal nem alacsonyították le őket a robotok szintjére?

Isten nem hasonlót tesz amikor közli, hogy szót kell neki fogadni, imádni kell őt vagy különben jön a büntetés? Mindenkire egy viselkedés formát akarnak ezzel rá erőszakolni függetlenül attól, hogy ő milyen.

jan. 28. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 65/113 anonim ***** válasza:
korbács*
jan. 28. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 66/113 anonim ***** válasza:
84%

"Ha pedig nem lett volna ilyen türelmes eddig, te sem vitatkoznál itt most."

Isten valóbban rettentően türelmes. Annyira türelmes, hogy teljesen nyugodtan végig nézi ahogyan nőket, gyerekeket erőszakolnak meg. Családokat mészárolnak le értelmetlenül a szeretteik szeme láttára. ....Ehhez nagyon nagy türelem kell. Nagyobb mint ahhoz, hogy elviseld ha nem éppen ok nélkül azt mondják rád, hogy gonosz vagy.

jan. 28. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 67/113 anonim ***** válasza:
89%

63

Eljutottunk oda, hogy Isten bezárta a sátánt és majd legyilkolja őt és a többit.


Továbbra is várom a választ, hogy Miért nem zárta ki simán a paradicsomból? Mehet akárhova ahova akar de a Paradicsomba nem teheti be a lábát.

Miért nem lehetett egy mindenható és mindentudónak valamilyen békés boldog megoldást kieszelnie amivel nem kell több milliárd embert borzalmas sorsra ítélnie és amivel nem kell az egyéb teremtményeit is kínoznia lemészárolnia?


Lehetőleg induljunk ki abból a feltételezésből, hogy Isten képes az értelmes kommunikációra.

jan. 28. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 68/113 Darkmoon80 ***** válasza:
85%

ENNYIRE nincs semmi érzéked a valósághoz???


"Tehát nem tudsz értelmes választ adni? Jó, ezzel semmi probléma sincs, csak azzal van, hogy a nagy arcod miatt azt képtelen vagy elismerni, hogy értelmetlen szájkarate amit csinálsz!"


Nézz tükörbe!

Én válaszoltam a kérdésedre te azóta sem vagy képes egyetlen értelmes válaszra sem.


Szalmabábzol, mellébeszélsz és ehhez úgy csinálsz, mintha fene módon igazad lenne..."Hogy miért halnak meg néha a csecsemők is? Pl az ok/okozat törvénye miatt. Ugyanis nagyon sokszor a szülő egészségtelen életmódja miatt, felelőtlen szülői viselkedés, vagy örökölt betegségek miatt."


Ez egyrészt undorító vádaskodás ("ne ítélj, hogy ne ítéltess"),

másrészt nem válasz ARRA,

hogy Isten miért ÖLT MEG SZÁNT SZÁNDÉKKAL ÁRTATLAN CSECSEMŐKET?!

(egyiptomi 10 csapás, özönvíz, Szodoma, Gomora, ...)


Hogy is írtad? (úgy tűnik magadról...)

Tehát nem tudsz értelmes választ adni? Jó, ezzel semmi probléma sincs, csak azzal van, hogy a nagy arcod miatt azt képtelen vagy elismerni, hogy értelmetlen szájkarate amit csinálsz!Arra sem adtál választ továbbra sem, hogy a miért kivételezel a Sátánnal, miért fontos neked, hogy pont őt megteremtse az Isten, ha az özönvízkor pedig felül bírálta a saját cselekedetét

"

6 Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az ő szívében.

7 És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem.

"


Erre a kaptafára:

"

6 Megbáná azért az Úr, hogy teremtette a Sátánt az égben, és bánkódék az ő szívében.

7 És monda az Úr: Eltörlöm a Sátánt, akit teremtettem, az égnek színéről; az angyalokat, mert bánom, hogy azokat teremtettem.

"


---Arra sem adtál választ, hogy a "szent szabad akarat"-tal kapcsolatban felvetett ellenérveim miképpen oldod fel (cáfolod). (27-es, 28-as hozzászólás.)Majd akkor legyen ekkora arcod ha korrekt választ adtál a neked címzett kérdésekre, addig meg "Szerintem vegyél vissza, mert magadat járatod le!" (ismerős ugye? #53).


Eddig amit felmutattál az konkrétan egy nagy nulla (ahogy az a válaszaid hasznossági mutatóján meg is látszik!).

jan. 28. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 69/113 Darkmoon80 ***** válasza:
74%

"Csak mert Isten véget fog vetni ennek a földi szörnyűségnek és el fogja törölni a halált örökre!"


Csodás, csak akkor miért nem ezzel kezdte, ha képes rá?

Miért van a sok szenvedés, ha elkerülhető lett volna???


Vajon Isten képtelen volt azt az állapotot megteremteni (nem mindenható)

vagy csak akkor a szadista hajlamait nem tudta volna kiélni?

jan. 28. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 70/113 anonim ***** válasza:
100%

"Sátán, mint angyali teremtmény ugyanúgy nem volt "hibás", mint senki más sem"

Igen.

És akkor mitől lett hibás?

NE mondd azt, hogy saját akaratból, mert aki nem hibás, az nem is akar hibás lenni!

jan. 28. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!