Miért ítélik el a keresztények a melegeket?
És felnőtt emberek frankón úgy akarnak megválaszolni egy kérdést, hogy mit-hogyan tett isten. :)
Kedves 10-es, én attól undorodom ha egy férfi hozzáér egy nőhöz. Most én is csinálja amit te?
Én csak annyit kérdezek azoktól akik (bármilyen okból) elítélik a melegséget, hogy mit fognak tenni ha a gyerekük elmondja, hogy meleg?
Miért is szégyellnek ezért?
Mitől vagyok kevesebb ettől?
Szia
Tisztelt kérdező
Nem a Keresztények ítélik el ezt az életstílust, hanem a teremtő aki az erkölcsi törvényeket hozta.
Mint embert személy szerint nem ítéllek el, mert nem az Én feladatom, hanem azt amit teszel, az ami helytelen és nem elfogadható azoknak akik Isten törvénye szerint élnek.
ezeket a "vágyakat" pedig nem Isten adja, mert akkor Isten lenne hibáztatható, holott Ő természetes módon egy férfit, és egy Nőt alkotott egy párként.
az öröklött rosszra való hajlamot örököltük, ám ezek ellen lehet, sőt kell harcolni, annak aki keresztény, az az Krisztus követője akar lenni
A Bibliában számos helyen írva van, hogy a keresztényélet nem könnyű napjaink világában.Ezért Jézus egy mondatában hangsúlyozta, hogy fel kell vennünk az oszlopunkat, vagy keresztünket és úgy kell követnünk.
ez azt jelenti, hogy az Ő követése önfeláldozó szellemmel jár, és le kell mondanunk minden olyan dologról, ami a vágyainkat személyes érdekeinket akaratunkat jelentené
akiket régen ezen az oszlopon,/kereszten/ kivégeztek azoknak szégyene volt ez a büntetés, és halált jelent.
ezért amikor felvesszük ezt a terhet az azt jelenti, hogy bizonyos értelemben meghalunk saját magunk életének azért hogy Jézus követőivé váljunk.
(2Korintusz 5:15) 15 és ő azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki meghalt értük, és feltámadt.
Az egyik versben ezt olvassuk:
(1Korintusz 9:27) 27 hanem megöklözöm testemet, és rabszolgává teszem, hogy miután másoknak prédikáltam, én magam valamiképpen alkalmatlanná ne váljak.
Ha valaki alkalmas szeretne lenni Jézus követőjeként, meg kell sanyargatnia a Testét, az az Pálhoz hasonlóan nekünk is uralkodnunk kell tökéletlen testünk felett, ahelyett hogy engednénk, hogy az uralkodjon rajtunk. Gyökerestül ki kell tépnünk testi hajlamainkat, vágyainkat és kívánságainkat
Milyen kiegyensúlyozott emberek lehettek.
Egyébként meg nem érdekel senki véleménye. Mit kéne tennem? Keresni egy szőrös kant, mert az úgy illik?
Boldog vagyok, mindenki tudja rólam, a munkahelyemen, mindenki.
Akit ez zavar, annak valójában egy baja van: ő titkolja a vágyait.
Ez fájdalmas lehet, mivel a „megsanyargatom”-nak fordított szó betű szerinti jelentése ’megütni a szeme alatt’
Nem jobb elszenvedni jelképesen szólva egy véraláfutásos szemet és élni, mint megadni magunkat a bukott test kívánságainak és meghalni? (Vö. Máté 5:28, 29; 18:9; 1János 2:15–17.)
S minden az agyban dől el, ezért gondolkodásunkban, szemlélet módunkban kell változtatnunk, hogy megfeleljünk Isten erkölcsi irányadó mértékeinek,
Katy Weaver
A kérdés szempontjából ugyan nem számít, de nem vagyok meleg. Csak nem bírom megérteni, hogy mért lenne egy gyyermekeit egyformán szerető Isten előtt kevesebb egy olyan ember, aki tiszta szívéből szeret egy vele azonos nemű embert, mint az, aki ugyanezt egy ellenkező nemű iránt érzi. Vagy azt szabad, csak szexelni nem?
De ha jól értem a válaszokat, egyszerűen csak az a válasz, hogy le van írva a Bibliában. Isten vajon miért nem mondja el a gyermekeinek, hogy mit miért nem szabad tenniük? Hiszen a kisgyerek is abból tanul, nem abból, hogy azért, mert én azt mondtam (meg ugye a Bibliát is emberek írták).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!