Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az Ó szövetség olyan, az...

Az Ó szövetség olyan, az Újszövetséghez képest, mint ha a porschét akarnánk összerakni a trabant összerelési kézi könyvével?

Figyelt kérdés
Valjuk be, hogy az Ó szövetséget a zsidók találták ki amit 800körül csaptak hozzá a Bibliához azért mert meg volt benne jövendölve Jézus eljövetele...

márc. 24. 09:33
 1/7 A kérdező kommentje:
A porsche az úszövetség a trabant az ó szövetség
márc. 24. 09:37
 2/7 anonim ***** válasza:
75%

Nem igazán megértett sok ember számára, honnan -és hogyan jönnek ezek a szellemi utak, filozófiák, stb.


A zsidóknak egy Jahve nevű pozitív "isteni entitás" egy szintekkel az emberi fejlődési szint felett álló lény adta át részben a filozófiát, amit követniük kellett volna, és az emberiség tanító lehettek volna.

Ez azonban félrement, mert a nép nem volt érett rá, hatalmat, vagyont, bőséget akartak a szegény vándorló-tanító szerep helyett, és ekkor már egy másik lény, egy negatív entitás irányította őket. Mózes halála után pedig eléggé a lovak közé lett dobva a gyeplő, és jó sokan meghaltak, akik nem adták át a vagyonukat, a városukat, stb nekik. Itt már egy Lévi fiai nevű csoport vezette a zsidókat, és ez az örökség máig megvan.

A Frigyláda -bár ennek igazán nincs jelentősége szerintem- a mai napig egy belső zsidó csoport birtokában van, és csak nagyon kevés kiválasztott láthatja, akik azonban nagyon hűségesen szolgálják az ügyüket.

márc. 24. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ha az Ószövetség hiteltelen, akkor a benne található próféciák Jézus adventjéről sem lehetnek hitelesek. Ha kihúzod a kártyavár alsó lapjait, akkor az egész összedől.
márc. 24. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező, honnan vetted, hogy az "Ószövetséget" "800 körül csaptak hozzá a Bibliához"? Addig mi volt?

Én még ott tartok, hogy a Tórát (=Mózes öt könyve, ami késõbb törvény, a Biblia legeleje) ie 3500-3300 körül mondta el az Örökkévaló, áldott Õ, választott népének, a Tízparancsolatot saját hangján, a többit Mózes mesterünk szájával.

A Biblia ("Ószövetség") többi része is bizonyíthatóan legkésõbb ie 700 elõtt keletkezett.

márc. 24. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Kérdező!


Csatlakozom 4-hez. Mihez csaptak hozzá mit? És mikor? I.e. 800-ról beszélsz?


Egyébként igen az "Ószövetséget a zsidók találták ki". Bár ők nem nevezik Ószövetségnek, a keresztény Ószövetséghez képest más részei is vannak, valamint adott szerkezetben a zsidó kifejezés pontatlan. A judeo vallás követőiről kell itt beszélni. Az pedig nem azonos a zsidósággal. Vannak "zsidók" akik más vallást követnek, vannak akik nem vallásosak, és vannak nem zsidó származásúak akik a judeó vallást követik.


Tehát a judeizmus nem fogadja el az Újszövetséget, azaz Jézust mint isten fiát. Ezeket nem akarják egymáshoz csapni.


Ha jól sejtem arra gondolsz, hogy a kersztény vallás vezetésébe és ideológiájának formálásába már annak korai szakaszában beavatkoztak judeók.

Ebben egyetértünk, bár a dolog elég összetett.

márc. 25. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Jégszív ***** válasza:
68%
Elképesztő ez a hasonlat, szót se érdemel.
márc. 25. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem tetszik hasonlatom??
márc. 25. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!