Keresztények, ateisták! Ha a bibliából kivesszük az erkölcsi érték oktatását, mi marad belőle?
Szerintem egy olyan istenkép mely teljesen emberi tulajdonságokkal bír. Olyan uralkodásra vágyó Istent ismerhetünk meg, aki nem tűr ellentmondást. Ezek szerint a biblia egy olyan erkölcsi kódex amihez hozzá van toldva egy emberi értékeket/tulajdonságokat hordozó Istenkép?
Ti mit véltek felfedezni a lecsupaszított bibliában?
"Azt nem az Isten adja,hanem az ember magára vonja Törvénytelen viselkedésével."
A csecsemők,állatok,növények milyen törvénytelen dolgokat cselekszenek?
"A csecsemők,állatok,növények milyen törvénytelen dolgokat cselekszenek?"
Ők elszenvedői a bűnnek,és általuk is tisztul az elszennyezett lélek-erő.
Minden Törvény alatt van,és müködik az az Jézus Krisztus által,mert Ő a Törvény.Az állatok,növények Krisztusban vannak,és teszik a dolgukat,mert nincs tudatuk.
Az embernek van választása,jó,és rossz között,mert van éntudata,és eldöntheti,hogy Isten akaratát keresi cselekszi,vagy megy a saját feje után.
És megtapasztalja döntése következményét,és így tisztul a lélek,és jut egyre tisztább felismerésekre.
Hogy micsoda az ember?
Az ember hármasság test(anyag)-lélek szellem.
Edénye a léleknek,és a tudatnak.Minél tisztultabb a lélek annál tisztultabb tudatot hoz létre.
Még megérik a lélek,és eltudja fogadni a megváltás kegyelmét.
Már megbocsájts,de a csecsemő az nem ember?
Mert ugye ezt írtad:
"Azt nem az Isten adja,hanem az ember magára vonja Törvénytelen viselkedésével."
Egy csecsemő,hogyan nem cselekedheti Isten parancsait,ha egyszer azt sem tudja mik azok?
A csecsemő valóban még nem ismerheti a Törvényt,de ő is bűnös lélekkel=erővel születik,mint minden ember.Éppen ezért minden embernek megváltásra van szüksége.
És tisztul a lélek a test által,a szenvedés által,mert a test a bűnért adatott.Mert edénye a léleknek,és így nyílvánul meg a lélek milyensége,hogy felismerjük,betegek vagyunk,lelki betegek,amik a téveszmékből adódnak.A helytelen életfelfogásból,és kérjük a gyógyulást Jézus Krisztus által.
Ez mind az Istentől való elkülönültség a hitetlenség miatt következett be.A lélekmennyiség örök mindig ugyan annyi,csak a tisztasága vltozik.
(nem vész el csak átalakul).
De van kiút a szenvedésből,mert értünk jött a betegekért Isten FIA,hogy a ki meghallja az Ő szavát azt kivezesse a táveszmékből.És megvált bűneinkből,a téves gondolkodásból,ha elfogadjuk,és kérjük az Ő vezetését IMÁBAN.És szívünk érzéseire figyelve cselekszünk,mert azon keresztül kapjuk a vezetést a Tanítást.
És fogadjuk ami jön,mert nem véletlenül van ami van,mert valamiképp bevonzottuk azt.De ne féljünk,a kegyelem mindent a javunkra fordít.:)
14#!
Hú, mennyi érvek nélküli, csupán odavetett gondolatok...
De egy kérdés...
Ha egy vallásos ember ima által kéri Istent a téveszmék leküzdésében, akkor miért vannak tele téveszmékkel? Annyira mégsem segítőkész az az Isten...
Bármelyik megoldatlan problémakör egy téveszme. Mégsem egy vallásos oldja meg ima által, hanem a tudományos közösség, kemény munkával, sok álmatlan éjszakával.
Mondanál olyan téveszmét, ami szerinted ima által oldódott meg?
"A csecsemő valóban még nem ismerheti a Törvényt,de ő is bűnös lélekkel=erővel születik,mint minden ember.Éppen ezért minden embernek megváltásra van szüksége."
Hogy születne már bűnös lélekkel,amikor azt sem tudja mi az,hogy bűn,vagy rossz,mindaddig,amíg bele nem magyarázza drága jóakaró,de tudatlan egyházad? Az Istentől való elhidegülést pont ők hozzák létre az emberekben a bűntudatkeltéssel.És,hogy visszatérjek a Bibliára,a csecsemő nem ismerheti a törvényt,és erre az a megoldás,hogy meg kell halnia....hát apám,ez nem semmi...
"Mondanál olyan téveszmét, ami szerinted ima által oldódott meg?"
Igen mondhatok sok példát pl,eltudtam fogadni azt,hogy fogyatékkal születtem,mert megérthettem Isten csodálatos müködését Törvényét,és kegyelmét.
Mert én is méltatlankodtam,hogy-hogy is van ez,mert még én sem követhettem el bűnt,ha még meg sem születtem.Kerestem a miértekre a választ,és meg is kaptam.
De Hit által lehet Isten szavát elfogadni amit Ő kijelent a Bibliában Önmagáról.Azt mondja ÉN vagyok a te Istened ,és féltőn szerető Isten vagyok,és Dicsőségemet másnak nem adom.Azért,hogy egyik ember se dicsekedjen,hogy én különb vagyok,mert minden ember bűnös.Az eredendő ős bűn minden embere elhatott.És csak Egyedül az Isten a JÓ.
De van lehetőségünk megismerni a mindenség URÁT,és TEREMTŐJÉT.Ha alázattal megtud hajolni a lélek,és keresni tudja Isten akaratát,és kérni vezetését Jézus Krisztus által.És kérni tudjuk a megváltás kegyelmét,szabadítást a bűnöktől.Mert lehetséges tapasztalom,és a békét is,noha még nem állandó,de már ennek is nagyon örülök.Hála érte.:)
"Hogy születne már bűnös lélekkel,amikor azt sem tudja mi az,hogy bűn,vagy rossz,mindaddig,amíg bele nem magyarázza drága jóakaró,de tudatlan egyházad?"
Megértelek én is így vélekedtem,de ha kitartóan keresel,és Hit-tel bízalommal fordulsz Mennyei Atyánk felé akkor megismertet Önmagával,ha nem kételkedsz az Ő jóságában mindenhatóságában.Nem a Vallások Istenét,hanem az ÉLŐ,és IGAZ ISTENT.Kivánom,hogy megismerd,hogy tisztelni tudjad,mint én is.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!